آشپزینکات آشپزی

۶ مورد از انواع برنج قهوه‌ای را بشناسید!

برنج قهوه‌ای به دانه‌های خالص و تصفیه نشده برنج گفته می‌شود که خواص زیادی برای بدن دارد. این برنج مثل برنج سفید انواع مختلفی دارد و از همین رو شناخت این موضوع به شما کمک می‌کند تا برنج قهوه‌ای باکیفیت‌تری را تهیه کنید. در این مقاله از اکالا بلاگ می‌توانید با انواع برنج قهوه‌ای به طور کامل آشنا شوید.

با انواع مختلف برنج قهوه‌ای آشنا شوید!

برنج قهوه‌ای در واقع همان برنج سفید است که تنها لایه اول آن برداشته شده و پوست آن به صورت کامل گرفته نشده است. جالب است بدانید که برنج دارای پوسته‌ای به نام شلتوک است و شلتوک برنج سه لایه دارد. برای تهیه برنج قهوه‌ای تنها لایه اول شلتوک جدا می‌شود، ولی برای تولید برنج سفید، هر سه لایه شلتوک به طور کامل جداسازی می‌شوند.

به منظور تولید برنج قهوه‌ای قبل از جدا کردن شلتوک از برنج، آن را با آب داغ یا بخار آب حرارت می‌دهند. این کار موجب انتقال مواد مغذی شلتوک به مغز برنج می‌شود. در ادامه برنج خشک و پوسته سلولزی برنج جدا می‌شود. رنگ این برنج، قهوه‌ای و عطر آن با برنج سفید متفاوت است. طعم برنج قهوه‌ای آجیلی و نزدیک به نان گندم است.

این برنج معمولا کمتر از برنج سفید قد می‌کشد و برای تهیه آن باید آن را به روش کته آماده کنید تا مواد مغذی برنج از بین نروند. برنج قهوه‌ای مثل برنج سفید انواع مختلفی دارد. این برنج حاوی سبوس است و از همین رو فیبر و مواد مغذی فراوانی دارد و برای افرادی که به سلامت خود اهمیت می‌دهند، گزینه سالم‌تری نسبت به برنج سفید محسوب می‌شود.

با انواع مختلف برنج قهوه‌ای آشنا شوید!

در ادامه به انواع برنج قهوه‌ای اشاره شده است.

۱- برنج قهوه‌ای باسماتی

برنج قهوه‌ای باسماتی یا همان برنج قهوه‌ای هندی معمولا دانه‌های بلندی دارد و عطر آن کمی شبیه به پاپ کورن است. این برنج بسیار لذیذ است و معمولا افرادی که به قد کشیدن و عطر برنج قهوه‌ای اهمیت می‌دهند، از این برنج استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: فرق برنج قهوه‌ای با دودی چیست؟!

۲- برنج قهوه‌ای دانه متوسط

اندازه برنج قهوه‌ای دانه متوسط بعد از پخت حدود ۳ برابر افزایش پیدا می‌کند. این برنج قیمت مقرون به صرفه و عطر و طعم خوبی دارد اما بعد از پخت به اندازه برنج قهوه‌ای باسماتی قد نمی‌کشد. برنج قهوه‌ای دانه متوسط انواع مختلفی دارد و بهتر است برای تهیه این برنج از برنج‌های ایرانی باکیفیت و شناخته شده استفاده کنید.

برنج قهوه‌ای دانه متوسط

۳- برنج قهوه‌ای دانه کوتاه

این برنج همانطور که از نام آن مشخص است، دانه کوتاه است و بعد از پخت نیز چندان قد نمی‌کشد. معمولا از برنج قهوه‌ای دانه کوتاه برای پخت شیر برنج، سوپ و آش استفاده می‌شود. دانه‌های این برنج بافت مرطوب و چسبنده‌ای دارند و در کشورهای آسیایی از آن برای تهیه سوشی استفاده می‌کنند.

۴- برنج قهوه یاسمین

برنج قهوه‌ای یاسمین یا همان برنج قهوه‌ای تایلندی یکی دیگر از انواع این برنج است که عطر و بوی فوق‌العاده‌ای دارد. این برنج از نظر ظاهری شبیه به برنج سفید تایلندی است و بعد از پخت یافتی چسبنده و نرم پیدا می‌کند. عطر این برنج به‌گونه‌ای است که برخی افراد ممکن است آن را دوست نداشته باشند.

بیشتر بخوانید: فرق برنج قهوه‌ای با برنج سبوس‌دار چیست؟

۵- برنج قهوه‌ای دانه بلند

برنج قهوه‌ای دانه بلند بعد از پخت معمولا تا ۵ برابر نسبت به اندازه خام قد می‌کشد. این برنج طعم و مزه شیرینی دارد و نسبت به دیگر انواع برنج قهوه‌ای بهتر قد می‌کشد.

قیمت این برنج مقرون به صرفه است و می‌توانید از آن برای پذیرایی از مهمان‌ها استفاده کنید. برای تهیه برنج قهوه‌ای سبوس دار بهتر است از انواع برنج ایرانی استفاده کنید.

برنج قهوه‌ای دانه بلند

۶- برنج قهوه‌ای روشن

برنج قهوه‌ای روشن یکی از انواع برنج قهوه‌ای است که در مراحل آسیاب کردن نیمی از سبوس آن برداشته می‌شود و از همین رو فیبر آن نسبت به سایر برنج‌های قهوه‌ای کمتر است. این برنج معمولا چیزی بین برنج سفید و برنج قهوه‌ای است.

برنج قهوه‌ای فیبر، پروتئین و مواد معدنی فراوانی دارد و از همین رو نسبت به برنج سفید سالم‌تر است. اگر از رژیم‌های کاهش وزن پیروی می‌کنید یا به دنبال راهی برای کاهش سطح قند خون بعد از مصرف برنج هستید، بهتر است ۲ تا ۳ بار در هفته از برنج قهوه‌ای استفاده کنید.

برنج قهوه‌ای انواع مختلفی دارد و شما می‌توانید با توجه به ذائقه خودتان از انواع مختلف آن استفاده کنید. معمولا بهترین برنج قهوه‌ای درجه یک، برنج قهوه‌ای ایرانی است که در شمال کشور تولید می‌شود و مثل برنج سفید، کیفیت بالاتری نسبت به برنج‌های دیگر دارد.

اگر تجربه استفاده از انواع برنج قهوه‌ای را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را در این مطلب از مجله آشپزی اکالا با ما به اشتراک بگذارید.

۴.۵/۵ (۲ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا