آشپزیغذاهای سنتی

طرز تهیه‌ خورشت آلو شوشتری؛ مرحله به مرحله

آلو یکی از میوه‌های تابستانی‌ای است که در ایران طرفداران بسیاری دارد و همچنین دارای خواص بسیاری است. آلو سرشار از انواع ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌ها است، برای سلامتی بدن بسیار مفید بوده و در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها موثر است. آلو انواع و رنگ‌های مختلفی دارد و آن را می‌توان در رنگ‌های زرد، سیاه، قرمز و سبز پیدا کرد اما به طور کلی آلوها به دو صورت ساده و یا به‌ صورت خورشتی (آلو بخارا) شناخته می‌شوند.

امروز می‌خواهیم با شما عزیزان غذایی تهیه کنیم  که ماده اصلی تشکیل‌دهنده‌ی آن آلو شوشتری است و مزه‌ی فوق‌العاده‌ای به خورشت می‌دهد. شوشتر که در استان خوزستان قرار دارد شهری دارای تاریخ و تمدنی کهن است که از قدیم مردمان آن طبع خوبی در پختن غذا داشته‌اند. شاید زمانی که اسم غذاهای شوشتر به گوش‌تان بخورد یاد پلو شوشتری، سیر باقالا، قلیه ماهی یا شامی کباب بی‌افتید ولی خورشتی که امروز با هم می‌پزیم غذایی است که شاید اسمش زیاد به گوشتان نخورده باشد.

این خورشت طعمی شیرین و ملس دارد پس اگر به خورشت‌های شیرین مانند فسنجان علاقه دارید حتما پیشنهاد می‌کنم که این خورشت را امتحان کنید.

در این مطلب از بلاگ اکالا قصد داریم تا روش اصلی پخت خورشت آلو شوشتری را به شما آموزش دهیم.

 خورشت آلو

برای تهیه‌ی این خورشت فوق‌العاده برای ۴ نفر به مواد زیر نیاز داریم:

مواد اولیه خورشت آلو شوشتری:
زعفران دم کردنیک چهارم لیوان
خلال بادام یک سوم لیوان
گلاب ۱ لیوان
زرد چوبه ۱ قاشق مربا خوری
دارچین۱ قاشق مربا خوری
آلو خورشتی۱۵ الی ۲۰ عدد
روغن مایعبه میزان لازم
آب۳ الی ۴ لیوان بزرگ
گوشت گوسفندی۳۰۰ گرم
پیاز متوسط۲ عدد
شیره تمبر هندی غلیظنصف لیوان
شکرنصف لیوان

مراحل تهیه خورشت آلو شوشتری

برای اینکه بتوانید یک خورشت آلو شوشتری اعلا و حرفه‌ای درست کنید، طبق مراحل زیر پیش بروید:

مرحله اول: سرخ کردن پیازها

ابتدا درون قابلمه‌ای روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا داغ شود، سپس پیازها را نگینی خرد کرده و درون قابلمه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا سبک و طلایی رنگ شوند.

مرحله دوم: تفت دادن گوشت

در این مرحله گوشت گوسفندی را برش زده و خوب شستشو می‌دهیم و بعد از کشیده شدن کامل آب درون گوشت آن را به پیاز اضافه می‌کنیم و خوب تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت‌ها عوض شود. سپس زردچوبه و دارچین را به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می‌دهیم.

مرحله سوم: اضافه کردن تمبر هندی

در این مرحله به سراغ تمبر هندی می‌رویم، در تهیه‌ی این خورشت از خود تمبر هندی استفاده نمی‌شود بلکه از شیره‌ی آن استفاده می‌شود.

برای تهیه‌ی شیره‌ی تمبر هندی ابتدا باید یک بسته‌ی کامل تمبر هندی را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنیم و یک قسمت آن را جدا کرده و با نصف لیوان آب گرم ترکیب کنیم و خوب به هم بزنیم تا کاملا در آب حل و رقیق شود. برای اینکه شیره‌ی خوب و یکدستی داشته باشیم بهتر است محلول را از یک صافی عبور دهیم.

پس از اینکه شیره تمبر هندی آماده شد آن را به پیاز و گوشت اضافه می‌نماییم و تقریبا ۲ دقیقه تفت می‌دهیم.

پس از این‌ که شیره با پیاز و گوشت خوب ترکیب شد مقداری آب به آن اضافه کرده و حرارت را افزایش می‌دهیم تا به محتوای درون قابلمه شروع به جوشیدن کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت به آلو؛ خاص و خوشمزه با عکس

مرحله چهارم: پخت اولیه مواد

بعد از این که مخلوط به جوش آمد در قابلمه را می‌گذاریم و به مدت یک ساعت روی حرارت کم قرار می‌دهیم تا همه مواد با هم بپزند و گوشت‌ها از خامی درآیند و نیم‌پز شوند. در این مرحله بهتر است که گوشت کاملا از حالت خامی خارج شود تا ترکیب بهتری در غذا ایجاد شود.

مرحله پنجم: اضافه کردن آلوها

پس از گذشت یک ساعت آلو‌ها را به خورشت اضافه کرده و هم می‌زنیم. سپس مخلوط خلال و گلاب را به آن اضافه می‌کنیم و خوب مخلوط می‌کنیم.

نکته: برای اینکه آلوها بهتر بپزند، بهتر است حدود ۲ ساعت قبل از شروع به پخت غذا، آن‌ها را در آب خیس کنید.

نکته: برای اینکه عطر گلاب کاملا جذب خلال بادام شود بهتر است که مخلوط را از شب قبل آماده کنیم.

خورشت آلو شوشتری

مرحله ششم: جا افتادن خورشت

در این مرحله برای این که خورشت به خوبی روغن دهد و کاملا جا بی‌افتد، زمان بدهید تا مخلوط یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند تا گوشت، آلو و خلال‌ها کاملا پخته شوند.

مرحله هفتم: اضافه کردن شکر

پس از این که خورشت کاملا جا افتاد، شکر را به همراه مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه می‌کنیم. سپس خورشت را به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا با هم ریز بجوشند و شکر کاملا در خورشت حل شود و رنگ و عطر زعفران با مواد ترکیب شود.

نکته: برای تهیه‌ی زعفران دم کرده مقداری زعفران را با آب گرم مخلوط کرده و می‌گذاریم تا به خوبی دم بکشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش آلو مسمای جا افتاده گیلانی؛ با فوت و فن خوشمزه تر شدن آن

بعد از اتمام مرحله هفتم خورشت شما آماده میل کردن است. خورشت آلو شوشتری را می‌توان به همراه چلو زعفرانی، سالاد، ترشی، سبزی خوردن و انواع دورچین سرو کرد. امیدوارم از خوردن این خورشت لذیذ لذت ببرید.

برای آشنایی با دیگر دستور پخت‌ها، با مجله آشپزی اکالا همراه باشید.

۱/۵ (۱ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا