آشپزینکات آشپزی

۴ نکته که در روش صحیح نگهداری سویا باید بدانید!

سویا، در رده حبوبات قرار دارد و فاقد کلسترول است. این دانه گیاهی جایگزین بسیار مناسبی به‌جای پروتئین حیوانی است و منبع بسیار خوبی برای فیبر، کلسیم، آهن و روی است. با توجه‌ به شلوغی زندگی‌های امروزی قطعاً وجود برخی از مواد غذایی و مایحتاج زندگی در خانه الزامی است و برای هر بار پخت امکان خرید محصول به‌ صورت تازه میسر نیست.

از این‌ رو نگهداری صحیح مواد خوراکی یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که باید در نظر داشته باشید. نگهداری صحیح و اصولی از سویا نیز از این قاعده مستثنی نیست و ما امروز در این بخش از اکالا بلاگ نحوه صحیح نگهداری از سویا را به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه با ما همراه باشید.

روش نگهداری صحیح سویا

شرایط نگهداری صحیح از سویا یکی از مهم‌ترین مواردی است که در حفظ ارزش غذایی این ماده خوراکی به شما کمک می‌کند. در ادامه نکات نگهداری صحیح سویا را برایتان شرح خواهیم داد.

۱- نگهداری در مکانی خشک و به دور از رطوبت

دانه‌های سویا یک ماده غذایی فاسدشدنی هستند. رطوبت محیط را به خود جذب می‌کنند و در نتیجه در زمان کوتاهی کپک‌زده و خراب می‌شوند. سویا را باید در مکانی کاملاً خشک نگهداری کنید.

۲- انتخاب ظرف مناسب

حبوبات را باید در ظروف کاملاً تمیز و دربسته‌ای نگهداری کنید تا از ورود و نفوذ حشرات به درون آن‌ها جلوگیری کنید. قطعاً با باز بودن درب حبوبات یا خوب بسته‌نشدن آن ورود حشرات کوچک به درون ظرف حبوبات کار بسیار سادهای است. حشرات علاوه بر تغذیه از حبوبات به‌سرعت تخم‌گذاری می‌کنند و به تمام نقاط ظرف نفوذ خواهند کرد.

ترفندهای اصولی نگهداری از سویا

۳- پرهیز از نور خورشید

ظرف نگهدارنده سویا را بهتر است در مکانی تاریک و به‌ دور از نور خورشید نگهداری کنید. تابش نور خورشید دمای نگهداری حبوبات را بالا برده و موجب زودتر خراب‌شدن سویا می‌شود.

۴- گرفتن رطوبت دانه سویا

اگر دانه‌های سویا را شسته‌اید یا به هر دلیلی دانه‌ها مرطوب هستند بهتر است رطوبت سویا را به‌خوبی بگیرید. سپس آن را به ظرف نگهدارنده انتقال دهید. زیرا رطوبت موجود در دانه‌های سویا موجب خراب‌ شدن سویا خواهد شد.

بیشتر بخوانید: ترفندهای گرفتن بوی بد سویا

۲ نکته مهم در مورد سویای خوراکی که باید بدانید!

در این بخش به دو نکته طلایی در مورد سویای خوراکی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  1. سویای پخته شده را به هیچ عنوان برای مدت طولانی در فریزر یا یخچال نگهداری نکنید.
  2. اگر سویا را خیس کرده اید و به هر دلیلی امکان پخت آن را ندارید بهتر است آب آن را کاملا بگیرید و سویا را در ظروف درب دار یا زیپ کیپ بریزید و در یخچال یا فریز برای چند روز نگهداری کنید.

روغن سویا را در کجا نگهداری کنیم؟

روغن سویا را در کجا نگهداری کنیم؟

روغن سویا برگرفته از همان دانه سویا است، روغنی بسیار سالم‌تر و مفیدتر از سایر روغن‌های موجود در بازار. برای نگهداری صحیح و اصولی از این روغن بهتر است آن را در مکانی کاملاً خشک، خنک و به‌ دور از نور خورشید نگهداری کنید. روغن سویا را در کنار اجاق‌ گاز یا در کمد زیر گاز که دمای بالاتری نسبت به سایر نقاط آشپزخانه دارد نگهداری نکنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت قیمه با سویا؛ برای گیاهخواران

امیدواریم که این مقاله از مجله آشپزی اکالا برایتان مفید واقع شده باشد و شما نیز با استفاده از روش‌های بالا بتوانید سویا را در بهترین حالت ممکن نگهداری و مصرف کنید.

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا