آشپزیکیک و شیرینی

طرز تهیه بامیه هندی برای ماه رمضان با عکس و نکات کلیدی

بامیه از شیرینی‌های پر طرفدار ماه مبارک رمضان است به جز بامیه معروف کشور ما که در قنادی ها به فروش می‌رسد و قبلا آموزش داده شده انواع دیگری از بامیه‌ها هم وجود دارند که متعلق به کشورهای مختلف هستند مثل بامیه ترکی، بامیه عربی و بامیه هندی.

بامیه هندی یکی از شیرینی‌های پرطرفدار بین المللی است که همانطور که از اسمش مشخص است متعلق به کشور هند است و در این کشور به عنوان میان وعده در دکه های خیابانی به فروش می‌رسد. بامیه هندی از نظر طعم مشابه بامیه خودمان است اما از نظر شکلی و نوع پخت اندک تفاوتی با بامیه معمولی دارد. این بامیه به دلیل شکل زیبایی که دارد برای پذیرایی از مهمانان در ماه رمضان بسیار مناسب است.

بامیه هندی بر عکس بامیه معمولی دو بار پخت را تجربه می‌کند یکبار داخل فر پخته می‌شود و بار دوم داخل روغن شناور سرخ می شود و چون یکبار داخل فر رفته روغن خیلی کمی جذب می‌کند.

بامیه هندی رویه‌ای ترد دارد و داخل آن نرم و پر از شیره است و طعمی مشابه بامیه خودمان دارد. برای طرز تهیه بامیه هندی در اکالا بلاگ همراه ما باشید.

مواد لازم بامیه هندی:
آب۳ پیمانه
آرد۲ پیمانه
شربت بار۲ قاشق سوپ خوری
وانیلیک چهارم قاشق چای خوری
تخم مرغ۴ الی ۵ عدد
روغن مایع۶۰ گرم

مواد لازم بامیه هندی
برای طرز تهیه بامیه هندی اول باید شربت بار بامیه رو از قبل آماده کنید و کنار بذارین تا در دمای محیط کاملا خنک بشه شربت بار قبلا به صورت جداگانه و با تمام نکات آموزش داده شده.

برای تهیه خمیر بامیه اول آرد رو الک کنید و کنار بذارین برای تهیه بامیه میتونید از هر نوع آردی استفاده کنید با آرد نان فانتزی بامیه ها رویه تردتری پیدا میکنن و در نتیجه شهد کمتری به داخل بامیه ها نفوذ میکنه ولی با آرد شیرینی پزی شهد بیشتری به داخل بامیه ها نفوذ میکنه (من از آرد نان فانتزی استفاده کردم).

آب رو داخل قابلمه نچسبی بریزین و روغن مایع رو بهش اضافه کنید.

آرد الک شده به همراه روغن و آب در بامیه هندی

و روی حرارت متوسط رو به بالا قرار بدین تا به جوش بیاد. وقتی که به جوش اومد بلافاصله آرد رو یکجا اضافه کنید.

اضافه کردن آرد به روغن و آب داغ شده در بامیه هندی

و مدام هم بزنید تا آرد گلوله نشه هم بزنید تا خمیر جمع بشه و حرارت رو پایین بیارین و با حرارت ملایم خمیر رو مدام پهن و جمع کنید تا آب داخل خمیر تبخیر بشه مدام خمیر رو با قاشق تکه تکه کنید.

به هم زدن خمیر بامیه هندی تا تبخیر شدن آب آن

و مجددا جمع کنید. این کار رو حدود ده الی پانزده دقیقه ادامه بدین مرحله داغ زدن خیلی مهمه و اگه آب داخل خمیر به خوبی تبخیر نشه بعد از پخت بامیه ها خمیری میشن.

طرز تهیه زولبیا

بعد از مرحله داغ زدن حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدین خمیر خنک بشه و از داغی بیفته و با زیر و رو کردن و تکه تکه کردن خمیر به این عمل سرعت ببخشید.

خمیر به دست آمده برای بامیه هندی
خمیر باید از داغی بیفته و ولرم بشه اما نباید کاملا خنک و سرد بشه اگه خمیر داغ باشه موقع اضافه کردن تخم مرغ ها حرارت خمیر باعث پختن تخم مرغ ها میشه و اگه خمیر خیلی سرد بشه تخم مرغ به خوبی به خورد خمیر نمیره.

وقتی خمیر ولرم شد اولین تخم مرغ رو به همراه شربت بار اضافه کنید.

شربت بار را به همراه تخم مرغ به خمیر مایه بامیه هندی اضافه کنیدو با همزن بزنید تا به خورد خمیر بره و تخم مرغ های بعدی رو هم یکی یکی اضافه کنید و با همزن بزنید (این کار رو با دست هم میتونید انجام بدین) همراه با تخم مرغ ها وانیل رو هم اضافه کنید.

بعد از چهارمین تخم مرغ اگه خمیر سفت بود و چسبندگی لازم رو نداشت میتونید تخم مرغ پنجم رو هم اضافه کنید (بسته به بزرگی و کوچکی تخم مرغ ها تعداد بین چهار الی پنج عدد متغیره) در نهایت باید خمیر چسبنده ای بدست بیاد.

اضافه کردن وانیل و چسبندگی خمیر بامیه هندی که از قیف به راحتی رد بشه و نیاز به زور زیاد برای رد کردن از قیف نداشته باشه و خیلی شل هم نباشه که رد ماسوره روی خمیر نمونه.

وقتی خمیر آماده شد اون رو داخل قیف پارچه ای با ماسوره آچاری بریزین (بهتره از قیف پارچه ای استفاده کنید چون مواد حالت خمیری داره و احتمال پاره شدن قیف های یکبار مصرف زیاد هست یا اینکه از چند لایه قیف یکبار مصرف استفاده کنید).

ریختن خمیر بامیه هندی در ماسوره
داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار بدین و روی کاغذ روغنی رو با روغن جدا کننده چرب کنید و بامیه ها رو به شکل گرد با کمک قیف پایپ میکنیم.

سینی رو داخل فر از قبل گرم شده با دمای دویست درجه سانتی گراد (برای فر گازی) قرار بدین تا جایی که بامیه ها پف کنن و روی بامیه ها کمی طلایی بشه.

طلایی شدن روی بامیه هندی ها در فر

بعد از فر خارج کنید و بلافاصله از کاغذ روغنی جدا کنید و داخل روغن داغ شناور بندازین تا با حرارت ملایم کاملا سرخ و مغز پخت بشه.

انداختن بامیه هندی در روغن داغ شده

دقت کنید که بامیه ها رو باید بلافاصله داخل روغن داغ سرخ کنید تا پف بامیه ها نخوابه به همین علت باید بامیه ها رو به تعداد کم داخل سینی پایپ کنید و در فر بپزین همون تعداد بامیه ای رو باید پایپ کنید که گنجایش ظرف روغن شماست.

مابقی خمیر رو هم به نوبت باید پایپ کرده و داخل فر بپزین و بعد سرخ کنید.

وقتی بامیه ها کاملا با حرارت ملایم سرخ شدن از داخل روغن خارج کنید و داخل شربت بار بریزین و اجازه بدین چهار الی پنج دقیقه بمونه و بعد از شربت بار خارج کنید و داخل صافی قرار بدین تا شربت اضافی گرفته بشه.

ریختن بامیه های هندی در شربت
بعد داخل ظرف سرو بچینید و نوش جان کنید.

طرز تهیه بامیه هندی در منزل به روش قنادی خوشمزه و ترد

نکات مهم طرز تهیه بامیه هندی:

  • غلظت شربت بار تاثیر زیادی روی کیفیت بامیه داره اگه شربت بار رقیق‌تر از حد لازم باشه بامیه‌ها بعد از چند ساعت نرم میشن و تردی خودشون رو از دست میدن اگه شربت بار غلیظ تر از حد لازم باشه بامیه ها شکرک میزنن.
  • اضافه کردن شربت بار به خمیر باعث قهوه ای شدن رنگ بامیه ها میشه اگه شربت بار رو حذف کنید بامیه ها زرد رنگ‌ میشن.
  • اضافه کردن گلوکز به شربت بار باعث میشه کیفیت شربت بار بالا بره و بامیه ترد بمونه، گلوکز رو از لوازم قنادی ها می تونید تهیه کنید و قیمت بالایی نداره.
  • بعد از پخت بامیه حدود ۷ الی ۸ ساعت روی بامیه ها نپوشونید و به همون صورت داخل یخچال بذارین تا نرم نشن.
  • بامیه ها اگه به خوبی داخل روغن سرخ نشن و یا با حرارت بالا سرخ بشن به خوبی پخته نمیشن و بعد از چند ساعت نرم میشن.
  • باقی مانده روغنی رو که برای سرخ کردن بامیه ها استفاده کردید دور بریزید و مجدد استفاده نکنید چون استفاده از روغنی که به حرارت بالا رسیده خطرناکه.
  • بخاطر اینکه خمیر بامیه تخم مرغ داره موقع سرخ کردن کف میکنه اگه میخواید زولبیا و بامیه درست کنین دقت کنید از روغنی که برای سرخ شدن زولبیا استفاده کردین میتونین برای سرخ کردن بامیه استفاده کنید اما از روغن بامیه نمیتونین برای سرخ کردن زولبیا استفاده کنین.
  • روغن برای سرخ کردن بامیه باید به اندازه باشه طوری که بامیه ها داخل روغن شناور باشن.
  • اگه داخل خمیر بامیه بیش از حد تخم مرغ استفاده شود و خمیر شل شود بامیه موقع پخت ترک می خورد و بامیه های تردی نخواهید داشت.
  • از روغن مخصوص سرخ کردنی برای پخت بامیه استفاده کنید.
  • موقع سرخ کردن بامیه ها باید فضا برای پف کردن بامیه ها و جا به جا شدن باشه و تعداد بامیه ها داخل ظرف زیاد نباشه چون باعث نرم شدن بامیه ها میشه.
  • در فر های برقی دمای پخت بیست درجه پایین تر از دمای ذکر شده باشه.

امیدوارم از طرز تهیه بامیه هندی همانند طرز تهیه بامیه خانگی خوشتان آمده باشد. برای مشاهده دستورات آشپزی دیگر به مجله ما سری بزنید.

۵/۵ (۱ نظر)

زهرا شریف زاده

سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱ کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم ممنون که همراهم هستین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا

تخفیف‌ویژه

30 هزارتومان تخفیف 
خرید اول 
به مدت 24 ساعت
عجله کنید! قیمت ها حراج شد
close-link

اولین نفر از تخفیف ها باخبرشوید!

با وارد کردن شماره تلفن از تخفیف های هر لحظه افق کوروش باخبرشوید
تایید
close-link