سبک زندگینکات خانه داری

روش‌های تمیز کردن و رسوب‌زدایی سردوش حمام

رسوبات سردوش حمام می‌تواند پایگاهی برای تولید قارچ و باکتری باشد و آبی که شما با آن حمام می‌کنید را آلوده کند. تمیز کردن و رسوب‌زدایی سردوش حمام در اکثر نقاط کشور باید به‌ صورت روتین انجام شود. بنابراین سعی کنید به‌ صورت روتین این کار را انجام دهید تا همواره از آبی با کیفیت برای حمام کردن برخوردار باشید.

در مقاله امروز از اکالا بلاگ سعی کردیم با مواد در دسترس و طبیعی رسوب‌زدایی و تمیز کردن سر دوش حمام را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

نحوه تمیز کردن سردوش با سرکه

استفاده از سرکه یک روش بسیار مناسب برای تمیز کردن سر دوش حمام است؛ زیرا اسیدیته سرکه به طور طبیعی رسوب آهک را بدون استفاده از مواد شیمیایی که در بازار موجود است، حل می‌کند.

مرحله ۱: کیسه را با سرکه پر کنید

یک نایلون یا کیسه پلاستیکی را با سرکه سفید مقطر پر کنید. مراقب باشید کیسه را بیش از حد پر نکنید، به قدری پر کنید که وقتی سردوش را داخل آن فرو می‌کنید سرکه از درون آن بیرون نریزد.

مرحله ۲: کیسه را روی سر دوش بگذارید

حال باید کیسه را به سردوش ببندید طوری که سردوش کاملاً درون آن قرار بگیرد. یکبار با آب این کار امتحان کنید تا بتوانید مقدار سرکه را تعیین کنید.

مرحله ۳: با بند لاستیکی ببندید

کیسه را با یک کِش لاستیکی یا گره‌های تاب‌دار دور گردن سر دوش ببندید. به دقت تست کنید که کیسه چقدر محکم و ایمن است تا مطمئن شوید که پس از رها کردن، لیز نمی‌خورد.

نحوه تمیز کردن سردوش با سرکه

مرحله ۴: چند ساعت خیس کنید

بگذارید سر دوش چند ساعت درون کیسه سرکه خیس بخورد؛ یا ۲۴ ساعت آن را در همان حالت رها کنید. اگر سر دوش برنجی دارید، پس از ۳۰ دقیقه آن را از سرکه خارج کنید، زیرا اگر بیشتر در آن بماند به روکش آن آسیب وارد می‌شود و رنگ آن تغییر می‌کند.

نکته مهم: اگر سردوش حمام شما از جنس نیکل است به هیچ عنوان از این روش برای رسوب‌زدایی آن استفاده نکنید.

مرحله ۵: برداشتن کیسه سرکه

کیسه را از سردوش جدا کنید اما سرکه آن را دور نریزید.

حال ۱ یا ۲ قاشق چای‌خوری جوش شیرین درون آن بریزید و بعد در مجرای آب یا فاضلاب حمام بریزید.

این کار به شستن جرم‌ها و رسوب‌های درون فاضلاب کمک بسیاری می‌کند. همچنین بوی نامطبوع آن را از بین می‌برد.

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل تمیز کردن خانه با مواد طبیعی

مرحله ۶: آب داغ را باز کنید.

کار ما هنوز تمام نشده است. ابتدا آب حمام را روی حالت پایین قرار دهید. آن را تا داغ‌ترین درجه ممکن تنظیم کنید و بگذارید آب با بخار خارج شود.

حال آب را روی حالت سردوش بگذارید و به مدت ۱ تا ۲ دقیقه اجازه دهید تا آب از سردوش بگذرد و رسوبات معدنی گیر کرده از آن جدا و خارج شود.

مرحله ۷: نازل ها را با خلال دندان باز و تمیز کنید.

از یک خلال دندان یا نوک گیره کاغذ برای باز کردن نازل‌هایی که هنوز مسدود به نظر می‌رسند، استفاده کنید.

اگر همچنان مقداری از رسوب‌‌های انباشته شده باقی مانده، محل را با یک مسواک آغشته به جوش شیرین کاملاً برس بکشید.

ابتدا روی نواحی اطراف سوراخ‌هایی که آب از آن خارج می‌شود تمرکز کنید. حال آب داغ را دوباره باز کنید تا بقایای رسوب‌های آهکی بیشتری خارج شود. این روند را تا زمانی تکرار کنید که دیگر رسوبات معدنی را مشاهده نکنید.

بیشتر بخوانید: ترفندهای تمیز کردن آب آکواریوم در خانه

مرحله ۸: پولیش با پارچه

سر دوش را با یک پارچه نرم و بدون پرز، جلا دهید تا ظاهری درخشنده و پولیش شده داشته باشید.

اگر از دستمال میکروفیبر یا نانو و مقداری سرکه رقیق شده در آب استفاده کنید تمام لکه‌ها روی سردوش، حتی لکه‌های آب از روی آن پاک می‌شوند.

نحوه تمیز کردن سردوش حمام با خمیر آب لیمو

برای سردوش‌های قابل جدا شدن چطور؟

اگر سر دوش قابل جابه‌جایی است، آن را باز کنید و با فرو بردن سر دوش در یک سطل سرکه سفید مقطر، تمیز کردن را ساده‌تر کنید. پس از خیساندن همان مراحل تمیز کردن که در بالا ذکر شد را دنبال کنید و سپس فیکسچر را دوباره وصل کنید.

نحوه تمیز کردن سردوش حمام با خمیر آب لیمو

اگر سرکه سفید در دسترس ندارید، می‌توانید سردوش حمام را در آب‌لیمو تازه و آب بخیسانید. آب‌لیمو حاوی اسیدهایی است که به حل شدن رسوبات معدنی کمک می‌کند.

همان دستورالعمل‌های خیساندن و تمیز کردن را که برای سرکه مطرح کردیم انجام دهید تا سردوش حمام شما کاملا تمیز و شفاف شود.

اگر وقت کافی ندارید و نمی‌خواهید منتظر خیس خوردن سر دوش حمام بمانید، می‌توانید با استفاده از خمیر تهیه شده از آب‌لیمو و جوش شیرین یا آب‌لیمو و نمک استفاده کرده و سر دوش خود را تمیز کنید. این ترکیب بسیار قوی است و در زمان کوتاه جوابگوی کار شما است.

مرحله ۱: استفاده از مسواک

در یک فنجان یا کاسه کوچک، چند قاشق غذاخوری جوش شیرین یا نمک را با مقداری آب لیمو مخلوط کنید. مواد را به‌گونه‌ای به هم بزنید تا به شکل خمیر درآید.

حال یک مسواک را به خمیر آغشته کنید و شروع به تمیز کردن رسوبات سردوش کنید.

مرحله ۲: آب داغ را باز کنید.

ابتدا آب را روی حالت پایین بزنید و وقتی که از داغ بودن آن مطمئن شدید آن را روی حالت سردوش قرار دهید.

اجازه دهید آب گرم از سر دوش عبور کند. در صورت امکان، سر دوش را از هم جدا کنید تا بتوانید داخل و خارج دستگاه را با مسواک بشویید.

بیشتر بخوانید: کاربرد شگفت انگیز جوش شیرین

مرحله ۳: آبکشی کنید

سردوش را خوب بشویید، دوباره سرهم کنید.

نحوه تمیز کردن صفحه فیلتر در سر دوش

اگر سر دوش پس از تمیز کردن دستگاه همچنان رسوب دارد یا با تکان دادن صدای رسوب‌های جدا شده را می‌شنوید، وقت آن است که به صفحه فیلتر نگاهی بیندازید. صفحه فیلتر بین سردوش و لوله آب قرار دارد.

مرحله ۱: سر دوش را بردارید

برای انجام این کار، با چرخاندن آن در خلاف جهت عقربه‌های ساعت و کشیدن آن، پیچ را باز کنید. ممکن است به یک آچار یا انبر قفل‌شونده (انبرقفلی) نیاز داشته باشید.

در این صورت، ابزار خود را با یک پارچه بپوشانید تا به سردوش آسیب وارد نکند .حال سعی کنید صفحه فیلتر را در خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا سر دوش را باز کنید و فیلتر را بیرون بکشید.

نحوه تمیز کردن صفحه فیلتر در سر دوش

مرحله ۲: زباله های سست را پاک کنید

سر دوش را زیر یک شیر آب سینک نگه دارید و آب گرم را از داخل آن عبور دهید تا هر گونه زباله مرطوب و سست از آن کنده شود.

بیشتر بخوانید: ترفندهای خنک کردن منزل بدون کولر

مرحله ۳: صفحه فیلتر را بردارید و پاک کنید

صفحه فیلتر (که بین سر دوش و لوله آب قرار دارد) را بردارید. ممکن است لازم باشد از یک انبر سوزنی برای جدا کردن آن از نازل کمک بگیرید.

محلولی از مقدار مساوی آب و سرکه درست کنید.

یک مسواک را در این محلول فرو کنید و فیلتر را تمیز کنید. همچنین می‌توانید از رسوب زدای تجاری نیز استفاده کنید.

آن را زیر آب بگذارید و با یک پارچه میکروفیبر پاک کنید. فیلتر را دوباره در جای خود قرار دهید. (توصیه می‌کنیم سالی یکبار صفحه فیلتر جدید بخرید)

مرحله ۴: مراحل بالا را دنبال کنید

با دنبال کردن مراحل توصیه شده در بالا، بقیه قسمت‌های سر دوش را تمیز کنید.

مرحله ۵: نصب دوباره سردوش

سر دوش را عوض کنید و آن را در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا دوباره وصل شود. دوش را با فشار آب زیاد به مدت چند دقیقه باز کنید تا هرگونه زباله باقیمانده از آب خارج شود.

بیشتر بخوانید: روش‌های خانگی برای از بین بردن بوی بد فاضلاب سینک

نحوه حذف رسوبات مواد معدنی از سر دوش

استفاده از سرکه، آب لیمو، یا یک رسوب زدا تجاری و کمی شستشو با برس اسکراب، رسوبات معدنی را از بین می برد و به رفع گرفتگی سر دوش کمک می‌کند. پاک‌کننده‌ها همچنین کف صابونی را که ممکن است در قسمت بیرونی دستگاه انباشته شده باشد پاک می‌کنند.

مراحل بالا را دنبال کنید تا تجمع مواد معدنی روی نازل‌ها پاک شود. مطمئن شوید که فیکسچر را با یک پارچه بدون پرز خشک کرده و صاف کنید تا درخشندگی آن بازگردد.

اگر نازل‌ها آنقدر گرفتگی دارند که ترجیح می‌دهید به جای تمیز کردن آن‌ها، آن‌ها را تعویض کنید، به دنبال نازل‌های جایگزین سیلیکونی برای سر دوش خود باشید.

نکات معمول تمیز کردن سر دوش

هر هفته یکبار سردوش حمام را با محلول مساوی آب و سرکه طبق دستور‌العملی که گفتیم بشویید. یا با یک مسواک سردوش را کاملا با این محلول تمیز کنید.

استفاده از فیلترهای سردوش که بین جریان آب و سردوش قرار می‌گیرند برای کاهش حجم رسوبات و جلوگیری از رشد قارچ و باکتری بسیار موثرند.

بهتر است برای حفظ سلامت خود و خانواده سر دوش حمام فلزی انتخاب کنید. سر دوش های پلاستیکی نسبت به انواع فلزی بیشتر مستعد رشد قرچ و باکتری هستند.

هنگامی که از حمام خارج می‌شوید درب را باز بگذارید تا زودتر حمام خشک شود و رطوبت آن گرفته شود.

نحوه حذف رسوبات مواد معدنی از سر دوش

آیا می توانید سر دوش را با سفید کننده تمیز کنید؟

برای تمیز کردن سر دوش‌های فلزی نباید از سفیدکننده استفاده شود زیرا می‌تواند به کروم، نیکل، برنج و سایر روکش‌ها آسیب برساند.

آیا نصب فیلتر روی سردوش حمام مفید است؟

نصب یک فیلتر دوش خوب می‌تواند به کاهش رسوبات معدنی و آلاینده‌ها کمک کند. اما هنگامی که دهانه‌ها یا نازل‌های سردوش مسدود می‌شوند، سر دوش مکانی تاریک، مرطوب و گرم برای رشد باکتری‌ها و کپک‌ها می‌شود.

بنابراین اگر برنامه‌ای برای تمیز کردن سردوش و فیلتر آن دارید، آن‌گاه اقدام به نصب فیلتر سردوش کنید.

بیشتر بخوانید: در خانه تکانی عید چی را با چی قاطی نکنیم؟

هر چند وقت یکبار سر دوش را تمیز کنیم؟

اگر هرگز سر دوش را تمیز نکرده‌اید یا جریان خروجی آب نسبت به قبل کاهش یافته است، باید فورا آن را تمیز کنید.

یک برنامه روتین برای این کار تنظیم کنید، تا سر دوش را حداقل هر ماه یکبار یا اگر در منطقه‌ای با آب سخت زندگی می‌کنید، هفته‌‌ای یکبار تمیز کنید.

تمیز کردن منظم مانع از رشد قارچ‌ها و باکتری‌ها در داخل سر دوش حمام می‌شود.

بهترین و کامل‌ترین نکاتی که برای تمیز کردن سردوش حمام نیاز دارید را در این مقاله از مجله سبک زندگی اکالا برایتان شرح دادیم، امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شود.

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا