سبک زندگینکات خانه داری

مراحل شستن لباس زیر که هر خانمی باید آن را بداند + نکات مهم

با توجه به اینکه لباس‌های زیر به طور مستقیم با پوست و ناحیه تناسلی در تماس هستند، نظافت و شستشوی صحیح آن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. شستشوی نادرست این لباس‌ها می‌تواند منجر به بروز مشکلات پوستی و عفونت‌های دستگاه تناسلی شود. به دلیل اهمیت زیاد این موضوع، این مقاله از مجله اکالا را به شرح مراحل شستن لباس زیر که هر خانمی باید آن را بداند اختصاص می‌دهیم.

بهترین روش شستن لباس زیر

بهترین و بهداشتی‌ترین روش شستن لباس زیر به خصوص شورت برای پیشگیری از انتقال انواع بیماری‌های دستگاه تناسلی، شستشوی آن‌ها با دست است. با توجه به اینکه داخل ماشین لباسشویی ممکن است آلودگی‌ها و میکروب‌های زیادی وجود داشته باشند، شستن لباس زیر در آن می‌تواند باعث انتقال این آلودگی‌ها به لباس زیر شده و در نتیجه به ناحیه تناسلی منتقل شود.

بیشتر بخوانید: چطور لکه زرد عرق را از زیر بغل لباس پاک کنیم؟

بهترین روش شستن لباس زیر
علاوه بر این، قرار دادن لباس زیر در کنار سایر لباس‌ها در ماشین لباسشویی، احتمال انتقال آلودگی از لباس‌های دیگر به لباس زیر را افزایش می‌دهد که این نیز می‌تواند منجر به انتقال آلودگی به دستگاه تناسلی و ایجاد عفونت شود.

مراحل شستن لباس زیر با دست

نحوه صحیح شستن لباس زیر با دست به شرح زیر است:

۱- ابتدا یک لگن یا تشت را تا نیمه از آب ولرم پر کنید. آب ولرم بهترین دما برای شستشوی لباس زیر است، زیرا به الیاف لباس زیر آسیب نمی‌رساند و باعث تغییر شکل آن نمی‌شود. سپس، مقدار مناسبی از شوینده مخصوص لباس زیر را به آب اضافه کنید.

۲- در این مرحله، لباس زیر را درون آب انداخته و با حرکات دایره‌ای یا همان چرخشی بشویید. پس از اینکه خوب لباس را شستید، اجازه دهید لباس‌ها به مدت ۱۰ دقیقه در آب خیس بخورند تا آلودگی‌ها کاملا از بین بروند. اگر بعد از گذشت این مدت، همچنان لکه‌هایی بر روی لباس وجود داشت، با ملایمت روی لکه را مالش دهید تا لکه‌ها از بین بروند. دقت داشته باشید که مالش باید خیلی آرام باشد تا الیاف لباس زیر آسیب نبیند و شکل خود را از دست ندهد.

۳- پس از اینکه لباس زیرها را شستید و تمام آلودگی‌ها و لکه‌ها پاک شدند، آن‌ها را به طور کامل آبکشی کنید تا هیچ اثری از مواد شوینده روی آن‌ها باقی نماند. باقی ماندن مواد شوینده حتی به مقدار کم بر روی لباس زیر می‌تواند باعث تحریک پوست و ایجاد حساسیت‌های پوستی و خارش در ناحیه تناسلی شود.

بیشنر بخوانید: ترفندهای ساده برای پاک کردن لاک از روی هر نوع و رنگ لباس

مراحل شستن لباس زیر با دست

۴- در نهایت، لباس‌ها را در هوای آزاد و زیر نور خورشید پهن کنید تا به طور کامل خشک شده و ضدعفونی شوند. اگر عجله دارید، می‌توانید ابتدا لباس‌ها را روی یک حوله تمیز پهن کنید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود و سپس آن‌ها را در فضای باز پهن کنید.

مراحل شستن لباس زیر با لباسشویی

همانطور که بالاتر ذکر کردیم، بهترین روش شستن لباس زیر، شستن آن‌ها با دست است. اما اگر به هر دلیلی امکان شستن با دست را ندارید و می‌خواهید لباس زیر خود را با لباسشویی بشویید، حتما نکات زیر را رعایت کنید:

۱- برای شستشوی لباس زیر در ماشین لباسشویی بهتر است از یک کیسه مخصوص شستشوی لباس استفاده کنید. این کیسه از آسیب دیدن الیاف لباس زیر جلوگیری کرده و مانع از برخورد آن با سایر لباس‌ها می‌شود. اگر کیسه مخصوص در دسترس ندارید، می‌توانید لباس‌های زیر را درون یک روبالشتی تمیز قرار داده و دهانه آن را محکم ببندید.

۲- اگر لباس زیر شما از جنس نخ است، بهتر است دمای لباسشویی را روی ۸۰ تا ۹۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. اما اگر لباس زیر شما از جنس دیگری است، دمای ۴۰ تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد برای شستشوی آن مناسب‌ است.

۳- پس از اینکه لباس زیرها شسته و تمیز شدند، آن‌ها را در زیر نور خورشید پهن کنید.

مراحل شستن لباس زیر با لباسشویی

بهترین شوینده برای لباس‌های زیر چیست؟

در میان انواع شوینده‌های موجود در بازار، صابون و پودر صابون، بهترین گزینه برای شستشوی لباس زیر هستند.

۳ نکته‌ بسیار مهم برای شستشوی لباس زیر

علاوه بر نکاتی که پیش‌تر ذکر شد، رعایت موارد زیر نیز هنگام شستشوی لباس زیر ضروری است:

  • برای شستن لباس زیر به هیچ وجه از شوینده‌های حاوی مواد سفیدکننده استفاده نکنید. این شوینده‌ها هم به الیاف ظریف لباس زیر آسیب رسانده و هم باعث ایجاد حساسیت‌های پوستی می‌شوند.
  • لباس‌های زیر ظریف زنانه مانند شورت و سوتین حریر یا توری را هرگز نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار داد.
  • برای جلوگیری از رنگ پس دادن لباس‌های زیر بهتر است آن‌ها را بر اساس رنگ جدا کرده و بعد بشویید.

در این بخش از مجله سبک زندگی اکالا، یک راهنمای کامل از مراحل شستن لباس زیر در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. با رعایت دقیق نکات ذکر شده در این مقاله می‌توانید از ایجاد حساسیت‌های پوستی، انتقال بیماری به ناحیه تناسلی و عفونت‌های احتمالی پیشگیری کرده و همچنین، عمر مفید لباس زیرهایتان را افزایش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا