روشهای کاربردی و ساده برای جلوگیری از آب انداختن ماست خانگی

ماست خانگی، یکی از سالمترین و سادهترین محصولات خانگی است که هر کدبانو ایرانی میتواند بهراحتی آن را در منزل با سادهترین و دردسترسترین مواد اولیه بدون نیاز به مواد نگه دارنده تهیه کند. شما میتوانید ماست خانگی را با هر طعمی که مناسب ذائقهتان است تهیه کنید، حتی آن را به ماست چکیده تبدیل کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. یکی از مشکلاتی که بعد از تهیه ماست خانگی ایجاد میشود آب انداختن ماست است. میدانید که لبنیات حاوی پروتئین هستند. در زمان آمادهسازی شیر برای تهیه ماست، پروتئینها به شکل منظمی در کنار هم قرار میگیرند که باعث قوام گرفتن یا منعقد شدن ماست میشود حال اگر ساختار بین این پروتئینها از هم جدا شود آب بین بافت ماست آزاد میشود.
این همان آبی است که در بیان ساده و اصطلاحاً به آن، آب انداختن ماست گفته میشود. آب انداختن ماست دلایل زیادی دارد که شما با رعایت کردن چند نکته ساده میتوانید ماست خانگی کاملاً سفت و بدون آب داشته باشید.
ما امروز در مجله اینترنتی اکالا بلاگ تمامی دلایلی که سبب آب انداختن ماست میشوند و راهحلهای جلوگیری از آن را بهصورت کامل به شما آموزش خواهیم داد پس تا انتهای این مقاله کاربردی همراهمان باشید.
روشهای جلوگیری از آب انداختن ماست
تهیه ماست خانگی کاری بسیار ساده و راحت است که شما با چند بار تکرارکردن آن میتوانید ماستهای باکیفیتی تهیه کنید.
ما امروز در این آموزش ۴ ماده کمککننده به شما که از آب انداختن ماست جلوگیری میکند را معرفی میکنیم.
- شیرخشک: هر ۱ پیمانه شیرخشک برای ۴ پیمانه شیر مقدار مناسبی است که باید با آن بهخوبی ترکیب شود و به کل شیر جوشانده و خنک شده اضافه شود.
- پودر ژلاتین: برای هر ۴ لیوان شیر ۱ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین نیاز دارید. ابتدا پودر ژلاتین را روی مقداری از شیر ولرم بریزید و به روش بن ماری، پودر ژلاتین را حل کنید و به تمام شیرتان اضافه کنید.
- نشاسته ذرت: ¼ پیمانه پودر نشاسته ذرت را با ۳ لیوان از شیری که جوشاندهاید و خنک شده بهخوبی ترکیب کنید و محتوای ترکیب شده را به کل شیر اضافه و همه مواد را با هم ترکیب کنید. نشاسته ذرت باعث میشود ماست بهصورت تکهتکه ببندد و بافتی منسجم و سفتتر به خود گیرد.
- پکتین: استفاده از پکتین برای ماستهای گیاهی توصیه میشود بدین صورت که باتوجهبه حجم شیری که دارید ۱-۲ قاشق از پودر پکتین را با کمی شکر به ۲ لیوان از شیر جوشانده شده و ولرم اضافه کنید و بهخوبی به هم زنید تا ترکیب شود سپس ترکیب حاصل شده را به کل شیر اضافه کنید.
حال اگر به هر دلیلی امکان استفاده از ۴ مورد بالا را در تهیه ماست خانگی نداشتنید فقط کافی است که به نکات کلیدی و مهمی که در زیر به صورت کامل برایتان توضیح دادهایم عمل کنید تا بتوانید ماستی کاملاً باکیفیت و سفت تهیه کنید.
بیشتر بخوانید: تهیه ماست بدون مایه ماست
۷ مورد از دلایل آب انداختن ماست که باید بدانید!
ماست یکی از فراوردههای لبنی بسیار مفید و خوشمزهای است که در کنار اکثر غذاها میتوانید بهعنوان یک دسر خوشمزه از آن استفاده کنید. شما به راحتی میتوانید از ترکیب آن با خیار، اسفناج، لبو و غیره محصولات متنوع و متفاوتی با ماست خانگیتان تهیه کنید.
۱- تکان خوردن ماست در زمان آمادهسازی
یکی از موضوعات که باید به آن توجه داشته باشید تکان ندادن ظرف ماست پس از اضافه کردن مایه ماست است. ضربه زدن به ظرف و جابهجا کردن آن باعث شلشدن و آب انداختن ماست شما میشود.
۲- نامناسب بودن مایه اصلی ماست
مایهای که برای ماست استفاده میکنید در طعم و شکل ظاهری ماست نهایی شما تأثیر زیادی دارد. به طور مثال اگر از ماست غلیظ و پرچرب و شیرینمزهای برای مایه ماست استفاده میکنید ماست نهایی شما نیز همین ویژگیها را خواهد داشت.
پس توجه داشته باشید از ماست شل یا رقیق برای مایه ماست استفاده نکنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماست خامهای
۳- جوشاندن شیر با دمای زیاد
یکی از مهمترین مواردی که باید به آن توجه داشته باشید دمای جوشاندن شیر است. شیر را باید باحرارت ملایم و متوسط بجوشانید.
بالا بودن حرارت باعث آب انداختن ماست شما میشود. به طور میانگین به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه شیر را بجوشانید. هر چقدر شیر بیشتر جوشانده شود در نهایت ماست شما غلیظتر خواهد بود.
۴- کم چرب بودن شیر
برای تهیه ماست خانگی مرغوب و سفت، بهتر است از شیر پرچرب استفاده کنید. استفاده از شیرهای محلی پرچرب یکی از بهترین گزینههاست.
اگر به هر دلیلی شیر پرچرب در دسترس نداشتید میتوانید شیر را با کمی خامه ترکیب کنید.
برای این کار با توجه به حجم شیر ۱-۲ قاشق خامه به دمای محیط رسیده را با ۱ لیوان شیر به خوبی ترکیب کنید تا خامه به صورت کامل در شیر حل شود سپس ترکیب شیر و خامه را به کل شیر اضافه کنید و همه مواد را به هم زنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماست خانگی
۵- عدم رعایت دمای ماست در زمان اضافهکردن مایه ماست
برای بررسی این موضوع انگشت تمیز خود را در ظرف شیر فروکنید، ۱۰ ثانیه انگشت خود را درون ظرف نگه دارید دمای شیر باید برای شما قابل تحمل باشد و احساس سوختگی نداشته باشید.
روش دیگر این است که اگر دماسنج در اختیار دارید میتوانید از آن کمک بگیرید دمای شیر باید ۹۴ درجه سانتیگراد یا ۲۰۰ فارنهایت باشد.
زمان زیادی قرار گرفتن ماست در دمای گرم
مدت زمانی که روی شیر را میپوشانید و در محیط گرمتر از هوای عادی قرار میدهید نباید بیشتر از ۴-۵ ساعت شود و حتماً باید پس از سپری شدن این زمان ظرف ماست را به یخچال منتقل کنید.
جالب است بدانید که ماست دیرتر از شیر فاسد میشود، اگر مقداری شیر دارید که امکان مصرف آن را تا قبل از فاسد شدنش ندارید پیشنهاد ما تبدیلکردن شیر به ماست است.
قبل از تمام شدن ماست در منزل همیشه یک یا دو قاشق از آن را کنار گذارید تا در تهیه ماست بعدی بتوانید از آن استفاده کنید.
از این که تا انتهای روش های جلوگیری از آب انداختن ماست خانگی، ما را همراهی کردید از شما سپاسگزاریم. برایتان سلامتی و شادی آرزومندیم.

من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
سلام . بله همه اینها که گفتید درسته من ۴۵ ساله ماست درست می کنم . ممنون از شما