آشپزینکات آشپزی

ترفندهای پخت سریع حبوبات + نفخ‌گیری

پختن حبوبات یکی از چالش‌های آشپزی است. با دانستن ترفند پختن سریعتر حبوبات، دیگر نیازی نیست نگران پخت این ماده غذایی زمان‌بر باشید و می‌توانید با خیال راحت غذاهای حاوی حبوبات را تهیه کنید. در ادامه با اکالا بلاگ همراه باشید تا ترفندهای پختن سریعتر حبوبات را به شما معرفی کنیم.

معرفی ۶ ترفند برای پختن سریعتر حبوبات

حبوبات منبع مهمی از مواد مغذی هستند و از طرف دیگر، پختن آن‌ها زمان‌بر است و گاهی اوقات باعث نفخ می‌شود. شما می‌توانید با استفاده از ۶ ترفندی که در ادامه برای پختن سریعتر حبوبات معرفی می‌شود، استفاده کنید و در کمترین زمان این مواد غذایی مغذی و پرکاربرد را تهیه کنید.

روش اول: استفاده از زودپز

استفاده از زودپز، یکی از سریع‌ترین روش‌های پخت حبوبات است. با این حال، استفاده از زودپز نیاز به مهارت دارد. اگر از زودپز استفاده می‌کنید، حتماً دستورالعمل‌های ایمنی را رعایت کنید تا از ترکیدن زودپز جلوگیری شود. نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که حبوبات مختلف، زمان پخت متفاوتی دارند. بنابراین، حبوبات را به صورت جداگانه در زودپز بریزید تا همه آن‌ها به طور یکنواخت بپزند.

توجه: اگر از زودپز برقی استفاده می‌کنید، زمان پخت را روی “حبوبات” تنظیم کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین زمان لازم برای خیساندن انواع حبوبات

روش دوم: استفاده از فلاسک

پخت حبوبات با استفاده از فلاسک یکی از روش‌های آسان و سریع برای پختن حبوبات است. این روش تنها زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که زمان کافی برای پخت وجود داشته باشد. برای پخت حبوبات با استفاده از فلاسک، حبوبات مورد نظرتان را در فلاسک بریزید. روی حبوبات آب جوش بریزید تا حدی که حبوبات کاملاً در آب پوشیده شوند.

سپس درب فلاسک را ببندید و آن را به مدت چندین ساعت در دمای محیط قرار دهید. با گذشت زمان، حبوبات نرم شده و پخته می‌شوند. برای اطمینان از پخت کامل حبوبات، می‌توانید آن‌ها را پس از چندین ساعت از فلاسک خارج کرده و امتحان کنید.

معرفی 6 ترفند برای پختن سریعتر حبوبات

بیشتر بخوانید: با این ۵ ترفند از حشره زدن لوبیا جلوگیری کنید!

روش سوم: جوشاندن در آب جوش

برای پخت سریع حبوبات، ابتدا آن‌ها را به مدت یک ساعت در آب جوش بجوشانید. سپس، آب آن‌ها را خالی کرده و اجازه دهید حبوبات یک ساعت دیگر در همان قابلمه بمانند تا خیس بخورند. با این کار، حبوبات شما کاملاً پخته شده و آماده استفاده خواهند بود. آبی که حبوبات در آن پخته شده‌اند، نباید مجدداً استفاده شود. زیرا این آب حاوی نفخ حبوبات است و استفاده از آن باعث نفخ معده می‌شود.

نکته: در این روش، نمک را در پایان پخت به حبوبات اضافه کنید. نمک باعث سفت شدن بافت حبوبات و دیر پخته شدن آن‌ها می شود.

نکته: استفاده از آب سرد در این روش باعث دیر پخته شدن حبوبات می‌شود. پس به هیچ عنوان از آب سرد استفاده نکنید.

بیشتر بخوانید: روش‌هایی برای از بین بردن نفخ حبوبات

روش چهارم: خیساندن حبوبات از قبل

برای پخت سریع و بدون نفخ حبوبات، بهتر است از روز قبل آن‌ها را در آب خیس کنید. در این روش، حبوبات به مرور زمان آب را جذب می‌کنند و حجمشان افزایش می‌یابد. این امر باعث می‌شود که نفخ آن‌ها گرفته شود و پختشان سریع‌تر شود.

همچنین می‌توانید در هنگام خیساندن حبوبات، مقداری نمک به آب اضافه کنید. این کار علاوه بر گرفتن نفخ، باعث می‌شود که حبوبات طعم بهتری پیدا کنند. البته توجه داشته باشید که نمک را نباید در ابتدای پخت حبوبات اضافه کنید. این کار باعث می‌شود که پخت حبوبات دشوارتر شود.

روش پنجم: استفاده از خیار

خیار حاوی آنزیم‌هایی است که به تجزیه و هضم فیبرهای موجود در حبوبات کمک می‌کند. این امر باعث می‌شود حبوبات سریع‌تر و راحت‌تر پخته شوند. برای استفاده از این روش، کافی است یک عدد خیار را بشویید و از وسط نصف کنید. سپس آن را به قابلمه‌ای که حبوبات در آن در حال جوش هستند، اضافه کنید. خیار باعث می‌شود که آن‌ها راحت‌تر پخته شوند و نفخ کمتری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: دلایل دیر پختن لپه + ترفند پختن لپه ناپز سفت

استفاده از خیار برای پخت سریع حبوبات

روش ششم: استفاده از زیره

برای پخت سریع و رفع نفخ حبوبات، می‌توانید یک کیسه پارچه‌ای را با زیره کامل پر کرده و در حین جوشاندن حبوبات، آن را در قابلمه قرار دهید. زیره به‌عنوان یک ماده ضد نفخ، باعث می‌شود حبوبات سریع‌تر پخته شده و نفخ آن‌ها نیز از بین برود.

بیشتر بخوانید: چگونه بهترین لوبیا را برای قورمه سبزی انتخاب کنیم؟

سخن آخر

پختن حبوبات ممکن است وقت‌گیر باشد، اما با استفاده از روش‌های درست و ترفندهایی که در این بخش ذکر شد، می‌توانید حبوبات را در سریع‌ترین زمان و با کمترین نفخ بپزید. امیدواریم که این ترفندها برای شما مفید و کاربردی بوده باشد، از همراهی شما با مجله آشپزی اکالا سپاسگزاریم.

۳.۵/۵ (۴ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا