۱۰ خاصیت شگفت انگیز اسفناج در بارداری
به جرات میتوان گفت بارداری مهمترین مرحله زندگی یک خانم محسوب میشود. چرا که قرار است انسان جدیدی پا به عرصه هستی بگذارد و قطعا سلامت او دغدغه بزرگ والدینش است. سلامت این نوزاد ارتباط مستقیمی با سلامت مادرش دارد بنابراین بسیار مهم است که یک خانم باردار در طول دوران بارداری خود چه غذاها و موادی مصرف میکند. اسفناج یکی از سبزیجات پرخاصیتی است که ممکن است در طول دوران بارداری آن را مورد استفاده قرار دهید اما آیا می دانید اسفناج چه خواصی دارد؟
در این قسمت از اکالا بلاگ با برخی خواص اسفناج در بارداری همراه شما هستیم.
در ادامه به ۱۰ خاصیت اسفناج در بارداری اشاره میکنیم:
۱. فواید اسفناج برای افسردگی بارداری
اسفناج سرشار از ویتامین B است که در بهبود روحیه و کاهش افسردگی دوران بارداری نقش مؤثری دارد. بسیاری از زنان در این دوره دچار نوسانات خلقی میشوند و احساس افسردگی میکنند. اضافه کردن اسفناج به رژیم غذایی میتواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند و تاثیر مثبتی بر روحیه داشته باشد.
۲. فواید اسفناج برای کم خونی بارداری
اسفناج یک منبع غنی از اسید فولیک است، که به عنوان فولات یا ویتامین B9 نیز شناخته میشود. این ویتامین برای جلوگیری از خطر سقط جنین و کمک به رشد نخاعی و شناختی جنین اهمیت فراوانی دارد.
همچنین، اسفناج به دلیل دارا بودن آهن، به تولید گلبولهای قرمز خون کمک کرده و از خطر کم خونی که در دوران بارداری شایع است، میکاهد.
بیشتر بخوانید: خواص سیر در بارداری
۳. خواص اسفناج برای استخوانها
کلسیم، یکی دیگر از مواد معدنی مهم موجود در اسفناج، نقش کلیدی در سلامت استخوانها و رشد مناسب دندانها دارد. با مصرف تنها ۱۰۰ گرم اسفناج، حدود ۹۹ میلی گرم کلسیم دریافت میکنید. کلسیم علاوه بر تقویت استخوانها، به جلوگیری از لخته شدن خون کمک میکند و عملکرد عصبی و عضلانی بدن را بهبود میبخشد.
۴. خواص اسفناج برای سلامت مادر و جنین
ویتامین E موجود در اسفناج به مبارزه با رادیکالهای آزاد، بهبود بینایی و تعادل سطح کلسترول در بدن کمک میکند. مصرف اسفناج پخته شده در دوران بارداری میتواند به دریافت میزان مناسبی از این ویتامین کمک کند.
۵. فواید اسفناج برای تغییرات هورمونی بارداری
پدر دوران بارداری، بدن تغییرات هورمونی زیادی را تجربه میکند که میتواند منجر به خستگی و درد شود. اسفناج، با داشتن ترکیبات ضد التهابی به نام گلیکولیپید، به تسکین این دردها کمک میکند.
بیشتر بخوانید: خواص طالبی در زنان باردار
۶. خواص اسفناج برای ریه جنین
اسفناج غنی از ویتامین A است که برای رشد مناسب ریههای نوزادان ضروری است. این ویتامین همچنین به بهبود سوخت و ساز بدن کمک میکند. مصرف منظم اسفناج میتواند خطر ابتلا به دژنراسیون سنی ماکولا و دیابت در کودکان و بزرگسالان را کاهش دهد.
بیشتر بخوانید: خواص و مضرات مصرف گیلاس در بارداری
۷. خواص اسفناج برای تقویت سیستم ایمنی
در طول بارداری، سیستم ایمنی مادر ضعیف میشود و جنین به محافظت بیشتری نیاز دارد. اسفناج، سرشار از ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند و میتواند در برابر بیماریهای مختلف محافظت کند. همچنین، اسفناج به هضم غذا کمک میکند و میتواند در مقابله با سرماخوردگیهای معمولی و بیماریهای مزمن مفید باشد.
۸. فواید اسفناج در بینایی جنین
اسفناج منبع غنی از ویتامینهای B1 و B2 است که در تکامل بینایی و سیستم عصبی جنین نقش دارند. کمبود ویتامین B1 در رژیم غذایی بارداری میتواند به نوروپاتی محیطی منجر شود، در حالی که ویتامین B2 به تکامل اندامها و بافتهای تناسلی کمک میکند. بنابراین، گنجاندن اسفناج در رژیم غذایی بارداری برای دریافت میزان کافی ویتامین B ضروری است.
بیشتر بخوانید: خواص توت فرنگی در بارداری
۹. اسفناج در کنترل فشار خون
از مهم ترین مشکلات دوران بارداری، فشار خون بالا است. نیترات موجود در اسفناج به تنظیم سطح فشار خون کمک میکند. علاوه بر این، پتاسیم بالا در اسفناج به حفظ فشار خون در سطح طبیعی کمک میکند، بنابراین مصرف اسفناج در دوران بارداری میتواند به کنترل فشار خون کمک کند.
۱۰. فواید اسفناج برای تقویت بدن در بارداری
اسفناج منبع خوبی از پروتئین است که برای ترمیم سلولها، تولید اسیدهای آمینه و حفظ سلامت پوست، ماهیچهها و استخوانها ضروری است. مصرف اسفناج میتواند به تامین پروتئین مورد نیاز بدن در دوران بارداری کمک کند.
اسفناج خواص بسیاری دارد مخصوصا اگر در دوران بارداری استفاده شود میتواند بر سلامت مادر و جنین موثر باشد اما بسیار مهم این که در مصرف این گیاه زیاده روی نکنیم. از آنجایی که اسفناج فیبر بالایی دارد زیاده روی در مصرف آن ممکن است منجر به برخی بیماریهای گوارشی شود. بنابراین بهتر است میزان مصرف هر نوع ماده غذایی هر چند مفید را با پزشکتان در میان گذاشته و از او مشورت بگیرید.
در این قسمت از اکالا بلاگ با برخی خواص اسفناج همراه شما بودیم. شما چه خاصیت دیگری از اسفناج میشناسید؟ آن را با ما درمیان بگذارید.