آشپزیانواع دسرها

طرز تهیه شله زرد نذری بدون آب انداختن + نکات خوشمزه تر شدن

شله زرد یکی از اصیل‌ترین دسرهای ایرانی است که به خاطر زعفران و خلال بادام و تزیینات جذابی که دارد، بسیار پرطرفدار و محبوب است. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با ۲ طرز تهیه شله زرد معمولی و قالبی و همچنین همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این دسر آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن شله زرد ابتدا باید برنج را در آب بخیسانید و بعد آن را در قابلمه بریزید و بپزید. زعفران دم کرده و سپس شکر را اضافه کنید. مواد را به صورت مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود و بعد خلال بادام را اضافه کنید. اجازه دهید شله زرد به قوام برسد. در صورتی که دوست دارید شله زرد قالبی درست کنید، می‌توانید یک قاشق پودر ژلاتین بعد از پخت دسر به آن اضافه کنید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه شله زرد معمولی و قالبی می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم شله زرد خانگی

برنج نیم دانه۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب۱۰ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شکر۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گلاب۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
خلال بادام۱۰۰ گرم
روغن۱ قاشق غذاخوری
کره۱۰۰ گرم
زعفران۱ مثقال
نمک۱ قاشق چای‌خوری
دارچینبه مقدار لازم برای تزیین

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل طرز تهیه شله زرد مجلسی

  • مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
  • مدت زمان پخت: ۳ ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد نفرات: ۸ نفر

مرحله اول: برنج را بخیسانید

برای شروع باید برنج را بشویید و آب آن را چند بار عوض کنید تا کاملا زلال شود. سپس برنج‌های شسته شده را در یک ظرف بریزید. مقداری آب به برنج‌ها اضافه کنید و اجازه دهید برای چند ساعت تا یک روز خیس بخورند.

مرحله دوم: برنج را بپزید

در این مرحله باید برنج خیسانده شده را همراه با ۱۰ لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا آب برنج بجوشد و برنج‌ها نرم شوند. سپس حرارت را کم کنید و برنج را هم بزنید. در این مرحله به هیچ عنوان نباید دوباره به قابلمه آب اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فرنی نذری

مرحله سوم: زعفران را اضافه کنید

تا زمانی که برنج‌ها کاملا نرم و شفته شوند، زعفران را در هاون بکوبید و کاملا پودر کنید، سپس پودر زعفران را در یک ظرف بریزید و چند تکه یخ به آن اضافه کنید. حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا زعفران رنگ پس دهد و بعد آن را به قابلمه اضافه کنید.

مرحله چهارم: شکر را اضافه کنید

بعد از اضافه کردن زعفران، می‌توانید شکر را اضافه کنید. به خاطر داشته باشید که بعد از اضافه کردن شکر، برنج‌ها بافت رقیق‌تری پیدا می‌کنند. در این مرحله باید حدود یک ربع برنج را با شکر هم زنید تا ته نگیرد.

مرحله پنجم: خلال بادام را در گلاب بخیسانید

خلال بادام‌ها را برای چند دقیقه در گلاب بخیسانید و بعد همراه با گلاب به شله زرد اضافه کنید. سپس شله زرد را هم بزنید تا همه مواد به خوبی ترکیب شوند.

مرحله ششم: کره و روغن را اضافه کنید

حدود ۱۰ دقیقه بعد می‌توانید کره آب شده و روغن مایع را به شله زرد اضافه کنید. سپس دسر را هم بزنید. اضافه کردن روغن مایع موجب خوشرنگ شدن و شفاف شدن رنگ شله زرد می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فرنی گل محمدی

مرحله هفتم: شله زرد را سرو کنید

بعد از اضافه کردن کره، حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید. سپس مقدار کمی از شله زرد را در یک کاسه بریزید و در فریزر بگذارید. بعد از ۲ دقیقه آن را بررسی کنید. اگر غلظت شله زرد خوب بود، شعله گاز را خاموش کنید. در غیر این صورت، شله زرد را برای چند دقیقه دیگر بجوشانید تا غلیظ شود.

بعد از خاموش کردن شعله گاز درب قابلمه را روی آن بگذارید تا شله زرد دم بکشد. در ادامه کمی صبر کنید تا شله زرد از حرارت بیفتد و بعد آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید. در انتها دسر را با پودر دارچین، پودر نارگیل، خلال پسته و خلال بادام تزیین کنید.

طرز تهیه شله زرد قالبی

طرز تهیه شله زرد قالبی

برای درست کردن شله زرد قالبی می‌توانید مقداری پودر ژلاتین را با آب سرد ترکیب کنید و آن را روی حرارت کتری قرار دهید تا ژلاتین کاملا در آب حل شود. در ادامه پس از ترکیب کردن همه مواد شله زرد و جا افتادن آن، می‌توانید ژلاتین را اضافه کنید. در انتها دسر را در قالب بریزید و در یخچال قرار دهید تا آماده شود.

بیشتر بخوانید: ایده و عکس‌های شیک و مجلسی برای تزیین شله زرد 

علت آب انداختن شله زرد

آیا می‌دانید چرا شله زرد آب می‌اندازد؟ در صورتی که بعد از پخت برنج دوباره به شله زرد آب اضافه کنید، ممکن است شله زرد بعد از قاشق زدن آب بیندازد. به خاطر داشته باشید که برای جا افتادن شله زرد باید بعد از این که شله زرد به خوبی پخت، یک شعله پخش کن زیر قابلمه قرار دهید تا به آرامی بجوشد و آب اضافه آن تبخیر شود.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه شله زرد نذری و مجلسی

نکات خوشمزه تر شدن شله زرد نذری

در طرز تهیه شله زرد نذری و مجلسی نکات زیر را مد نظر داشته باشید.

  • برای پخت شله زرد از یک پیمانه یکسان برای اندازه‌گیری مواد اولیه استفاده کنید.
  • در دستور پخت شله زرد زعفرانی مجلسی باید مقدار شکر را ۲ برابر مقدار آب ۵ برابر برنج باشد.
  • برای پخت شله زرد حتما از زعفران باکیفیت استفاده کنید.
  • برای رنگدهی بیشتر زعفران می‌توانید آن را با آب جوش یا چند تکه یخ ترکیب کنید و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا زعفران دم بکشد.
  • یکی از فوت‌وفن‌ های درست کردن شله زرد این که برای پخت آن از برنج نیم دانه‌ ایرانی استفاده کنید. برنج هندی یا دیگر برنج‌های خارجی موجود در بازار برای درست کردن شله زرد مناسب نیستند.
  • مهم‌ترین علت سفت شدن شله زد استفاده از میزان نامناسب آب و برنج است. برای پخت این دسر مقدار آب باید ۵ برابر برنج باشد.
  • برای تزیین شله زرد می‌توانید از شابلون‌های مخصوص و مقداری پودر دارچین نیز استفاده کنید.
  • اگر برایتان سوال شده که از کجا بفهمیم شله زرد جا افتاده یا نه باید بگوییم که یک شله زرد جا افتاده بافت خیلی سفت یا خیلی شلی ندارد و در قابلمه اثری از آب و جدا بودن دانه‌ای برنج نیست.
  • به منظور پخت شله زرد برای ۴ نفر می‌توانید مواد اولیه این دسر را نصف کنید.
  • در صورتی که برای پخت شله زرد از برنج کامل استفاده می‌کنید، حتما آن را برای ۲۴ ساعت در آب بخیسانید و سپس برای ۱۲ ساعت در معرض نور آفتاب قرار دهید تا برنج‌ها راحت‌تر له شوند.
  • برای درست کردن این دسر باید خلال‌ها را از چند ساعت قبل در گلاب بخیسانید. این کار به نرم شدن خلال‌ها و معطر شدن آن‌ها کمک می‌کند.
  • مهم‌ترین علت ترک خوردن شله زرد، اضافه نکردن کره به آن است، بنابراین به هیچ عنوان کره را حذف نکنید.
  • به منظور پخت شله زرد، به هیچ عنوان شکر را در ابتدا به آن اضافه نکنید، این کار مانع مغزپخت شدن برنج می‌شود. شکر باید بعد از پخت کامل برنج به دسر اضافه شود.
  • برای درست کردن این دسر می‌توانید از پودر هل استفاده کنید. استفاده از عرق هل در شله زرد نیز بسیار رایج است.
  • قبل از پخت شله زرد حتما برنج را به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت بخیسانید.
  • بهتر است زعفران را قبل از اضافه کردن شکر به شله زرد اضافه کنید. در صورتی که زعفران را بعد از شکر به دسر اضافه کنید، شله زرد شما کم رنگ می‌شود.
  • به منظور جلوگیری از ته گرفتن شله زرد باید مدام آن را هم بزنید.
  • هر قاشق شله زرد حدود ۴۹ کالری و ۶۴ گرم قند دارد، از همین رو نباید در مصرف آن زیاده روی کنید.

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به ۲ طرز تهیه شله زرد معمولی و قالبی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن شله زرد را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به آشپزی به اشتراک بگذارید.

۴.۲/۵ (۶ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا