آشپزیغذاهای سنتی

طرز تهیه مرغ لونگی لذیذ و مجلسی؛ به روش شمالی

لونگی اشاره به اردک یا مرغ شکم پر دارد که از غذاهای محلی شهرهای تالش و آستارا به شمار می‌رود. اغلب این غذا را با ادرک یا مرغ تهیه می‌کنند و در کنار آن موادی از جمله پیاز، گردو، رب ازگیل یا رب آلوچه، آبغوره، نمک و فلفل نیز به غذا اضافه می‌شود. مرغ لونگی از جمله غذاهایی است که به عنوان وعده غذایی اصلی بخصوص بین محلی‌های تالش پخته می‌شود. اسم غذا نیز از مفهوم پر کردن شکم مرغ یا اردک با مواد غذایی گرفته شده است.

ما نیز در این مطلب قصد داریم به طرز تهیه مرغ لونگی بپردازیم، اگر دوست دارید دستور تهیه این غذای خوش‌طعم و رنگ را یاد بگیرید تا انتها ما را در این مقاله از اکالا بلاگ همراهی کنید.

دستور تهیه مرغ لونگی

همانطور که در ابتدا بیان شد مرغ لونگی یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی و از غذاهای متعلق به شمال ایران است. در ادامه دستور پخت این غذا بیان شده است.

مواد لازم جهت تهیه مرغ لونگی:
مرغ کامل۱ عدد
رب ازگیلبه مقدار لازم
زردچوبهبه مقدار لازم
زنجبیل تازه رنده شده۳ قاشق غذاخوری
نمکبه مقدار لازم
فلفل سیاهبه مقدار لازم
روغن زیتون یا روغن نباتیبه مقدار لازم
آببه مقدار لازم
مغز گردوبه مقدار لازم
سیر و پیازبه مقدار لازم

مرحله اول: مزه‌دار کردن مرغ

ابتدا مرغ را شسته و آن را در ظرف بزرگ با رب ازگیل مزه‌دار می‌کنیم و در ادامه یک فنجان آب، کمی نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت گلابی زعفرانی با فیله مرغ

مرحله دوم: ماساژ مرغ

پس از اینکه مواد را با مرغ به خوبی مخلوط کردیم و مواد یکدست شدند، قسمت‌های مختلف مرغ را با مخلوط رب و آب به خوبی ماساژ می‌دهیم به طوری که قسمت‌های داخلی شکم مرغ نیز طعم‌دار شود.

دستور پخت مرغ لونگی

مرحله سوم: استراحت مرغ به مدت ۲۴ ساعت

پس از اینکه مرغ و مواد به خوبی مخلوط شدند، روی ظرف را سلفون کشیده و آن را به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال قرار می‌دهیم تا به خوبی مزه‌دار شود. پس از ۲۴ ساعت مرغ را از یخچال خارج کرده و از داخل کاسه حاوی مواد نیز خارج می کنیم.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی

مرحله چهارم: اضافه‌کردن مغز گردو، سیر و پیاز به مواد داخل کاسه

پس از اینکه مرغ را از کاسه بیرون آوردیم، مغز گردو را به همراه کمی زرشک به مخلوطی که قبلا مرغ را با آن مزه‌دار کردیم اضافه می‌کنیم و در انتها نیز سیر و پیاز رنده شده شده را به آن‌ها اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم: خمیری کردن مواد

در این مرحله مقدار نمک و فلفل، زردچوبه و روغن زیتون به مواد داخل کاسه اضافه کرده و با دست مخلوط می‌کنیم تا جایی که مواد شکل خمیری به خود بگیرد. در این مرحله باید فر را روی ۱۷۰ درجه تنظیم کنید تا گرم شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دختر لوس شمالی با بادمجان

مرحله ششم: پر کردن شکم مرغ با مواد

در این مرحله نصف مخلوط مواد را داخل شکم مرغ پر می‌کنیم و آن را می‌دوزیم. در ادامه ظرفی که برای پختن مرغ در نظر گرفته‌ایم را به خوبی با روغن چرب می‌کنیم و مرغ را داخل آن قرار می‌دهیم و در نهایت باقی مواد را نیز کنار مرغ می‌ریزیم. نصف لیوان آب به ظرف اضافه کرده و روی آن را با فویل می‌پوشانیم.

روش پخت مرغ لونگی در قابلمه

مرحله هفتم: قرار دادن مرغ داخل فر

در نهایت ظرف مرغ را به مدت نیم‌ساعت یا بیشتر داخل فر قرار می‌دهیم، اگر دوست داشتید که مرغ رنگ بگیرد و به صورت گریل شده شود چند دقیقه‌ای فویل روی آن را باز کنید و گریل را روشن کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ پرتقالی?

روش پخت مرغ لونگی در قابلمه

برای پخت مرغ لونگی ابتدا در یک قابلمه بزرگ، روغن را داغ کنید و مرغ را در آن قرار دهید. مرغ را به طور کامل سرخ کنید تا پوست آن طلایی و شفاف شود.

سپس آب اضافه کنید تا مرغ تقریباً تا نیمی در آب فرو رود. قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و مرغ را در آب به مدت حدود ۱ تا ۱ و نیم ساعت بپزید.

در طول این زمان، هر از گاهی قابلمه را تکان دهید تا حرارت به طور یکنواخت به مرغ منتقل شود.

انواع غذا با مرغ لونگی

علاوه بر مرغ شکم‌پر می‌توان انواع غذاهای دیگری نیز با مرغ لونگی تهیه کرد که در ادامه به برخی از آنها اشاره کرده‌ایم.

  • سوپ مرغ‌لونگی: سوپ مرغ‌لونگی به نوعی سوپ اشاره دارد که با استفاده از گوشت مرغ لونگی و سبزیجات مختلف مانند پیاز، سیب‌زمینی و … تهیه می‌شود.
  • مرغ لونگی سرخ شده: مرغ لونگی که پخته و سرخ شود را مرغ‌لونگی سرخ‌شده می‌گویند. برخی در تهیه آن انواع ادویه‌ها از جمله نمک، فلفل، زردچوبه و … نیز برای مزده‌دار شدن آن استفاده می‌کنند.
  • مرغ لونگی تند: این غذا معمولاً با استفاده از ادویه‌های تند مثل فلفل‌ قرمز، فلفل‌ سبز، زنجبیل، سیر و … تهیه می‌شود.
  • مرغ لونگی در سس: این غذا نوعی از مرغ لونگی است که با سس‌های مختلف مانند سس قارچ، سس گوجه‌فرنگی یا سس مایونز تهیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رولت تخم مرغ و سبزیجات کُره‌ای

انواع غذا با مرغ لونگی

برای تهیه مرغ لونگی سرخ شده از چه ادویه‌های استفاده کنیم؟

برای تهیه مرغ لونگی سرخ شده، می‌توانید از انواع ادویه‌ها و افزودنی‌های مختلفی استفاده کنید تا به غذا طعم و مزه خاصی بدهید. در ادامه چند ادویه رایج برای تهیه مرغ لونگی سرخ شده ذکر شده‌اند:

  • نمک و فلفل: استفاده از نمک و فلفل به میزان مورد نیاز برای طعم‌دهی به مرغ لونگی سرخ شده ضروری است.
  • زردچوبه: زردچوبه علاوه بر طعم خوبی که به غذا می‌دهد، به آن رنگ زیبا و جذابی هم اضافه می‌کند.
  • پودر سیر و پودر پیاز: این دو ادویه معمولاً به صورت پودر در دسترس هستند و با استفاده از آن مرغ لونگی عطر و طعم لذیذی خواهد داشت.
  • زنجبیل: زنجبیل تازه رنده شده یا پودر زنجبیل نیز به مرغ لونگی علاوه بر طعم خوب، طعم تندی هم می‌دهد.
  • ادویه‌های دیگر: ادویه‌هایی مانند کمون، کاین، پاپریکا و ماسالا نیز می‌توانند به تنوع طعم مرغ لونگی سرخ شده کمک کنند.

همچنین، برای افزودن طعم و مزه بهتر به مرغ لونگی سرخ شده، می‌توانید از ترکیبات دیگری مانند روغن زیتون، لیمو ترش، آبلیمو، سس‌های تند یا عسل نیز استفاده کنید. این افزودنی‌ها به طعم و مزه نهایی غذا تنوع می‌بخشند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه استیک مرغ؛ آموزش تصویری

با مطالعه دستور پختی که در این مقاله از مجله آشپزی اکالا بیان شد می‌توانید مرغ لونگی خوشمزه‌ای را تهیه کنید.

نکته قابل توجه در خصوص زمان پخت این است که با توجه به اندازه و نوع مرغ این زمان کمی متفاوت خواهد بود. همچنین به شما پیشنهاد می‌کنیم که مرغ لونگی را با نان یا نان تست و در کنار آن نیز می‌توانید با سس‌های مورد علاقه‌تان مانند سس مایونز، سس چیلی، سس سویا یا سس باربیکیو سرو کنید.

امیدواریم با مطالعه دستور پخت مرغ لونگی موفق به تهیه غذای لذیذ و خوشمزه‌ای شده و طعم لذت‌بخش این غذای محلی و اصیل ایرانی را بچشید.

۳.۸/۵ (۱۸ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا