بعد از ۴۰ سالگی این ویتامینها را حتما بخورید
رعایت رژیم غذایی و مصرف مکملهای ویتامینی بعد از ۴۰ سالگی اهمیت زیادی بر سلامت دارد. استفاده از مکملهای ویتامین و مواد معدنی از ۴۰ سالگی به بعد موجب بهبود عملکرد بدن، جلوگیری از چاقی و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلف میشود. در این مقاله از بخش سبک زندگی در اکالا بلاگ میتوانید با ویتامینهای ضروری بعد از ۴۰ سالگی آشنا شوید.
بعد از ۴۰ سالگی این ویتامینها را مصرف کنید
با ورود به ۴۰ سالگی بدن ما بیشتر از در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان، کاهش ویتامینهای دریافتی و کاهش متابولیسم قرار میگیرد. برای اینکه در میانسالی و پیری بدن سالمی داشته باشید، باید از ۴۰ سالگی از ویتامینها و مواد معدنی ضروری استفاده کنید. در ادامه به لیستی از ۱۰ مورد از ویتامینهای ضروری بعد از ۴۰ سالگی اشاره شده است.
۱- ویتامین D
از ۴۰ سالگی به بعد بدن ما بیشتر از همیشه به ویتامین D نیاز دارد و معمولا علائم مربوط به کمبود این ویتامین از ۴۰ سالگی به بعد رویت میشود. جالب است بدانید که کمبود ویتامین D خطر ابتلا به سرطان، پوکی استخوان و بیماریهای قلبی را افزایش میدهد و مصرف مکمل ویتامین دی میتواند تا حد زیادی از شما در برابر این بیماریها محافظت کند. بدن ما روزانه به ۶۰۰ واحد ویتامین D نیاز دارد که میتوانید برای تامین آن زیر نظر پزشک از مکملهای ویتامین D روزانه یا ماهانه استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: کمبود این ۵ ویتامین سبب احساس خستگی میشود!
بیشتر بخوانید: خواص بامیه برای دیابت
۲- ویتامین B12
یکی دیگر از ویتامینهای ضروری که معمولا برای خانمها بعد از دوران یائسگی اهمیت زیادی دارد، ویتامین B12 است. کمبود این ویتامین در زنان موجب بروز اختلالات جدی در دوران یائسگی میشود و از همین رو همه خانمها باید از ۴۰ سالگی به بعد سطح این ویتامین را در بدن بالا ببرند. برای تامین این ویتامین میتوانید از مولتی ویتامینهای حاوی B12 یا ویتامین B12 طبق دستور پزشک استفاده کنید.
۳- امگا ۳
امگا ۳ یک اسید چرب ضروری برای کنترل چربی و کلسترول است که به حفظ فشار خون در محدوده نرمال کمک میکند و مانع افزایش تری گلیسیرید میشود. مصرف مکمل امگا ۳ بعد از ۴۰ سالگی به بهبود عملکرد مغز کمک میکند و خطر بروز بیماریهای چشمی و همچنین بیماریهای قلبی و انواع سرطان را کاهش میدهد. مطالعات نشان میدهد که مصرف امگا ۳ به طور مستقیم با کاهش خطر فشار خون و همچنین کاهش کلسترول بد یا LDL در ارتباط است. جالب است بدانید افرادی که از امگا ۳ استفاده میکنند، قدرت حافظه بهتری دارند و این اسید چرب ضروری میتواند خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را در سنین بالا کاهش دهد.
بیشتر بخوانید: ۸ ویتامین برای پیشگیری از دیابت و کنترل قند خون!
۴- آهن
کمبود آهن پیش از دوران یائسگی در خانمها بسیار رایج است و میتواند موجب احساس خستگی، ضعف و ریزش مو در فرد شود. همه خانمها باید بعد از ۴۰ سالگی سطح آهن و فریتین خود را بررسی کنند و در صورت نیاز برای دوره مشخصی از مکمل آهن استفاده کنند. از مهمترین منابع غذایی سرشار از آهن نیز میتوان به لوبیا، ماهی، مرغ و سبزیجاتی که برگ سبز تیرهای دارند، اشاره کرد.
۵- کلاژن
کلاژن یک مکمل فوق العاده ضروری بعد از ۴۰ سالگی است که نه تنها به حفظ سلامت پوست و کاهش علائم پیری کمک میکند، بلکه برای سلامت استخوانها و جلوگیری از پیری سلولهای بدن نیز مفید است. مصرف کلاژن بعد از ۴۰ سالگی مانع پیر شدن سلولهای بدن شما میشود و از بروز دردهای عضلانی نیز جلوگیری میکند.
۶- کلسیم
کلسیم یک ماده معدنی مفید برای رشد و حفظ استقامت استخوانها است. همه افراد بالای ۴۰ سال به خصوص خانمها باید بعد از این سن به مقدار مناسب از کلسیم استفاده کنند یا زیر نظر پزشک مکمل کلسیم مصرف کنند. برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن میتوانید از انواع کلم، حبوبات، کفیر، پنیر و سبزیجات برگ سبز استفاده کنید.
مطالعات نشان میدهد که مصرف کلسیم بعد از ۴۰ سالگی میتواند خطر شکستگی استخوانها را در سنین بالا کاهش دهد. به خاطر داشته باشید که مکمل کلسیم نباید به صورت خودسرانه مصرف شود و برای تامین این ماده معدنی میتوانید از غذاهای سرشار از کلسیم استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: مصرف زیاد این ویتامین باعث ریزش مو میشود!
۷- منیزیم
منیزیم یک ماده معدنی ضروری برای تنظیم فشار خون و بهبود عملکرد عضلات است که به کاهش علائم استرس و اضطراب کمک میکند و برای سلامت استخوانها نیز ضروری است. مطالعات نشان میدهد که مصرف منیزیم میتواند به بهبود خواب کمک کند و علائم سردرد را کاهش دهد. مصرف منیزیم به مقدار کافی میتواند جذب کلسیم را در بدن افزایش دهد و موجب بهبود عملکرد عضلات، اعصاب و همچنین کنترل قند خون شود.
۸- ویتامین C
ویتامین C یک ویتامین ضروری برای تولید کلاژن در بدن است که به تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین جلوگیری از پیری سلولهای بدن کمک میکند. مصرف این ویتامین موجب جوانسازی پوست و همچنین محافظت از پوست و افزایش کلاژن سازی کمک میکند و خطر ابتلا به سرطان را نیز کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید: علائم اولیه آلزایمر در کدام قسمت بدن ظاهر میشود؟
۹- اسید فولیک
اسید فولیک که همان شکل مصنوعی ویتامین B9 است، کاربردهای زیادی در بدن دارد و مصرف آن بعد از ۴۰ سالگی میتواند به تولید گلبولهای قرمز و سفید و پلاکهای خون کمک کند و جلوی کم خونی را بگیرد. این ماده به خصوص در افرادی که به کم خونی مبتلا هستند اهمیت زیادی دارد و باید طبق دستور پزشک مصرف شود.
بیشتر بخوانید: علائم کمبود ویتامین دی (D) که باید جدی بگیرید!
۱۰- پروبیوتیک
پروبیوتیک نه ویتامین است نه ماده معدنی اما مصرف آن بعد از ۴۰ سالگی به بهبود حرکات روده، سلامت رودهها، جلوگیری از بیماریهای قلبی و همچنین کنترل قند خون کمک میکند. مطالعات نشان میدهد که مصرف مکمل پروبیوتیک میتواند به رفع مشکلات گوارشی، کلسترول و فشار خون بالا کمک کند و عوارض داروها ها و آنتیبیوتیکها را تا حد زیادی کاهش دهد. برای این که سیستم گوارش سالمی داشته باشید، بهتر است در هفته ۲ بار از مکمل پروبیوتیک استفاده کنید.
مصرف ویتامینهای ضروری بعد از ۴۰ سالگی به شما کمک میکند تا بدن شما در سنین بالا سالمتر و شادابتر باشد و کمتر علائم پیری و بیماریهای مرتبط با آن را تجربه کنید. به خاطر داشته باشید که بخش زیادی از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن به راحتی از طریق غذا جذب نمیشوند و بهتر است از مکملهای رژیمی برای تامین این مواد ضروری استفاده کنید. قبل از مصرف هرگونه مکمل حتما آزمایشهای لازم را انجام دهید و با یک پزشک متخصص مشورت کنید. شما بعد از ۴۰ سالگی از چه ویتامینها و مواد معدنی استفاده میکنید؟
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…