دانستنی

این ۱۲ اشتباه رایج در مسواک زدن، دندان‌هایتان را نابود می‌کند

ممکن است که شما فکر کنید تمام راه‌هایی که برای مراقبت از دندان انجام می دهید راه‌های درستی است، اما بعد از مراجعه به دندانپزشکی متوجه اشتباهات خود می شوید. همه ما گاهی اوقات باید به دندانپزشک مراجعه کنیم تا وضعیت دندان های خود را بررسی کنیم اما حتما برای تان پیش آمده است که دندانپزشک علت بعضی از مشکلات را به خاطر خطای خودتان می داند.

در این مقاله از اکالا بلاگ، قصد داریم اشتباهات رایج و بسیار مخرب در زمینه بهداشت و مراقبت از دندان‌ها را به شما معرفی کنیم.

اشتباهات رایج در مسواک زدن

اشتباهات رایج در مسواک زدن

۱. فقط یکبار در روز مسواک می‌زنید

مسواک کردن دندان ها فقط یکبار در روز عادتی است که هرگز توسط دندانپزشکان توصیه نمی شود، زیرا باعث ایجاد پلاک های دندانی و التهاب می گردد و اگر پیشرفت کند، بافت دندان از بین می رود، ریشه دندان آسیب می بیند، لثه و استخوان عفونی می شوند و دندان از بین می رود.

۲. لثه ها را نادیده می‌گیرید

اگر به آرامی دندان و لثه خود را مسواک نزنید و این کار را خشن انجام دهید، احتمالاً خطر از دست دادن دندان برایتان وجود دارد. این التهاب در لثه باعث تحریک بیماری های لثه و از دست دادن دندان می شود و فشار زیادی به لثه ها وارد می کند.

بیشتر بخوانید: بعد از مسواک زدن، دهان خود را فورا نشویید!

۳. در استفاده از محصولات سفیدکننده زیاده‌روی می‌کنید

خمیر دندان سفید کننده به ما قول می دهد که یک لبخند زیبا را هدیه دهد اما شاید خیلی موثر واقع نشود. بعضی از افراد برای اینکه به دندان های سفید برسند، بیش از حد در استفاده از آن ها زیاده روی می کنند که نوع برخورد این خمیردندان ها با دندان کمی خشن است و ممکن است وضعیت را بدتر کند.

۴. مسواک را دیر عوض می‌کنید

دندانپزشک حتماً به شما توصیه می کند که مسواک خود را هر ۳ الی ۴ ماه تعویض کنید. اگر تا قبل از این مدت براش مسواک پراکنده شد یا شکست، حتما باید آن را دور بیندازید، وگرنه احتمال مشکلاتی مثل سرماخوردگی، آنفولانزا، مشکلات گوارشی و گلو درد افزایش پیدا می کند.

بیشتر بخوانید: چگونه از مسواک خود مراقبت کنیم؟

۵. هنگام مسواک زدن عجله می‌کنید

اکثر افراد فقط ۴۵ ثانیه صرف مسواک زدن می کنند اما حتماً مسواک زدن باید بیش از یک دقیقه طول بکشد. بهتر است دو بار در روز و هر بار ۲ دقیقه مسواک بزنید.

۶. از مسواک اشتباه استفاده می‌کنید

مسواک های دستی و غیر برقی مسواک های خوبی هستند اما بعضی از آن ها کیفیت پایینی دارند. مسواک برقی معمولاً در از بین بردن آلودگی های روی دندان موثرتر عمل می کند اما باید خیلی آرام آن را به دندان بکشید. در غیر این صورت به دندان های تان آسیب وارد می کنید.

۷. خیلی محکم مسواک می‌زنید

اشتباه رایج در مسواک زدن: خیلی محکم مسواک می‌زنید

مسواک زدن نباید محکم باشد، زیرا خطر پوسیدگی، فشار به دندان و آسیب مسواک را نیز افزایش می دهد. معمولا پزشکان توصیه می کنند که مسواک را باید خیلی ملایم و آرام بزنید اما همه قسمت ها را بخوبی تمیز کنید.

۸. نخ دندان استفاده نمی‌کنید

استفاده نکردن از نخ دندان به صورت روزانه یک مشکل محسوب می شود. اگر هر روز نخ دندان نکشید، این پلاک ها بین دندان می ماند، باعث پوسیدگی و بیماری های لثه می شود. پس هر روز نخ دندان بکشید تا از آلودگی ها خلاص شوید.

۹. دهانشویه اشتباه استفاده می‌کنید

دهانشویه ها باید فواید زیادی برای سلامت دندان شما به وجود بیاورند، پلاک های دندانی را کاهش دهند و باعث جلوگیری از پوسیدگی و بیماری لثه شوند اما بعضی از آنها حاوی الکل هستند که باعث خشک شدن دهان می شود.

  • اگر دهان خشک باشد، بزاق تولید نمی کند و خشک می شود و در نتیجه دندان در معرض پوسیدگی قرار می گیرد. پس در انتخاب دهانشویه دقت کنید.

بیشتر بخوانید: چرا دهانشویه‌های الکلی برای استفاده روزانه مناسب نیستند؟

۱۰. فقط برای مراجعه به دندانپزشک مسواک می‌زنید

قطعاً اگر این کار را می کنید، بدانید که بزرگترین ظلم را به دندانتان کرده اید و دندانپزشک را احمق فرض کرده اید، زیرا اگر فقط در روز مراجعه به دندانپزشک مسواک زده باشید، لثه هایتان متورم خواهد بود و او میفهمد که مسواک زدن شما منظم نیست.

۱۱. شب‌ها مسواک نمی‌زنید

شب ها مهم ترین زمان برای مسواک زدن محسوب می شود، زیرا در طول روز چیز های زیادی خورده اید و باید دندان هایتان را تمیز کنید. در غیر این صورت نباید انتظار دندان های سالم داشته باشید.

۱۲. فقط در موارد اورژانسی به دندانپزشک مراجعه می‌کنید

یکی از رایج ترین مشکلاتی که به بهداشت و سلامت دهان آسیب وارد می کند، زمانی است که شما در مواقع اورژانسی به دندانپزشک مراجعه می کنید اما باید هر ۶ ماه یک بار این کار را انجام دهید. خانم های باردار به دلیل اینکه در دوران بارداری نوسانات هورمونی دارند، باید بیشتر به دندانپزشک مراجعه کنند و وضعیت دندان هایشان را بیشتر بررسی کنند.

منبع: همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا