آیا واقعا رژیم گرفتن شما را لاغر میکند؟
رژیم غذایی لاغری یک صنعت چند میلیارد دلاری در جهان است. با این حال، هیچ مدرکی در دست نیست که نشان دهد به وسیله این رژیمها مردم لاغرتر میشوند. در حقیقت، به نظر میرسد برعکس این قضیه وجود دارد. در تمام دنیا مشکل چاقی همه گیرتر شده است. در ادامه با اکالا بلاگ همراه باشید تا جواب این سوال را که آیا واقعا رژیم گرفتن شما را لاغر میکند؟ مورد بررسی قرار دهیم.
رژیم غذایی و تصویر بدن!
از آنجا که بیماری همه گیر چاقی هر روز در حال بیشتر شدن است، بسیاری از افرادی که تلاش میکنند تا وزن خود را کم کنند به رژیمهای غذایی که مقدار کالری در آنها محدود شده است روی میآورند.
با این حال، افراد مبتلا به چاقی تنها افرادی نیستند که رژیم میگیرند. کاهش وزن برای بسیاری از افرادی که حتی چاق نیستند و فقط کمی اضافه وزن دارند، به ویژه در خانمها هم بسیار مهم است.
بسیاری از دانشمندان میگویند که این مسئله به علت داشتن تصویر ذهنی نادرست از ظاهر بدن متناسب و خوب در افراد است که در اثر توجه کردن مداوم به رسانههایی که در آنها افراد لاغر و مشهور و همچنین ورزشکاران نشان داده میشود، این تصویر ذهنی افراد از ظاهر بدن خود حتی بدتر میشود.
به طور کلی تمایل به لاغر شدن در زنان بسیار شایع است و میتواند از ۵ سالگی شروع شود. این آگاهی زود هنگام از رژیمهای غذایی معمولاً به دلیل رژیم گرفتن مادران است.
بیشتر بخوانید: چطور به رژیم خود پایبند باشیم؟
صنعت رژیمهای غذایی میلیارد دلاری است!
کاهش وزن یک صعنت بسیار بزرگ در سراسر جهان است. در سال ۲۰۱۵ تخمین زده شد که برنامههای کم کردن وزن، محصولات مربوط به آن و روشهای دیگر درمانی در همین زمینه، بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار سود در ایالات متحده و اروپا به دست آوردهاند.
جای تعجب نیست که برنامههای کاهش وزن برای کسی که میخواهد بیش از چند کیلو گرم از وزن خود را کم کند، بسیار گران باشد. از این گذشته، اکثر افراد در طول زندگی خود رژیمهای غذایی مختلف و زیادی را تجربه میکنند.
هنگامی که به این تلاشها برای وزن کم کردن در افراد توجه کنیم و آنها را بررسی کنیم، متوجه میشویم که بعضی از افراد در نهایت هزاران دلار برای کم کردن وزن خود هزینه میکنند، ولی معمولاً موفقیت مناسبی در طولانی مدت به دست نمیآورند.
بیشتر بخوانید: با رژیم فستینگ چقدر لاغر میشویم؟
میزان موفقیت در رژیمهای غذایی لاغری
رژیمهای غذایی لاغری برای دستیابی به کاهش وزن طولانی مدت چقدر مؤثر هستند؟ به طور کلی، نتایج این رژیمها و دستورالعملهای غذایی در طولانی مدت بسیار ناامید کننده است.
در یک مطالعه که بر روی تعدادی از افراد که در یک برنامهٔ کم کردن وزن شرکت کرده بودند انجام شده، نشان داده شد که ۳ سال پس از شرکت در این برنامه کم کردن وزن، تنها ۱۲ ٪ افراد توانسته بودند حداقل ۷۵ ٪ از مقدار وزنی که در این برنامهٔ رژیمی کم کرده بودند را حفظ کنند، در حالی که ۴۰ ٪ این افراد حتی وزنشان نسبت به زمان قبل از شروع برنامهٔ رژیمی بیشتر هم شده بود.
یک مطالعه دیگر نشان داد که ۵ سال پس از آنکه یک گروه از زنان در طی یک برنامه ۶ ماهه کاهش وزن، وزن خود را کم کرده بودند، وزن آنها به طور متوسط ۷.۹ پوند (حدود ۳.۵ کیلوگرم) بیشتر از وزن اولیه آنها قبل از برنامهٔ کاهش وزن شده بود.
بیشتر بخوانید: ۱۷ دلیل گرسنگی بیش از حد زنان چیست؟
گروهی از محققان و دانشمندان که ۱۴ مطالعهٔ انجام شده در زمینهٔ کاهش وزن را بررسی کردهاند، می گویند که در بسیاری از موارد، بازگشت وزن در افراد بیشتر از آن چیزی است که گزارش شده است.
خلاصه: اگرچه درصد کمی از مردم میتوانند وزن خود را کم کنند و این کاهش وزن خود را نگه دارند، اما اکثر مردم تمام یا بخشی از وزنی را که از دست دادهاند، دوباره به دست میآورند و بعضی از افراد حتی وزنشان بیشتر از قبل میشوند.
رژیم غذایی مزمن و افزایش وزن
مطالعهها نشان میدهد که بیشتر افرادی که به صورت مرتب رژیم میگیرند به جای اینکه کاهش وزن داشته باشند، در طولانی مدت افزایش وزن دارند. یک بررسی در سال ۲۰۱۳ نشان داد که در ۱۵ مورد از ۲۰ مطالعهٔ انجام شده بر روی افرادی که چاق نیستند، رژیم غذایی توانسته حتی باعث افزایش وزن این افراد در دراز مدت شود.
بیشتر شدن مقدار هورمونهای اشتها یکی از عواملی است که باعث بازگشت مجدد وزن در افرادی که وزن کمتری دارند، میشود. وقتی بدن شما احساس میکند مقداری چربی و ماهیچه را از دست داده است، تولید این هورمونهای مربوط به افزایش اشتها را در خود افزایش میدهد.
علاوه بر این، کم شدن مقدار کالری دریافتی و از دست دادن توده عضلانی ممکن است باعث کند شدن سیستم سوخت و ساز و متابولیسم بدن شما شود و این قضیه باعث میشود پس از بازگشت دوباره به رژیم غذایی معمول خود، بازگشت وزن از دست داده در شما بسیار راحت اتفاق بیافتد.
بسیاری از خانمها اولین رژیم غذایی خود را زمانی میگیرند که نوجوان هستند یا هنوز به دوران جوانی نرسیدهاند. تحقیقها و مطالعههای زیادی در این زمینه وجود دارد که نشان میدهد رژیم غذایی در دوران نوجوانی میتواند تا حدودی باعث بیشتر شدن خطر اضافه وزن، چاقی یا دچار شدن به اختلال و مشکلات مربوط به پرخوری در آیندهٔ افراد شود.
با این حال، به خاطر داشته باشید که این مطالعهها تجربی نمیتوانند ثابت کنند رژیم غذایی باعث افزایش وزن میشود. افرادی که تمایل به بیشتر شدن وزن دارند بیشتر احتمال دارد که رژیم غذایی را دنبال کنند و ممکن است به همین دلیل باشد که دنبال کردن رژیم غذایی با افزایش احتمال افزایش وزن و ایجاد چاقی همراه باشد.
به طور کلی در بین افرادی که چاق نیستند، دنبال کردن رژیم غذایی مربوط به لاغری به جای ایجاد کاهش وزن پایدار، میتواند حتی باعث بیشتر شدن خطر افزایش وزن و ایجاد چاقی به مرور زمان در افراد شود.
بیشتر بخوانید: ترفندهای خانگی برای رفع چربی دور شکم
گزینههای جایگزین برای رژیمهای غذایی که واقعا موثرند!
خوشبختانه، گزینههای مختلفی برای جایگزینی رژیم غذایی وجود دارد که شانس بیشتری برای جلوگیری از اضافه کردن وزن یا حتی کاهش وزن به شما میدهد.
۱- از غذاهای سالم شروع کنید
بر روی گزینهها و انتخابهای سالم برای خوردن متمرکز شوید، سعی کنید تمرکز خود را به جای ذهنیت رژیم غذایی به سمت خوردن غذاهای سالم ببرید که باعث بهتر شدن وضعیت سلامتی شما شود.
۲- غذاهایی که دوست دارید را میل کنید
برای شروع، غذاهای مفیدی را برای خوردن انتخاب کنید که تا حدودی دوست داشته باشید و به شما امکان میدهد مقدار انرژی مناسبی را دریافت کنید و حس خوبی را به شما منتقل میکند.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع رژیم لاغری
۳- آرام غذا بخورید
غذا خوردن با ذهن باز هم یکی دیگر از راهکارهای مفید است. کم کردن سرعت غذا خوردن، لذت بردن از تجربه خوردن غذاها و دقت کردن به نشانههای گرسنگی و یا سیر بودن بدن میتواند رابطه شما با غذا خوردن را بهتر کند و باعث کم کردن وزن بدن شود.
بیشتر بخوانید: مضرات خوردن دسر بعد از شام
۴- به طور منظم تمرینهای فیزیکی انجام دهید
ورزش میتواند استرس را در شما کمتر کند و سلامت کلی و احساس رضایت را در شما بهتر کند. تحقیقها و مطالعهها نشان میدهد حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه به خصوص برای حفظ تعادل در وزن بدن شما مفید است.
بهترین شکل تمرینهای فیزیکی، ورزشهایی است که از آن لذت میبرید و میتوانید به صورت طولانی مدت و مداوم انجام دهید. بپذیرید که دستیابی به وزن “ایده آل” شما ممکن نیست.
اگرچه بسیاری از رژیمهای غذایی وعده میدهند که به شما در دستیابی به “بدن رؤیایی” خود کمک کنند، واقعیت این است که بعضی از افراد برای اینکه کاملاً فیت باشند باید بیش از حد لاغر شوند که این برای سلامتی خوب نیست.
به طور کلی ما در این مطلب از مجله دانستنی کالا سعی در انتقال این مهم داریم که به جای هدف قرار دادن و رسیدن به وزن “ایده آل”، بر روی رسیدن به سلامتی بیشتر تمرکز کنید. بگذارید کاهش وزن به عنوان پیامد و اثر طبیعی شیوه زندگی سالم به دست بیاید. شکستن چرخه دنبال کردن رژیمهای غذایی مختلف لاغری میتواند به شما در ایجاد رابطه بهتر با غذا و حفظ وزن پایدار و سلامت بیشتر کمک کند.
منبع: