دانستنی

شستن و برق انداختن ظروف چدنی با ۵ روش طلایی

برق انداختن قابلمه چدن و تمیز کردن آن کار دشواری نیست اما ممکن است مشکل بسیاری از خانم‌های خانه‌دار باشد. اگر با نکات نگهداری از این ظروف و شستن آن‌ها آشنایی داشته باشید ظروف چدن شما تا سالیان سال قابل استفاده خواهند بود. شما برای تمیز کردن هر جنس قابلمه‌ای اصول و نکاتی را باید رعایت کنید که ما امروز در این بخش از اکالا بلاگ نحوه شستن و تمیز کردن ظروف چدنی و نحوه صحیح نگهداری از این ظروف را به شما آموزش خواهیم داد پس در ادامه با ما همراه باشید.

۵ روش اصولی برای شستن و تمیز کردن ظروف چدنی که باید بدانید!

روش‌های شستن ظروف چدنی به شرح زیر است:

روش اول | استفاده از صابون

استفاده از صابون رنده شده یکی از کاربردی‌ترین و بهترین روش‌های تمیز کردن ظروف چدنی است. برای تمیز کردن این ظروف با صابون کافی است از کف صابون کمک بگیرید، مقداری کف صابون روی قابلمه قرار دهید و با اسکاچ نرمی آن را بشویید.

اگر میزان سوختگی و کثیفی قابلمه شما درجه بیشتری دارد برای بهتر تمیز شدن قابلمه باید، مقداری از صابون را با کمک رنده، رنده کنید. حال مقداری از رنده صابون را روی قابلمه بریزید، برس نرمی را کمی خیس کنید و روی قابلمه بکشید. در نهایت ظروف را آبکشی کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین روش تمیز کردن قابلمه گرانیتی

روش دوم | استفاده از آب جوش

یکی دیگر از روش‌های بسیار ساده و در دسترسی که برای تمیز کردن سوختگی در قابلمه چدنی از آن می‌توانید استفاده کنید کمک گرفتن از آب است. برای این روش می‌توانید مقداری آب درون قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و منتظر بمانید تا آب درون قابلمه شروع به جوشیدن کند. حال ۵-۸ دقیقه زمان دهید تا آب درون قابلمه بجوشد سپس آن را از روی حرارت بردارید و با کمک اسکاچ یا برس مناسبی بشویید و در نهایت آبکشی کنید.

روش اصولی برای شستن و تمیز کردن ظروف چدنی که باید بدانید!

روش سوم | استفاده از نمک

نمک یکی دیگر از مواد در دسترس و ساده‌ای است که برای تمیز کردن ظروف چدنی می‌توانید از آن استفاده کنید. برای تمیز کردن ظروف چدنی با نمک باید پس از طبخ غذا، یعنی زمانی که هنوز قابلمه داغ است اقدام کنید. ابتدا محتویات درون قابلمه را خارج کرده و با کمک کمی آب داغ چربی های آن را بگیرید.

حال مقداری نمک دانه درشت روی قسمت‌های که از مواد غذایی ته قابلمه چسبیده است بریزید و کمی زمان دهید سپس با کمک قاشق چوبی به آن کمک کنید تا از ته قابلمه جدا شود سپس قابلمه را بشویید و آبکشی کنید.

بیشتر بخوانید: ترفندهای براق کردن قاشق و چنگال

روش چهارم | استفاده از روغن

کمک گرفتن از روغن یکی دیگر از روش‌های است که ظروف چدن را بسیار براق و درخشنده می‌کند. برای کمک گرفتن از روغن کافی است ابتدا ظروف را کاملا بشویید و تمیز کنید. حال باید ظروف را کاملا خشک کنید.

با کمک دستمال حوله ای تمیزی مقداری روغن به درون و بیرون قابلمه بکشید و این عمل را تا جایی ادامه دهید تا چربی روغن از سطح قابلمه پاک شود. با این روش متوجه درخشندگی قابلمه خواهید شد.

بیشتر بخوانید: ترفندهای تمیز کردن پلاستیک‌های زرد و کدر

روش پنجم | استفاده از ترکیب آب و سرکه

سرکه یکی دیگر از موادی است که در تمیز و ضدعوفنی کردن اجسام بسیار مفید و کارآمد است که برای تمیز کردن ظروف چدنی نیز می‌توانید از آن کمک بگیرید. برای این کار کافی است که مقداری سرکه و آب را با هم ترکیب کنید و درون ظرفی بزرگ‌تر از قابلمه چدنی‌تان بریزید.

حال قابلمه چدنی را در محلول فوق به مدت ۱۰-۲۰ دقیقه قرار دهید. پس از گذشت زمان اعلام شده قابلمه را از ظرف خارج کنید و با اسکاچ یا برس نرمی بشویید و آبکشی کنید.

بیشتر بخوانید: کاربردی‌ترین روش‌های تمیز کردن قابلمه سوخته

دلیل چسبناک شدن ظروف چدنی چیست؟

شما باید پس از هر بار مصرف تمام قسمت‌های ظروف چدنی را با آب داغ و شوینده مناسب (صابون، سرکه و نمک) به خوبی بشویید و خشک کنید. تمیز نشستن و خشک نکردن این ظروف موجب می‌شود به مرور ظروفتان چسبناک شوند.

دلیل چسبناک شدن ظروف چدنی چیست؟

نحوه نگهداری صحیح از ظروف چدنی چگونه است؟

بهتر است برای شستن ظروف چدنی از ماشین ظرفشویی استفاده نکنید، این ظروف سنگین هستند و سنگین بودن آن‌ها موجب آسیب زدن به ماشین ظرفشویی شما می شود. از طرفی قدرت تمیزکنندگی قرص‌های ماشین ظرفشویی بسیار بالاست و این موضوع موجب آسیب رساندن به ظروف چدنی‌تان می‌شود.

حتما پس از هر با رمصرف از ظروف چدنی آن‌ها را به خوبی بشویید و خشک کنید. برای شستن ظروف چدنی به هیچ عنوان از اسکاچ‌های سیمی و سیم ظرفشویی استفاده نکنید. هرگز ظروف چدنی داغ را یکباره خنک نکنید این کار موجب آسیب رساندن به ظروف حتی ترک خوردن آن می‌شود.

بیشتر بخوانید: ترفندهای پاک کردن سوختگی کف قابلمه تفلون!

امیدواریم که با رعایت نکات کاربردی که در این مقاله آموزش داده شد، دیگر ظروف چدنی قدیمی‌تان را دور نیندازید و بتوانید ظروف چدنی‌تان را به بهترین شکل نگهداری و تمیز کنید. از این‌که تا پایان این مقاله آموزنده و جذاب با مجله دانستنی اکالا همراه بودید از شما سپاسگزاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا