طرز تهیه كاچی اصفهانی برای 6 نفر؛ مقوی و خوشمزه

کاچی اصفهانی يكي از حلواهاي سنتي و محلي این استان است. در گذشته بيشتر از اين دسر بسيار مقوي و خوشمزه براي زنان باردار يا مادراني كه به تازگي فارغ شدهاند تهيه ميشد؛ اما این دسر معروف و پرطرفدار با توجه به طعم جذاب و متفاوتي كه دارد طرفداران بيشماري پيدا كرده است. كاچي در بيشتر مناطق محلي دسری شناخته شده است كه با توجه به ذائقه و آداب و رسوم اقوام مختلف با چاشني هاي متفاوت تهيه و سرو ميشود.
در اين مقاله تمام فوت و فنهاي كه لازم است در تهيه كاچي اصفهاني بدانيد با ذكر نكات طلايي جمع آوري کردهایم. پس تا انتهاي مقاله در مجله اکالا، همراه ما باشيد تا يكي از خوشمزهترين و کاملترین دستور تهیه كاچي اصفهاني را به شما آموزش دهيم.
بيشك يكي از مواردي كه در ساير مقالههاي آموزشيمان توصيه کردیم، استفاده از مواد اوليه تازه و با كيفيت است كه در طعم نهايي دسر شما نتيجهي كاملا متفاوتی را ايجاد مي كند، پس حتما در تهيه مواد اوليه این غذای اصفهانی وسواس بيشتري به خرج دهيد.
آرد گندم | ٢ پيمانه |
گلاب | ١/٤ پيمانه |
شكر | ٣ پيمانه |
آب | ٦ پيمانه |
زعفران دم كرده | ١/٤ پيمانه |
روغن مايع | ١/٢ پيمانه |
پودر نارگيل | به مقدار دل خواه |
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاچی پسته
مراحل طرز تهیه کاچی اصفهانی
با مراحل طرز تهیه کاچی اصفهانی همراه ما باشید.
مرحله اول، آمادهسازی ظروف و ابزار مناسب کار
در ابتدايي ترين مرحله باید تابه نسوز با سايز و ابعاد مناسب انتخاب کنید.
توجه داشته باشيد اگر تابه انتخابي شما كوچك باشد امكان تفت دادن يكنواخت آرد گندم را نخواهيد داشت؛ همچنين كمبود فضا باعث سوخته شدن بخشهاي زيرين آرد و تيره شدن رنگ آرد، خام ماندن آردهای لایه بالاتر میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه به پلو اصفهانی با مرغ
مرحله دوم، تفت دادن آرد گندم
در دومين مرحله از تهیه کاچی اصفهانی باید سراغ الك كردن آرد گندن برویم. اجراي اين مرحله ضروري است؛ اين كار باعث لطيفتر و يكدستتر شدن حلواي كاچي شما ميشود.
همچنين با رعايت اين مرحله ساده، اگر ناخالصي يا گلولههاي به هم چسبيده در آردتان وجود داشته باشد به راحتي جدا ميشود. آرد را درون تابه الك كنيد و تابه را روي شعله با حرارت كم قرار دهيد و مدام شروع به هم زدن كنيد.
اين كار با توجه به جنس تابه و حرارت گاز ممكن است ٥ تا ١٠ دقيقه اي زمانبر باشد.
نکته: دو تا سه بار الک کردن آرد در کیفیت نهایی حلوای شما موثر است؛ پس اگر زمان کافی دارید حتما آرد را چندین بار الک کنید.
زماني كه رنگ آرد كمي طلايي و بوي خوشي از آن آزاد شد، يعني شما اين مرحله را به درستي طي كرديد كه بايد سراغ مرحله بعدي برويد.
نکته: بالا بودن حرارت یا مدام بهم نزدن آرد باعث میشود که به سرعت بسوزد، رنگ و بوی نامطبوعی به خود بگیرد و درنتیجه رنگ و طعم نهایی کاچی شما بد شود؛ پس حتما در اجرای این مرحله توجه و دقت کافی داشته باشید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاچی
مرحله سوم، اضافه کردن روغن مایع
در سومين مرحله روغن را به آرامي به تركيب داخل تابه اضافه كنيد و مدام مخلوط مواد را بهم زنيد تا كاملا مواد با هم تركيب و خميري با رنگ روشن حاصل شود.
نكته: اگر از طرفداران طعم كره هستيد، ميتوانيد كره را با مقدار روغن مايع اعلام شده در دستور جايگزين كنيد؛ قطعا اين جايگزيني طعمي متفاوت با ارزش غذايي بيشتري به شما خواهد داد.
مرحله چهارم، اضافه کردن آب
تابه را از روي حرارت برداريد و كمي زمان دهيد تا تركيب آرد و روغن شما خنك و سرد شود. بهم زدن مواد در اين مرحله سرعت خنك شدن آن را بالا ميبرد.
حالا مقدار آب ذكر شده در دستور را كمكم به موادتان اضافه كنيد و به آهستگي بهم زنيد تا كاملا يكنواخت و يكسان شود.
نکته: با توجه به جنس آرد و مقدار جذب آن ممکن است مقدار آب مصرفی در این دستور برای شما کمتر باشد، پس حتما در این مرحله آب را کمکم اضافه و مدام بهم زنید تا جایی که خودتان متوجه غلظت و یکسان بودن بافت کاچی اصفهانی شوید.
مرحله پنجم، شیرین کردن کاچی اصفهانی
تابه را مجدد روي حرارت كم قرار دهيد و شكر را به آن اضافه كنيد. توجه داشته باشيد مواد را مدام بايد بهم زنيد تا اصطلاحا مواد درون تابه ته نگيرد. اين كار را تا جايي ادامه دهيد تا دانههاي شكر به خوبي درون تركيب حل شوند.
نكته: شما با توجه به ذائقه يا برنامه رژيمي غذاي خودتان ميتوانيد مقدار شكر دستور را كمتر يا بيشتر كنيد.
نكته: میتوانید برای شیرین کردن کاچی از نبات خرد شده يا عسل به جاي شكر استفاده كنيد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاچی زائو
مرحله ششم، طعم دار کردن کاچی
در اين مرحله زعفران دم كرده را به تركيب درون تابه اضافه كنيد و بهم زدن ادامه دهيد تا جايي كه كاچي اصفهانی شما غليظ شود. در آخر گلاب را اضافه و كمي به هم زنيد تا تمام مواد يكدست شود.
غلظت مواد شباهت زيادي به فرني دارد و بايد مقدار متعادلي قوام بگیرد؛ یعنی نه زياد سفت و نه زياد شل باشد.
اضافه كردن پودر نارگیل یا مقداري زنجبيل، هل، پودر دارچين در اين دستور كاملا سليقه ايي است كه شما ميتوانيد براي تزيين نهايي كاچي يا طعمدهي به آن اضافه كنيد.
نكته: توجه داشته باشيد براي حفظ شدن طعم و بوي گلاب، باید آن را در آخرين مرحله به تركيب اضافه کنید.
نکته: همچنين با اضافه كردن مغزهاي خام مانند، بادام، پسته، گردو و یا هر مغز دیگری که در دسترس دارید ميتوانيد اين دسر خوشمزه را به كاچي مغزدار با کالری بالاتری تبديل كنيد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع حلوا
در نهایت تابه را از روي حرارت بردارید و حلوا را به ظرف مناسبي منتقل كنيد. کمی زمان دهيد تا كاچي شما خنك و آماده سرو شود.
با توجه به سلیقه و موادی که در دسترس دارید میتوانید کاچی را تزیین کنید.
شما به همين راحتي با طي كردن شش مرحله بسيار ساده و مواد اوليه كاملا در دسترس ميتوانيد يك كاچي فوقالعاده خوشمزه و مقوي را مهمان خانه هايتان كنيد و از طعم و عطر بينظير آن لذت ببريد.
کاچی اصفهانی و سلامتی
کاچی اصفهانی یک دسر مغذی و لذیذ است که از نظر تغذیهای بسیار متنوع و مفید است. در ادامه، به توضیحات بیشتری در مورد خواص و ارزش غذایی کاچی اشاره میکنیم:
زعفران: از جمله مواد اصلی کاچی است. زعفران، علاوه بر افزودن طعم و آرایش به کاچی، خواص بهداشتی دارد. این اسپایس گرانقیمت حاوی ترکیبات ضد اکسیدان است که ممکن است در مقابل برخی بیماریها مؤثر باشد.
تخممرغ: در بعضی مناطق از ایران، به کاچی تخممرغ اضافه میشود تا ارزش غذایی آن افزایش یابد. تخممرغ منبع عالی پروتئین و ویتامینها است و مصرف آن میتواند به تامین انرژی و مواد مغذی برای بدن کمک کند.
تقویت حافظه: برخی از تحقیقات نشان دادهاند که مواد معمولاً موجود در کاچی مانند زعفران و پیاز ممکن است در تقویت حافظه و عملکرد مغزی موثر باشند.
ضد اسپاسم: پیاز و زعفران ممکن است خواص ضد اسپاسم (ضعف عضلات) داشته باشند و مصرف آنها در مواقعی مانند کمبود پتاسیم مفید باشد.
ضد بیماریهای قلبی: تحقیقات نشان دادهاند که مواد موجود در زعفران میتوانند به کاهش فشار خون و بهبود سلامتی قلب کمک کنند.
تقویت کلی بدن: کاچی به عنوان یک دسته غذا با مواد متنوع در تقویت کلی بدن و تامین انرژی و ارزش غذایی مورد نیاز بدن مفید است.
خونسازی: مواد موجود در کاچی، مانند عسل، ممکن است در تقویت و خونسازی کمک کنند.
درمان بعضی مشکلات زنان: در برخی فرهنگها و مراقبتهای بهداشتی سنتی، مصرف کاچی در دوران پس از زایمان و دوران قاعدگی زنان توصیه میشود.
با توجه به این خواص و تنوع مواد موجود در کاچی اصفهانی، این دسر میتواند به عنوان یک غذای مغذی و لذیذ به سبد غذایی اضافه شود و مزایای بهداشتی متعددی برای بدن فراهم آورد.
از اينكه تا انتهاي اين مقاله نيز همراهمان بوديد از شما متشكریم. حتما از اين آموزش آشپزی استفاده كنيد و از طعم بي نظير و جادويي اين كاچي اصفهاني لذت ببريد. برايتان سلامتي و شادي آرزومنديم.
کاچی اصفهانی و رژیم کاهش وزن
اگر در رژیم کاهش وزن هستید و میخواهید کاچی مصرف کنید، دقت کنید که میزان شکر آن را کاهش دهید و آن را با شیرههای طبیعی و در حد کم، جایگزین کنید. همچنین کم کردن میزان روغن در این دسر، میتواند از کالری آن کم کند.
شما میتوانید همچنان با داشتن رژیم غذایی کاهش وزن، از لذت خوردن کاچی بهرهمند شوید، اما به یاد داشته باشید که آن را در حد اعتدال مصرف کنید تا دچار اضافه وزن یا اختلال در روند رژیم غذایی نشوید.
سوالات متداول
کالری کاچی اصفهانی چقدر است؟
کاچی اصفهانی به ازای هر سرو حدودا 210 کالری دارد؛ این میزان میتواند با توجه به میزان شکر در این دسر و البته آجیلها، کم یا زیاد شود.
خواص کاچی چیست؟
این دسر خوشمزه میتواند بدن را گرم کندو برای درمان بسیاری از عفونتها مفید باشد. به همین دلیل مصرف آن در دوران بعد از زایمان و قاعدگی توصیه میشود.
طبع کاچی در طب سنتی چیست؟
طبع کاچی از نظر طبی سنتی گرم است و به همین دلیل دسری عالی برای روزهای سرد زمستان محسوب میشود.

من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بلد نیستم