طرز تهیه ترشی پوست بادمجان خوشمزه در سه سوت
بادمجان، یکی از انواع صیفیجاتی است که کاربردها و طرفداران بسیار زیادی دارد. غذاهای بسیار مختلفی با آن تهیه میشود و خواص بسیار زیادی دارد. این ترشی یکی از عضوهای جدانشدنی سفرههای ایرانی است. ترشی بادمجان به روش ها و طعمهای مختلفی تهیه میشود. ما امروز در مجله اینترنتی اکالابلاگ سادهترین و البته خوشمزهترین طرز تهیه ترشی پوست بادمجان را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
طرز تهیه ترشی پوست بادمجان
- مدت زمان آماده سازی این ترشی ۳۰-۴۰ دقیقه است.
- مقدار مواد اعلام شده در این دستور ۱-۲ شیشه ترشی به شما میدهد.
- درجه سختی تهیه این ترشی در دستهبندی آسان قرار دارد.
پوست بادمجان | ۲۵۰ گرم |
سرکه | ۳ پیمانه |
آب | ۱/۵ پیمانه |
سیر | ۲-۳ حبه |
نمک و شکر | به مقدار لازم |
مرحله اول | آمادهسازی پوست بادمجان
در اولین مرحله به سراغ پوستهای بادمجان روید. پوستهای بادمجان را با مقداری آب سرد بشویید و کنار گذارید تا آب اضافی آنها برود سپس پارچه آشپزخانه تمیزی پهن کنید و پوستها را با کمی فاصله در کنار هم روی پاچه بچینید تا به خوبی خشک شوند.
حال با کمک چاقوی تیزی پوستها را به صورت نواری یا نگینی برش زنید. دقت داشته باشید برای زیباتر شدن ظاهر ترشی و یکسان پخته شدن پوستها سعی کنید به ابعاد یکسانی برش زنید.
مرحله دوم | آمادهسازی سس ترشی
در دومین مرحله به سراغ آمادهسازی سس ترشی روید. درون ظرف مناسبی سرکه، آب، شکر، نمک و فلفل را بریزید و به خوبی با هم ترکیب کنید تا دانههای نمک درون سرکه حل شوند. توجه داشته باشید که تناسب افزودن سرکه به آب باید ۲-۱ باشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی اسپانیایی؛ با سس مخصوص
مرحله سوم | جوشاندن مواد ترشی
در این مرحله قابلمه مناسبی که قرار است ترشی را در آن بجوشانید را انتخاب کنید. پوستهای خرد شده بادمجان را به همراه سسی که در مرحله قبل تهیه کرده بودید را درون قابلمه بریزید و کمی بهم زنید تا با هم ترکیب شوند.
حال قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و ۲۰-۳۰ زمان دهید تا محتوای درون قابلمه بجوشد. بعد از جوشیدن پوست بادمجانها نرم میشود.
شما میتوانید در این مرحله با توجه به سلیقه خودتان مدت زمان پخت را کمتر یا بیشتر کنید تا پوست بادمجان به مقدار مناسب نرم شود.
پس از پخته شدن پوست بادمجان حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار گذارید تا محتوای درون آن کاملا خنک شود.
مرحله چهارم | انتقال به شیشه نگهدارنده
در این مرحله توجه داشته باشید که حتما محتوای ترشی شما خنک شده باشد. حال شیشههای مناسبی را انتخاب کنید. بهتر است شیشهای شما دربشان کاملا محکم بسته شود به گونهای که هوایی به درون آن نفوذ نکند. باید شیشهها کاملا تمیز و خشک باشند.
سیر را پوست بگیرید و بشویید، آنها را به خوبی خشک کنید و برش زنید. مقداری از ترشی درون شیشهها بریزد و چند تکه از سیر روی آن قرار دهید و این کار را تاپایان یافتن مواد ترشی ادامه دهید. حال درب شیشه ها را محکم ببندید. چند ساعتی شیشهها را در دمای محیط قرار دهید و سپس به یخچال منتقل کنید.
بعد از ۱ هفته امکان سرو ترشی را دارید زیرا تمام مواد ترشی نرم و پخته شده است. هر چقدر ترشی بیشتر بماند طعمها بهتر در هم ترکیب میشوند و عطر و مزه بهتری به خود میگیرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی انگور خوشمزه؛ انگور سیاه و سفید
نکات کلیدی برای تهیه ترشی پوست بادمجان
- سرکه انگور یا همان سرکه قرمز طعم بهتری به این ترشی میدهد زیرا تیزی کمتری دارد.
- شما میتوانید متناسب با ذائقه خودتان از ترکیب سرکه سفید و قرمز استفاده کنید.
- بادمجانها انواع مختلفی دارند و برای تهیه انواع ترشی بادمجان بهتر است از بادمجانهای کشیده و قلمی و شیرین استفاده کنید.
- حتما در زمان استفاده از ترشی از قاشق تمیزی استفاده کنید زیرا برخورد هر گونه چربی و آلودگی به محتوای درون شیشه ترشی موجب کپک زدن و خراب شدن ترشی شما میشود.
- قبل از درست کردن هر ترشی تمام مواد ترشی را به خوبی خشک و تمیز کنید، زیرا وجود حتی یک قطره آب بر روی محتویات ترشی موجب کپک زدن و خراب شدن ترشی شما می شود.
- بهترین ظروف برای نگهداری انواع ترشی ظروف شیشهای است. در این ظروف ترشی شما تغییر رنگ نمیدهد و طعم و مزه خود را حفظ میکند.
- پس از باز کردن درب ترشی برای ماندگاری بیشتر آن حتما در یخچال از ترشی نگهداری کنید، هوای سرد یخچال موجب ماندگاری بیشتر ترشی شما میشود.
بیشتر بخوانید: مدت زمان لازم برای رسیدن انواع ترشی
در ترشی پوست بادمجان از چه مواد دیگری میتوانم استفاده کنم؟
در تهیه این ترشی با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان میتوانید از مقداری هویج رنده شده، پیاز خلالی شده،انواع سبزیجات تازه، فلفل تند یا شیرین تازه، کمی زردچوبه استفاده کنید.
آیا پوست بادمجان خواصی دارد؟
جالب است که بدانید پوست بادمجان سرشار از آنتیاکسیدان است.
این آنتیاکسیدان باعث میشوند که سلولهای بدن در برابر پیری زودرس مقاوم شوند.
پوست بادمجان از التهابات و بیماریهای عصبی نیز جلوگیری میکند.
پوست بادمجان با جلوگیری از اختلالاتی در دیانای مانع جلوگیری از بافتهای سرطانی در بدن میشود و با بیماری های سرطانی مبارزه میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی پوست لیمو؛ عطر و طعمی از شیراز
چه کسانی نباید بادمجان بخورند؟
افرادی که مزاجی سودایی و دموی دارند باید از خوردن بادمجان امنتاع کنند.
بادمجان طبعی گرم و خشک دارد اما سودا تولید میکند که باعث بدرنگ شدن پوست، سیاه یا زرد شدن آن میشود.
مضرات بادمجان چیست؟
مصرف زیاد بادمجان موجب درد در قسمت پهلو و چشم میشود.
مصرف بادمجان خام برای بدن مضر است و حتما باید آن را پخته استفاده کنید.
برخی از افراد بادمجان را به صورت خام به مقدار زیاد میل میکنند که اصلا توصیه نمی شود.
از اینکه تا پایان این مقاله همراه مجله آشپزی اکالا بودید بسیار خرسندیم و تا آموزشهای بعدی شما را به خداوند بزرگ و منان میسپاریم.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.