سلامت

علت عرق کف دست و پا + راهکارهای درمان آن‌ها

عرق کردن بیش از حد و غیر قابل کنترل کف دست‌ و پا، نوعی مشکل پزشکی ناشی از استرس است که تا حدودی می‌تواند باعث خجالت و حتی کم شدن اعتماد به نفس در افراد شود. اما روش‌های درمان عرق کف دست و پا چیست؟ در ادامه با اکالا بلاگ همراه باشید تا علت و راهکارهای درمان خانگی و پزشکی عرق کف دست و پا را برایتان شرح دهیم.

علت عرق کف دست و پا چیست؟

به تعریق بیش از حد طبیعی در برخی از نواحی بدن همچون کف دست‌ها (که گاهی به صورت عرق سرد بروز پیدا می کند)، هایپر هیدروزیس گفته می‌شود که این مشکل گاهی ارثی و گاهی می‌تواند نشانه بروز یک اختلال و بیماری پوستی باشد. در این حالت غدد اکرین یا عرق بیش‌ فعال هستند و فرد نمی‌تواند این وضعیت را کنترل کند.

اغلب افرادی که با این مشکل مواجه هستند از حضور در اجتماع اجتناب کرده و به شدت گوشه‌گیر و منزوی می‌شوند؛ که این مشکل تاثیر مخربی بر اعتماد به نفس افراد دارد.

به عنوان مثال تعریق زیاد کف دست ممکن است نوشتن یا مطالعه، گرفتن اجسام با دست، دست دادن و لیز خوردن را غیر ممکن کند و تاثیرات منفی بر روی زندگی اجتماعی، امور تحصیلی و حتی شغل افراد بگذارد. اما لازم به ذکر است که برای درمان این مشکل چندین راه حل وجود دارد که شما می‌توانید برای درمان از آن‌ها کمک بگیرید.

ضد عرق‌ها؛ اولین قدم برای درمان عرق کردن بیش از حد دست و پا

ساده‌ترین راه مقابله با عرق کردن بیش از حد، استفاده از ضد عرق است که اکثر افراد در حالت عادی به طور روزانه از آن استفاده می‌کنند. بیشتر ضد عرق‌ها دارای نمک آلومینیوم هستند. هنگامی که آن‌ها را به پوست خود می‌زنید، ضد عرق‌ها لایه‌ای را تشکیل می‌دهند که مجراهای عرق کردن را تا حدودی مسدود می‌کند.

بسیاری از ضد عرق‌ها دارای یک دئودورانت هستند، که مانع از عرق کردن نمی‌شود بلکه به کنترل بوی عرق شما کمک می‌کند. ضد عرق‌ها فقط برای زیر بغل شما نیستند، بلکه می‌توانید بعضی از آن‌ها را در مناطق دیگری از پوست خود که عرق می‌کنید مانند دست و پای خود هم استفاده کنید.

درمان عرق کردن بیش از حد دست و پا با ضد عرق‌ها

۵ روش درمان پزشکی برای عرق کف دست و پا

اگر ضد عرق‌ها، عرق کردن بیش از حد دست و پاها را متوقف نمی‌کنند، پزشک ممکن است یکی از این روش‌های درمانی را توصیه کند:

۱- یونتوفورزیس (Iontophoresis)

در طول این درمان، شما دست، پاها یا هر دو را در ظرف کم عمق آبی به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار می‌‎دهید، در حالی که یک جریان الکتریکی ضعیف از این آب عبور می‌کند. هیچ کس دقیقاً نمی‌داند که این روش درمانی چگونه عمل می‌کند، اما کارشناسان معتقدند که این کار می‌تواند مانع رسیدن عرق به سطح پوست شما بشود.

باید حداقل هفته‌ای چند بار این روش درمانی را تکرار کنید، که بعد از چند بار ممکن است این کار تا حدودی جلوی عرق کردن را بگیرید. پس از یادگیری نحوه انجام این روش (یونونتوفورز)، می‌توانید یک دستگاه برای استفاده در خانه خریداری کنید. بعضی از افراد فقط ماهانه به چند بار تکرار این روش درمان برای حفظ کردن تاثیرات آن نیاز دارند.

اگرچه یونتوفورزیس عموماً بی خطر است، زیرا از یک جریان الکتریکی ضعیف استفاده می‌کند، اما می‌تواند برای خانم‌های باردار و افرادی که دارای بی‌نظمی در ضربان قلب هستند، افرادی که اعضای پیوندی هستند یا قسمت‌های فلزی (مانند تعویض مفصل) در بدن خود دارند یا دارای بیماری‌های قلبی یا بیماری صرع هستند، تا حدودی مضر باشد و در این موارد توصیه نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: کمبود کدام ویتامین باعث می‌شود عرقمان بو بدهد؟

۲- سم بوتولینوم یا همان بوتاکس

یکی دیگر از گزینه‌های درمانی برای تعریق زیاد، تزریق سم بوتولینوم A ( بوتاکس) است. همان دارویی که برای رفع چین و چروک‌های پوست استفاده می‌شود. بوتاکس برای درمان عرق بیش از حد زیر بغل از طرف سازمان پزشکی آمریکا تأیید شده است. اما برخی از پزشکان ممکن است از آن برای کف دست و کف پا هم استفاده کنند.

بوتاکس با جلوگیری از ترشح ماده شیمیایی که باعث فعال شدن غدد عرق می‌شود، می‌‎تواند تا حدودی برای رفع مشکل عرق کردن بیش از حد کمک کند. ممکن است شما نیاز به چندین بار تزریق بوتاکس داشته باشید، اما نتایج تقریباً یک سال می‌تواند دوام داشته باشد.

درمان عرق کف دست با بوتاکس

بیشتر بخوانید: ۱۲ آیتمی که شما را در تابستان خنک نگه می‌دارند!

۳- داروهای ضد کولینرژیک

هنگامی که ضد جوش و درمان‌هایی مانند یونتوفورزیس( iontophoresis) و بوتاکس را آزمایش کرده‌اید و آن‌ها کار نکرده‌اند، پزشک شما ممکن است یک داروی تجویز شده مانند داروهای آنتی کولینرژیک را توصیه کند.

داروهای آنتی کولینرژیک خوراکی، فعال شدن غدد عرق را متوقف می‌کنند، اما آن‌ها برای همه مناسب نیستند؛ زیرا می‌توانند عوارض جانبی مانند تاری دید، تپش قلب، خشکی چشم، خشکی دهان و مشکل در ادرار کردن ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: خواص حنا برای دست و پا: راهکاری طبیعی برای مشکلات رایج

۴- جراحی

شاید تا به حال دیده باشید که جراحان پلاستیک برای رفع عرق کردن بیش از حد، روش جراحی را تبلیغ می‌کنند. جراحی فقط برای افرادی که مبتلا به هایپرهیدروز یا عرق کردن شدید کف دست هستند و به درمان‌های دیگر پاسخ نداده است، توصیه می‌شود. در حین عمل، پزشک ممکن است غدد عرق را بردارد که در این صورت یا خراش می‌دهد و یا به وسیله مکش آن‌ها را خارج ‌می‌کند.

بیشتر بخوانید: دلایل عرق کردن زیاد در بزرگسالان

۵- روش MiraDry

این روش در مطب پزشک انجام می‌شود، این روش از انرژی حرارتی (گرما) استفاده می‌کند که غدد تولید کننده‌ عرق و بو را هدف قرار می‌دهد و این غدد موجود در زیر بغل یا کف دستان شما را از بین می‌برد. هنگامی که غدد از بین بروند، دیگر رشد نمی‌کنند.

کنترل عرق کف دست و پا با راهکارهای خانگی

بیشتر بخوانید: راهکارهای خانگی برای از بین بردن بوی بد عرق بدن

کنترل عرق کف دست و پا با ۳ راهکار خانگی

در حالی که می‌خواهید ضد عرق‌های مختلفی را آزمایش کنید، یا هر درمان دیگری که پزشک توصیه می‌کند را انجام دهید، می‌توانید بعضی از این راه‌حل‌های خانگی که در زیر آمده است را نیز انجام دهید تا به کم شدن مقدار عرق کردن کمک کند.

  1. لباس‌های سنگینی را که عرق می‌کند، نپوشید. در عوض، پارچه‌های سبک و تنفسی مانند پنبه و ابریشم بپوشید. بنابراین جوراب‌هایی بپوشید که رطوبت پاهایتان را جذب کند.
  2. هر روز با استفاده از صابون‌های ضد باکتریایی، دوش یا حمام کنید تا رشد باکتری‌هایی که می‌توانند در پوست شما زندگی کرده و بو ایجاد کنند را کنترل کنید. بعد از آن و قبل از استفاده از ضد عرق، پوست خود را کاملاً خشک کنید.
  3. خوردن غذاهای تند و همچنین نوشیدنی‌های الکلی هر دو می‌توانند منجر به تعریق بیش از حد دست و پا شوند. مصرف نوشیدنی‌های گرم مانند چای و قهوه هم همین اثر دارند.

در این مطلب از مجله سبک زندگی اکالا اطلاعات جامعی از عرق کف دست و پا را برایتان شرح دادیم. امیدواریم که این مطلب برای کنترل این مشکل برایتان مفید واقع شود.

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا