۲ روش طرز تهیه ترشی گردو؛ با پوست و بدون پوست
ترشیها به عنوان یکی از انواع محبوب تنقلات در فصلهای گرم سال شناخته میشوند. ترشی گردو از جمله ترشیهای خوشمزه و مغذی است که با ترکیب منحصر به فردی از گردوها و ادویهها تهیه میشود. در این مقاله از بلاگ اکالا به طرز تهیه ترشی گردو به همراه نکات مهم در تهیه و نگهداری آن پرداخته خواهد شد. برای آموزش این ترشی متفاوت، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
گردو | ۲ پیمانه (حدود ۳۰۰ گرم) |
سیر | ۴-۵ حبه |
تخم کتان | ۲ قاشق غذاخوری |
ادویههای ترشی (دانههای زیره، برگ زیره، فلفل سیاه و…) | به مقدار لازم |
برگ زردآلو خشک | ۵۰۰ گرم |
تمبر هندی | ۱ بسته |
سرکه | ۲ لیتر |
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی انبه با روغن زیتون
مراحل تهیه ترشی گردو با پوست
در ادامه مراحل تهیه این ترشی را باهم مرور خواهیم کرد.
مرحله ۱: آمادهسازی مواد
گردوها را خرد کنید و در ظرفی مناسب بریزید.
نکته: برای اینکه تلخی پوست گردو کم شود، بهتر است ابتدا چندین سوراخ روی گردوها ایجاد کنید. بعد از این کار گردوها را بجوشانید تا تلخی آن از بین برود. اگر از گردوهای کوچک استفاده میکنید، بهتر است آنها را فقط دو بار در آب بجوشانید. برای آنکه مطمئن شوید گردو تلخ نیست، حتما آن را امتحان کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی ریواس
پوست سیر را بگیرید و آن را هم خرد کنید. تخم کتان را با کمک مخلوط کن، له کنید تا چسبناک شود.
مرحله ۲؛ جوشاندن گردو با نمک و سرکه
در این مرحله از تهیه ترشی گردو، گردوها را همراه با سرکه و نمک در قابلمهای بزرگ بریزید و مجددا روی حرارت بگذارید تا کمی جوشد. حدودا سه دقیقه زمان بدهید و بعد از روی حرارت بردارید.
مرحله ۳: ترکیب مواد
در یک ظرف مناسب، گردوهای خرد شده، سیرها و تخم کتان تهیه شده را باهم مخلوط کنید.
ادویههای ترشی مورد نظر خود را به مواد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی آلبالو
مرحله ۴: ریختن در ظرف
مواد مخلوط شده را در ظرف مناسب ترشی بریزید و درب آن را به خوبی محکم کنید.
قبل از بستن درب ترشی گردو، بهتر است یک لایه پلاستیک روی دهنه شیشه قرار دهید و سپس درب را ببندید تا هوا نتواند وارد شیشه شود.
آب داغ را به ترشی اضافه کنید تا تمام مواد درون بطری جا باز کنند. این ترشی را در یخچال نگهداری کنید. بهتر است قبل از مصرف یک تا دو هفته زمان بدهید تا مواد ترشی طعم مناسب بگیرند و اصطلاحا جا بیفتند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی چغاله بادام
مراحل تهیه ترشی گردو بدون پوست
یکی از راههای دیگر برای تهیه ترشی گردو، استفاده از مغز گردو است. اگر به قسمت پوستی گردو دسترسی ندارید، میتوانید با استفاده از مغز تازه گردو، ترشی متفاوت و لذیذ تهیه کنید. در ادامه، میتوانید با مراحل تهیه ترشی گردو بدون پوست آشنا شوید.
مرحله اول: آمادهسازی گردوها
قبل از هر چیزی لازم است که گردوها را دو تا سه دقیقه بجوشانید. بعد از آن، پوست نازک گردوها دربیاورید. اگر گردوی شما تازه است، برای جدا کردن پوست نازک به جوشاندن نیاز نیست.
مرحله دوم: تهیه مخلوط ترشی
در این مرحله، برگههای زردآلو و تمر هندی را با مقداری سرکه ترکیب کنید و اجازه دهید تا برگهها به مدت ۲۴ ساعت در این مخلوط خیس شوند. سپس این مخلوط را از صافی رد کنید و به همراه ادویهها، نمک و فلفل به سس اضافه و خوب مخلوط کنید.
مرحله سوم: تهیه ترشی
حالا مغز گردوها را در شیشه خشک و تمیز قرار دهید. سپس مخلوط سس را به شیشه اضافه کنید و درب شیشه را به طور محکم ببندید. حدود دو هفته زمان بدهید تا آمادهسازی ترشی کامل شود.
نکات مهم در تهیه ترشی گردو
- انتخاب مواد خوب: از مواد تازه و با کیفیت برای تهیه ترشی استفاده کنید تا در نتیجه نهایی بهتری داشته باشید.
- مواد افزودنی: ادویهها و مواد افزودنی میتوانند طعم و مزه ترشی را تغییر دهند. میتوانید با تنوع در انتخاب ادویهها، ترشی را به سلیقه خود تنظیم کنید.
- تخم کتان: افزودن تخم کتان به ترشی، باعث افزایش میزان ژلهای شدن مایع ترشی میشود و ظاهر و کیفیت ترشی را بهبود میبخشد.
- مدت زمان ترشیگذاری: مدت زمان ترشیگذاری به دما و مواد استفاده شده بستگی دارد. حدود ۱ تا ۲ هفته به ترشی زمان بدهید.
- نگهداری: ترشی گردو را در یخچال نگهداری کنید و بعد از مصرف مطمئن شوید که درب بطری بسته شده است.
سوالات متداول
در این مقاله تلاش کردیم تا طرز تهیه ترشی گردو را به دو روش با پوست و بدون پوست به شما آموزش دهیم. شما میتوانید برای یادگیری تهیه انواع ترشی، از سایر مقالات ما در بخش آشپزی مجله اکالا بازدید کنید. در ادامه سوالات پرتکراری که در زمینه تهیه ترشی گردو پرسیده میشود را به همراه جواب با شما به اشتراک خواهیم گذاشت:
خواص ترشی گردو با پوست چیست؟
گردو منبعی غنی از آنتی اکسیدان است و مواد معدنی موردنیاز بدن را فراهم میکند. مصرف ترشی این مغز خوشمزه در فصول گرم گزینهای عالی خواهد بود.
مضرات ترشی گردو چیست؟
مصرف بیش از اندازه این ترشی میتواند باعث ورم معده و زخم دهان شود. به همین دلیل لازم است که تعادل را در مصرف آن رعایت کنید.
من الهام اکرمیه هستم! آشپزی و نوشتن هر دو بخشی از هویت من هستند. هر چه غذاها را با هنر و عشق طبخ میکنم، با همان شوق و اشتیاق محتواهایم را مینویسم. امیدوارم که با انتقال احساسات و ایدههایم، به دیگران هم انگیزه و الهام بدهم تا به دنیای اطرافشان با هنر و ابتکار جدیدی نگاه کنند.
خیراشتباه هست گردوبایددوسه آب جوش بخورد وازصافی ردشودتاتلخی گردو ازبین برودلطفا مطالب غلط نزارین ضمنا عنوان کنید که اصلا کاربرد سیب زمینی آن هم درترشی گردوچیست آیا منظورتان سیب خاکی ترشیست یا سیب زمینی خوراکی من که متوجه سیب زمینی درترشی گردونمیشم