سلامت

روی یا زینک چیست و چه نقشی در بدن دارد؟

روی یک ماده معدنی بسیار مفید است که نقش‌های بسیاری مهمی در بدن شما به عهده دارد. از آنجا که بدن شما به طور طبیعی این ماده معدنی را در خود تولید نمی‌کند، باید این فلز را از طریق مواد غذایی یا مکمل‌ها دریافت کنید. در ادامه با اکالا بلاگ همراه باشید تا به اطلاعات جامعی در رابطه با روی و نقش آن در بدن دست یابید.

روی یا زینک چیست؟

روی یک ماده معدنی بسیار حیاتی است که بدن شما به روش‌های بی‌شماری از آن استفاده می‌کند. در واقع، زینک دومین ریز مادهٔ معدنی (مواد معدنی که در بدن به مقدار بسیار کم وجود دارند) فراوان در بدن شما – بعد از آهن – است که در هر سلول وجود دارد و برای بسیاری از فعالیت‌های بدن از اهمیت بسیاری برخوردار است. ار جمله این فعالیت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عملکرد مناسب و درست ژن‌ها در بدن
  • بهبود خلق و خو
  • واکنش‌های آنزیم‌ها در بدن
  • فراوری و عمل آوردن پروتئین‌ها
  • اقدامات مناسب بر روی DNA‌ها
  • رشد و نمو مناسب
  • بهبود خلق و خو
  • محافظت از سلول‌های عصبی

زینک به طور طبیعی در بسیاری از غذاهای گیاهی و حیوانی متنوع به مقدار مناسبی وجود دارد که شما می‌توانید مکمل‌های زینک یا مکمل‌های غذایی مولتی ویتامین که دارای مقدار مناسبی روی هستند را نیز تهیه و به صورت روزانه مصرف کنید.

روی و نقش آن در بدن

روی چه نقشی در سلامتی بدن دارد؟

نتایج به دست آمده از انجام مطالعه‌ها و تحقیق‌های علمی در این زمینه نشان می‌دهد که فلز روی فواید زیادی برای حفظ سلامتی بدن شما دارد که از جمله این فواید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می‌کند

روی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک فراوان می‌کند. از آنجا که وجود این مادهٔ معدنی مهم برای عملکرد سلول‌های ایمنی بدن و همچنین ارسال کردن پیام‌ها و سیگنال‌های عصبی در سلول‌ها ضروری است، کمبود این ماده می‌تواند باعث ضعیف شدن پاسخ ایمنی بدن شود.

مکمل‌های دارای این مادهٔ معدنی سلول‌های ایمنی خاصی را تحریک می‌کنند و آسیب‌های اکسید شدگی را در بدن تا حدودی کاهش می‌دهد. از این گذشته، مکمل‌های روی به طور قابل توجهی خطر مبتلا شدن به عفونت‌ها را کاهش داده و واکنش ایمنی را در افراد مسن‌تر تا حدودی افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: انواع پروتئین و تاثیر آن بر بدن

۲- بهبود زخم را تسریع می‌کند

روی معمولاً در بیمارستان‌ها به عنوان درمانی برای سوختگی‌ها، همچنین زخم‌های خاص و بعضی آسیب‌های پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آنجا که این ماده معدنی نقش مهمی در تولید کلاژن، عملکرد سیستم ایمنی و رفع التهاب‌ها در بدن دارد، برای بهبودی مناسب بعضی از مشکلات مربوط به پوست لازم است.

بهبود عملکرد سیستم ایمنی با مصرف روی

۳- خطر ابتلا به بعضی از بیماری‌های مرتبط به افزایش سن را کم می‌کند

روی می‌تواند خطر مبتلا شدن به بعضی از بیماری‌های مرتبط با سن، مانند بیماری‌های ذات الریه، عفونت و نوعی ضعیف شدن بینایی به نام دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) را به مقدار قابل توجهی در افراد کم‌تر کند.

نتایج تحقیق‌ها و آزمایش‌های انجام شده در این زمینه نشان می‌دهد که بزرگسالان مسن که مکمل‌های دارای روی را مصرف می‌کنند، پاسخ بدن آن‌ها به واکسیناسیون آنفولانزا بهتر شده است، همچنین خطر مبتلا شدن به ذات الریه در آن‌ها کاهش پیدا کرده و عملکرد ذهنی این افراد تا حدودی تقویت شده است.

۴- روی به درمان آکنه کمک می‌کند

آکنه یک بیماری پوستی است که تا حدودی در نقاط مختلف جهان دیده می‌شود و تخمین زده شده که تا حدود ۹.۴ ٪ از جمعیت جهانی را تحت تأثیر قرار دهد. این بیماری غده‌های تولیدکننده چربی را در پوست مسدود می‌کند، باکتری‌ها را فعال کرده، باعث ایجاد التهاب در پوست می‌شود.

مطالعه‌ها نشان می‌دهد که هر دو روش استفاده از مکمل‌های خوراکی دارای روی و همچنین استفادهٔ موضعی این مادهٔ معدنی می‌توانند با کمتر کردن التهاب، مهار کردن رشد باکتری‌های P. acnes و سرکوب فعالیت‌های غده‌های چربی، آکنه را درمان کنند.

بیشتر بخوانید: مکمل منیزیم و همه چیز در مورد مصرف آن

۵- روی التهاب را کاهش می‌دهد

روی همچنین می‌تواند آسیب‌های اکسید شدگی را هم تا حدودی کمتر کند و مقدار پروتئین‌های خاصی که در بدن شما باعث بوجود آمدن التهاب می‌شوند را تا حدودی کاهش دهند.

چند نکته در رابطه با مصرف روی و نقش آن در بدن

بیشتر بخوانید: با بیوتین و معجزه آن در زیبایی و سلامتی آشنا شوید!

چند نکته در رابطه با مصرف روی

به منظور جلوگیری از مصرف بیش از اندازهٔ روی، از مصرف مکمل‌های دارای این مادهٔ معدنی به مقدار بالا خودداری کنید، مگر اینکه توسط پزشک توصیه شود.

  • روی به طور طبیعی در غذاهایی مانند صدف، گوشت، مرغ و لبنیات به مقدار مناسبی وجود دارد و به غذا‌های دیگر مانند برشتوک صبحانه و آرد گندم هم به صورت مصنوعی اضافه می‌شود.
  • مصرف بیش از حد روی می‌تواند منجر به مسمومیت در فرد شود.
  • مسمومیت روی می‌تواند باعث مبتلا شدن به اسهال، سردرد، گرفتگی عضلات ناحیه شکم و کم شدن ایمنی بدن شود.
  • بیشتر افراد می‌توانند مقدار روزانه روی را از طریق رژیم غذایی به دست آورند.
  • مقدار مصرف روزانه توصیه شده (RDI) برای مردان بزرگسال ۱۱ میلی گرم و برای زنان بزرگسال ۸ میلی گرم در روز است.
  • زنان باردار و شیرده به ترتیب باید ۱۱ و ۱۲ میلی گرم در روز مصرف کنند.
  • اگر مشکلات پزشکی مانع از جذب این مادهٔ معدنی مهم نشود، باید به راحتی و تنها از طریق رژیم غذایی به مقدار توصیه شدهٔ مصرف روی RDI برسید.
  • اگر مکمل مصرف می‌کنید، انواع قابل جذب مانند سیترات روی یا گلوکونات روی را انتخاب کنید. از مصرف اکسید روی، که بسیار کم جذب می‌شود، اجتناب کنید.

در این مطلب از مجله دانستنی اکالا به اطلاعاتی جامع در رابطه با روی و نقش آن در بدن اشاره شد. امیدواریم که با مطالعه این مطلب گامی در جهت سلامتی بدن خود بردارید و این مواد معدنی مهم را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

۰/۵ (۰ نظر)

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا