طرز تهیه دانه انار خشک شده به روش خانگی؛ برای تزیین و چاشنی
انار یکی از میوههای پرطرفدار در فصل پاییز است. در فصل پاییز شما میتوانید به راحتی انار تازه را از بازار تهیه کنید و از خواص آن بهرهمند شوید. اما در فصلهای دیگر سال، دسترسی به انار تازه دشوارتر است. در این صورت، میتوانید با خشک کردن دانههای انار، از این میوه خوشمزه در تمام طول سال استفاده کنید.
دانههای انار خشک را میتوان به عنوان طعمدهنده در انواع غذاها استفاده کرد. این دانهها طعمی ترش و شیرین دارند و میتوانند به غذاها طعمی بینظیر ببخشند. از دانههای انار خشک شده میتوان در تهیه انواع خورشها، پلوها، سالادها و دسرها استفاده کرد. در ادامه با اکالا بلاگ همراه باشید تا با طرز تهیه دانه انار خشک شده آشنا شوید.
انار | به مقدار لازم |
سینی | به تعداد مورد نیاز |
کاغذ روغنی | به تعداد مورد نیاز |
دستگاه خشک کن | اختیاری |
مراحل تهیه دانه انار خشک شده
مراحل تهیه دانه انار خشک شده بسیار ساده و آسان است، همراه ما باشید تا این چاشنیهای خوشمزه را تهیه کنیم.
مرحله اول: شستن و برش دادن انار
پوست انارها را به خوبی بشویید و با یک چاقوی تیز تاج آن را برش بزنید و انار به دو نیم تقسیم کنید.
مرحله دوم: دانه کردن انار
با پشت قاشق به پوست انار ضربه بزنید تا دانهها از آن جدا شوند. در صورت تمایل، میتوانید دانههای انار را در آب سرد بریزید و با دست هم بزنید تا غشاهای سفید رنگ جدا شوند. اگر میخواهید دانههای انار را به صورت کامل و سالم جدا کنید، میتوانید بخش بهترین روشهای دانه کردن انار را مطالعه کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین روشهای دانه کردن انار؛ سریع و راحت
مرحله سوم: آبکشی دانههای انار
اگر انار را با استفاده از آب دانه کنید باید آن را در آبکش بریزید و صبر کنید تا دانههای انار کاملاً خشک شوند.
مرحله چهارم: خشک کردن دانههای انار
دانههای انار را روی یک سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است، پخش کنید. توجه داشته باشید که باید دانهها را به طور یکنواخت روی سینی پخش کنید تا به هم نچسبند. سینی فر را در معرض نور آفتاب قرار دهید و اجازه دهید دانهها به مدت ۲-۳ روز خشک شوند. در صورت تمایل، میتوانید دانهها را در دستگاه خشک کن نیز خشک کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش انار؛ خوشمزه و خوشرنگ
مرحله پنجم: نگهداری دانههای انار خشک شده
دانههای انار خشک شده را در یک ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید. شما میتوانید از دانههای انار خشک شده به مدت ۶ ماه نگهداری کنید.
دانههای انار خشک شدهی شما آماده شدهاند. میتوانید آنها را در تهیه انواع غذاها و دسرها استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد کاربردها و خواص انار، به مجلهی آشپزی اکالا مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: خواص انار برای سرماخوردگی
چند فوت و فن کوزهگری در طرز تهیه دانه انار خشک شده
در این بخش به چند نکته در رابطه با طرز تهیه دانه انار خشک شده اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- اگر میخواهید دانههای انار خشک شده طعم شیرینتری داشته باشند، میتوانید در هنگام خشک کردن، مقداری شکر به آنها اضافه کنید.
- از انارهای رسیده و سالم برای تهیه دانه انار خشک شده استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشند.
- دانههای انار را میتوانید با استفاده از فر نیز خشک کنید. برای این کار دانههای انار را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است به صورت یکنواخت بریزید. فر را روی دمای ۱۷۰ درجه فارنهایت (۷۶ درجه سانتیگراد) تنظیم کنید و به مدت ۴ تا ۶ ساعت در فر قرار دهید ولی توجه کنید که دانههای انار نسوزد. برای این کار هر یک ساعت یکبار سینی را فر خارج کنید و دانههای انار را هم بزنید و خشک شدن آنها را چک کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک انار خانگی
فواید دانه انار خشک شده
دانههای انار خشک شده حاوی بسیاری از خواص دانههای انار تازه هستند، اما ممکن است مقدار این خواص کمی متفاوت باشد. از جمله فواید دانه انار خشک شده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان
- کاهش کلسترول خون
- کاهش فشار خون
- بهبود عملکرد قلب و عروق
- تقویت سلامت پوست و مو
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت انار خانگی به صورت طبیعی
اگر به دنبال یک میانوعده سالم و خوشمزه هستید، دانه انار خشک شده بهترین گزینه برای شماست. ما در این مقاله، طرز تهیه دانه انار خشک شده را به شما آموزش دادیم و امیدواریم که برای شما مفید بوده باشد و از روش ذکر شده برای تهیه این چاشنی خوشمزه استفاده کنید. سپاسگزاریم که همراه مجله آشپزی اکالا بودید.
امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش میبرم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقهام رو با هم ترکیب کنم!