آشپزینکات آشپزی

۴ روش بسیار ساده و آسان برای خشک کردن سیب در خانه

سیب یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه‌ترین میوه‌هایی است که در اکثر فصل‌ها انواع مختلفی از آن در دسترس است. یکی از سالم‌ترین میوه‌هاست زیرا دارای مقدار زیادی ویتامین c و فیبر است. سیب در تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از آسم و آلزایمر، درمان دیابت و سم زدایی کبد و کاهش کلسترول به شما بسیار کمک می‌کند. میوه‌های خشک شده، یکی از انواع تنقلالات بسیار پرطرفدار و سالمی هستند که می‌توانید در وعده‌های مختلف و در پذیرایی از مهمانانتان از آن استفاده کنید.

اگر کودکان کم اشتها و بد غذایی دارید یکی از روش‌هایی که می‌توانید آنها را ترغیب به خوردن میوه کنید، خشک کردن میوه‌هاست ما امروز در مجله اینترنتی اکالا بلاگ ۴ روش از ساده‌ترین و آسان‌ترین روش‌هایی که می‌توانید سیب را به راحتی خشک کنید به شما آموزش خواهیم داد پس تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.

۴ ترفند اصلی خشک کردن سیب در خانه

در این بخش روش‌های خشک کردن سیب را برایتان شرح خواهیم داد.

مرحله اول | شستن و برش زدن سیب

در اولین مرحله به سراغ شستن سیب‌ها روید. آن‌ها را به خوبی ضدعفونی کرده و بشویید، میوه‌های شسته شده را درون آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود. حال با کمک چاقو تیزی شروع به برش زدن منظم و یک‌سان سیب‌ها روید. اگر جایی از میوه قهوه‌ای شده یا خرابی دارد حتماً آن را جدا کنید. توجه داشته باشید که اگر زیاد نازک برش زنید میوه‌ها بعد از خشک شدن شکننده می‌شود و ظاهری زیبا نخواهد داشت. اگر برش‌های شما ضخیم باشد مدت زمان خشک شدن آن طولانی‌تر می‌شود.

شما می‌توانید سیب‌ها را با پوست خشک کنید اما بهتر است پوست و قسمت سفت یا دانه‌های میوه را جدا کنید. قسمت سفت میان سیب با ماسوره یا چاقو به راحتی قابل جدا کردن است. برای ورقه کردن سیب می‌توانید از اسلایسر کمک بگیرید تا میوه‌ها به صورت کاملاً یکسان و نازک برش خورده شود.

بیشتر بخوانید: روش خشک کردن زرشک تازه در خانه

روش خشک کردن سیب در خانه

مرحله دوم | جلوگیری از قهوه‌ای شدن سیب‌ها

پس از برش زدن سیب، آنزیمی از آن آزاد می‌شود و واکنش بین این ماده و هوا سبب قهوه‌ای شدن یا سیاه شدن سیب می‌شود که برای جلوگیری از سیاه نشدن سیب ما ۲ راه کار ساده به شما آموزش می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیپس خرمالو خوشمزه؛ در آفتاب و فر

۱- استفاده از آب لیمو ترش

درون ظرف مناسبی مقداری آب و آب لیمو را با هم ترکیب کنید. مقدار این ترکیب با توجه به حجم سیب‌های شما متفاوت است به طور مثال برای ۱/۵ لیتر آب ۱-۲ قاشق غذاخوری آبلیمو کافی است. حال سیب‌های برش زده را به مدت ۱۰ دقیقه در محلول آب و آبلیمو خیس کنید. توجه داشته باشید که مقدار مایعات شما باید به قدری باشد که روی سطح سیب‌ها را بپوشاند. پس از گذشت زمان اعلامی سیب‌ها را از ترکیب آب و آبلیمو خارج کنید و آنها را آبکش کنید. دستمال آشپزخانه تمیز و بدون پرزیی را پهن کنید و سیب‌های آبکش شده را روی آن بچینید، اجازه دهید تا آب اضافی آن‌ها به خوبی گرفته شود.

۲- استفاده از آب پرتقال

روش دیگر برای جلوگیری از سیاه شدن سیب‌ها غوطه ور کردن ورقه‌های سیب به مدت ۱۰ دقیقه در آب پرتقال است. توجه داشته باشید که اگر از این روش برای جلوگیری از تیره شدن میوه‌ها استفاده می‌کنید سیب‌های شما عطر و بوی پرتقال به خود می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: روش‌ خشک کردن کیوی در منزل

مرحله سوم | خشک کردن سیب

ما امروز در این مقاله به ۴ روش خشک کردن سیب را به شما آموزش خواهیم داد. دقت داشته باشید که برای خشک کردن سیب با هر کدام از روش‌های زیر اجرای ۲ مرحله بالا الزامی است.

۱- خشک کردن سیب با کمک نور مستقیم آفتاب

یکی از ساده‌ترین و در دسترس‌ترین راه‌هایی که می‌توانید از آن استفاده کنید خشک کردن سیب با کمک نور آفتاب است.
در این روش درون ظرف مناسبی سیب‌های ورقه شده را با فاصله اندکی از هم بچینید و در مقابل نور خورشید قرار دهید توجه داشته باشید که ممکن است پروسه خشک کردن سیب با نور خورشید ۲-۴ روز زمان برد پس حتما در طول روز چندین بار سیب‌ها را بچرخانید تا همه اطراف آن‌ها به خوبی در معرض نور خورشید قرار گیرد.

خشک کردن سیب با کمک نور مستقیم آفتاب

۲- خشک کردن سیب روی بخاری یا شوفاژ

سیب‌های برش خورده را روی فویل آلومینیوم یا سینی مسی با فاصله کمی بچینید و فویل یا سینی را روی بخاری یا شوفاژ قرار دهید.
هر یک ساعت میوه‌ها را پشت و رو کنید تا به خوبی خشک شود در این روش نیز با توجه به حرارت بخاری و ضخامت میوه‌ها ممکن است این پروسه از ۲-۲۴ ساعت زمان ببرد.

۳- خشک کردن سیب با کمک فر برقی یا گازی

ورقه‌های سیب را در سینی فر روی کاغذ روغنی با اندکی فاصله بچینید دمای فر را روی کمترین درجه یعنی ۶۵-۷۵ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و به آن زمان دهید تا سیب‌ها به خوبی خشک شوند
۷-۸ ساعت ممکن است زمان برد تا میوه‌ها به خوبی خشک شوند.
در این مدت زمان به میوه‌ها سر بزنید و آنها را چندین بار بچرخانید هر زمان که حس کردید رطوبت میوه به خوبی گرفته شده آن‌ها را از فر خارج کنید.

بیشتر بخوانید: روش‌های خشک کردن انگور و تهیه کشمش خانگی

۴- خشک کردن سیب با دستگاه میوه خشک کن

سیب‌های برش زده را روی توری دستگاه با کمی فاصله بچینید و با دمای ۶۰ درجه سانتیگراد به آن چند ساعت زمان دهید تا خشک شود.
ممکن است ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان برد در این بازه زمانی چندین بار به میوه‌ها سر بزنید و آنها را بچرخانید.

خشک کردن سیب با دستگاه میوه خشک کن

۵ نکته طلایی که در خشک کردن سیب باید بدانید!

  1. سیب‌های خشک شده را در ظرف‌های پلاستیکی دربدار یا شیشه‌های دربدار در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید بهتر است برای اطمینان از خشک شدن سیب‌ها درب ظرف را به مدت ۳ تا ۴ روز باز گذارید تا میوه‌ها کپک نزنند.
  2. ماندگاری سیب‌های خشک شده ۹-۱۲ ماه است.
  3. برای جلوگیری از کپک نزدن سیب خشک می‌توانید آنها را در یخچال نگهداری کنید
  4. برخی قبل از خشک کردن سیب به آن مقداری دارچین یا زنجبیل می‌زنند، شما نیز قبل از خشک کردن سیب می‌توانید کمی از این ادویه‌ها به آن زنید سپس به سراغ مرحله خشک کردن روید.
  5. بهتر است برای خشک کردن سیب از سیب زرد استفاده کنید سیب قرمز به هنگام خشک شدن رنگ زیبایی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: روش خشک کردن انجیر در خانه

جالب است بدانید که مزاج سیب‌های شیرین، گرم و ‌تر و رو به اعتدال است اما سیب‌های ترش سرد هستند. از لحاظ خواص سیب‌های قرمز، زرد و سبز با هم تفاوت‌هایی کوچکی دارند دارند. چند مورد از ویژگی‌های مشترک آنها اشتهاآور بودن، درمان زخم و سوختگی شدید، رفع یبوست و بیماری‌های ریوی است اما اگر بخواهیم بیشتر توضیح دهیم در طب سنتی از سیب قرمز برای درمان کم خونی و مشکلات رحم اغلب استفاده می‌شود و از سیب زرد و سبز در درمان بیماری‌ها و اختلالات کیسه صفرا و کنترل فشارخون استفاده می‌شود.

از اینکه تا پایان این مقاله از مجله آشپزی اکالا همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم و برایتان سلامتی و شادی آرزومندیم.

 

۳.۸/۵ (۴۰ نظر)

‫۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا