۵ روش نگهداری غوره برای طولانی مدت بدون کپک زدن
غوره، میوه نارس انگور است که طعمی ترش و دلنشین دارد و به عنوان چاشنی در انواع غذاها و سالادها استفاده میشود. با فرا رسیدن فصل تابستان، غوره تازه به وفور در بازار یافت میشود و بسیاری از افراد به دنبال راههایی برای نگهداری و حفظ طراوت آن برای مدت طولانیتر هستند. در این مقاله از اکالا بلاگ به چند روش مختلف برای نگهداری غوره برای طولانی مدت میپردازیم.
۱- نگهداری غوره در یخچال
غورهها را به آرامی و با آب خنک بشویید تا گرد و غبار و آلودگیها از سطح آنها پاک شوند.
از شستشوی شدید غورهها خودداری کنید، زیرا ممکن است به پوست آنها آسیب برسد. پس از شستشو، غورهها را به طور کامل با یک دستمال تمیز یا حوله خشک کنید.
بیشتر بخوانید: با آبغوره کپک زده چه باید کرد؟
رطوبت باقیمانده روی غورهها میتواند باعث فساد و کپک زدن آنها شود. حال غورهها را، در یک ظرف یا کیسه پلاستیکی دربدار قرار دهید. سپس، آن را در قسمت جلویی یخچال (جایی که دمای آن کمی بالاتر است) نگهداری کنید.
این روش ساده و رایج است و به راحتی میتوانید به غوره دسترسی داشته باشید. در این روش غورهها در یخچال تا ۳ تا ۵ روز تازه میمانند و پس از این مدت، به مرور کیفیت و طعم خود را از دست میدهند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی موسیر خانگی
۲- نگهداری غوره در فریزر
در این روش نیز پس از شستن باید غورهها را کاملا خشک کنید. سپس، آنها را به صورت دانهای یا خوشهای در کیسههای فریزر قرار دهید و در فریزر نگهداری کنید.
غورهها را به آرامی جابجا کنید و از انباشتن آنها روی هم خودداری کنید. فشار و له شدن غورهها میتواند باعث فاسد شدن سریعتر آنها شود.
فریز کردن غوره، روشی مناسب برای نگهداری طولانیمدت آن است و غورهها تا ۱۲ ماه در فریزر قابل نگهداری هستند. پس از فریز شدن، غورهها کمی از طراوت و شادابی خود را از دست میدهند و ممکن است طعم آنها کمی تغییر کند.
بیشتر بخوانید: ۴ روش نگهداری آلبالو در طولانی مدت
از کیسههای فریزر با سایز مناسب و دربدار استفاده کنید تا از ورود بو و طعم سایر مواد غذایی به غوره جلوگیری شود. کیسههای حاوی غوره را با فاصله در فریزر قرار دهید تا جریان هوای سرد به خوبی در اطراف آنها گردش کند.
۳- نگهداری غوره در آب نمک
مانند روشهای قبل غورهها را به خوبی بشویید و خشک کنید.
حال غوره های دانه شده را در یک ظرف شیشهای یا پلاستیکی دربدار قرار دهید. سپس، آب نمک (به نسبت ۱ قاشق غذاخوری نمک در ۱ لیتر آب) را به غورهها اضافه کنید تا کاملا دانههای غوره در آب غوطهور شوند.
سپس ظرف را در یخچال نگهداری کنید. نگهداری در آب نمک، طراوت و طعم غوره را به خوبی حفظ میکند و غورهها تا ۲ تا ۳ هفته در این شرایط قابل نگهداری هستند.
در این روش طعم شور آب نمک به غورهها نفوذ میکند و ممکن است برای برخی افراد خوشایند نباشد.
بیشتر بخوانید: ۳ روش تهیه شربت غوره
۴- نگهداری غوره در سرکه
در این روش نیز باید پس از شستن و خشک کردن غورهها را از شاخه جدا کنید.
در ظروف شیشهای یا پلاستیکی دربداری قرار دهید که از محکم بسته شدن درب ظرف اطمینان دارید. سپس، سرکه (به نسبت مساوی سرکه و آب) را به غورهها اضافه کنید تا کاملا غوطهور شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی قارچ با سبزیجات
ظرف را در یخچال نگهداری کنید. نگهداری در سرکه، طعم ترش و دلنشین غوره را حفظ میکند و غورهها تا ۱ تا ۲ ماه در این شرایط قابل نگهداری هستند.
در این روش نیز طعم ترش سرکه به غورهها نفوذ میکند و ممکن است برای برخی افراد تند و زننده باشد.
بیشتر بخوانید: ترفندهای قرمز شدن رنگ آبغوره خانگی
۵- خشک کردن غوره
خشک کردن غوره، روشی سنتی برای نگهداری طولانیمدت آن است. غوره خشک شده (قرهقوروت) را میتوان تا چند سال در شرایط مناسب نگهداری کرد.
برای خشک کردن غورههای سفت و بدون لکه را انتخاب کنید. آنها را بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
غورهها را روی یک پارچه تمیز و نازک در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. هر چند روز یکبار، غورهها را زیر و رو کنید تا به طور یکنواخت خشک شوند. این روش زمانبر است (حدود یک تا دو هفته) و ممکن است تحت تاثیر شرایط آب و هوایی قرار گیرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی لیته خوشمزه؛ به روش خانگی
روش دیگر خشک کردن غوره کمک گرفتن از فر است.
در این روش غورهها را روی سینی فر بچینید. فر را با کمترین درجه حرارت (حدود ۵۰ درجه سانتیگراد) روشن کنید و درب فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت خارج شود.
هر چند ساعت یکبار، غورهها را زیر و رو کنید تا به طور یکنواخت خشک شوند. این روش سریعتر از خشک کردن با نور خورشید است، اما مصرف انرژی بیشتری نیاز دارد. اگر به دستگاه خشککن میوه دسترسی دارید، میتوانید از آن برای خشک کردن غوره استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: جلوگیری از کپک زدن آبغوره با ۳ ترفند خانگی
دستورالعملهای دستگاه را برای تنظیم دما و زمان خشک کردن دنبال کنید. پس از خشک شدن کامل، غورههای خشک شده را بررسی کنید و مطمئن شوید هیچ گونه رطوبتی در آنها باقی نمانده است. سپس، آنها را در ظرف دربدار و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
برای حفظ رنگ سبز غورهها، میتوانید آنها را قبل از خشک کردن، برای چند دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس در آب سرد فرو ببرید. هر چند وقت یکبار، غورههای خشک شده را بررسی کنید تا از نبود کپک یا آفت اطمینان حاصل کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه گرده غوره خانگی
بهترین روش برای نگهداری طولانی مدت غوره، بسته به نیاز و امکانات شما متفاوت است. فریز کردن، روشی سریع و مناسب برای حفظ طعم و کیفیت غوره است، در حالی که خشک کردن، روشی سنتی برای نگهداری بسیار طولانی مدت غوره است.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.