آشپزیخواص مواد غذایی

۹ خاصیت پیاز برای سلامتی

اگرچه همه سبزیجات برای سلامتی مفید هستند، اما بعضی از آن‌ها خواص منحصر به فردی دارند. پیازها عضو گروه گیاهان پیاز دار هستند که شامل سیر، موسیر، تره فرنگی و پیازچه است. این سبزیجات حاوی ویتامین‌های مختلف، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مقوی هستند که ثابت شده از بسیاری جهات باعث بهبود و تقویت سلامتی می‌شوند.

در حقیقت، خواص دارویی پیاز از زمان‌های بسیار قدیم، زمانی که از آنها برای معالجه بیماری‌هایی مانند سردرد، بیماری‌های قلبی و زخم‌های دهان استفاده می‌شده، شناخته شده است. (۱)

    50% تخفیف

    ویژه کالاهای سوپرمارکتی اکالا

    برای دریافت کد تخفیف شماره خود را وارد کنید:

     ۹ مزیت چشمگیر پیاز برای سلامتی 

    ۱.  پیازها سرشار از مواد مغذی هستند.

    به این معنی که کالری کمی دارند و از نظر ویتامین و مواد معدنی بسیار غنی هستند. یک پیاز متوسط فقط ۴۴ کالری دارد اما مقدار قابل توجهی ویتامین، مواد معدنی و فیبر را تأمین می‌کند. (۲) پیاز سرشار از ویتامین C است که در تنظیم سلامت ایمنی، تولید کلاژن، ترمیم بافت و جذب آهن نقش دارد. ویتامین C همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان قدرتمند در بدن شما عمل می‌کند و از سلول‌های شما در برابر صدمات ناشی از مولکول‌های ناپایداری به نام رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. (۳) پیاز همچنین سرشار از ویتامین‌های گروه B، از جمله فولات (B9) و پیریدوکسین (B6) است که نقش مهمی در متابولیسم، تولید گلبول‌های قرمز و عملکرد عصبی دارند. (۴) سرانجام، آن‌ها منبع خوبی از پتاسیم هستند، ماده معدنی که در آن افراد زیادی کمبود دارند. عملکرد سلولی معمولی، تعادل مایعات، انتقال عصبی، عملکرد کلیه و انقباض عضلات همگی به پتاسیم احتیاج دارند. (۵) خلاصه: پیاز کم کالری و در عین حال از نظر مواد مغذی، از جمله ویتامین C، ویتامین‌های گروه B و پتاسیم سرشار است.

    ۲. برای سلامت قلب مفید است.

     

    پیاز حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیباتی است که با التهاب مبارزه می‌کنند، تری گلیسیریدها و کلسترول را کاهش می‌دهند و باعث می‌شوند که خطر بیماری قلبی کاهش بیابد. خاصیت ضد التهابی قوی آنها همچنین ممکن است به کاهش فشار خون کمک کرده و از لخته شدن خون محافظت کند. کوئرستین یک آنتی اکسیدان فلاونوئید است که در پیاز به فراوانی موجود است. از آنجا که این یک ضد التهاب قوی است، ممکن است به کاهش عوامل خطرناک مبتلا کننده فرد به بیماری‌های قلبی مانند فشار خون بالا کمک کند.

    یک مطالعه در ۷۰ فرد دارای اضافه وزن با فشار خون بالا نشان داد که یک دوز ۱۶۲ میلی گرم در روز عصاره پیاز غنی از کوئرستین به طور قابل توجهی فشار خون سیستولیک را به میزان ۳ تا ۶ میلی متر جیوه در مقایسه با دارونما کاهش می‌دهد. (۶)

    بیشتر بخوانید: روش‌هایی ساده برای خشک کردن پیاز در خانه

    ۳. پیاز باعث کاهش سطح کلسترول می‌شود.

    یک مطالعه در ۵۴ زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) نشان داد که مصرف مقادیر زیادی پیاز قرمز خام (۴۰-۵۰ گرم در روز در صورت اضافه وزن و ۵۰-۶۰ گرم در روز اگر چاق باشد) به مدت هشت هفته باعث کاهش کلسترول کل و کلسترل بد  LDL شد در مقایسه با گروهی که پیاز مصرف نکردند. (۷) علاوه بر این، شواهد حاصل از مطالعات بر روی حیوانات تأیید می‌کنند که مصرف پیاز ممکن است عوامل خطر بیماری قلبی، از جمله التهاب، سطح بالای تری گلیسیرید و احتمال تشکیل لخته خون را کاهش دهد. (۸، ۹، ۱۰)

    خلاصه: تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن پیاز ممکن است به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا، افزایش سطح‌تری گلیسیرید و التهاب کمک کند.

    خواص پیاز-پیاز قرمز

    ۴. سرشار از آنتی اکسیدان ها است.

    آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که اکسیداسیون را مهار می‌کنند، فرایندی که منجر به آسیب سلولی می‌شود و به بیماری‌هایی مانند سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی کمک می‌کند. پیاز منبع عالی آنتی اکسیدان‌ها است. در حقیقت، آن‌ها حاوی بیش از ۲۵ نوع مختلف آنتی اکسیدان فلاونوئید هستند.(۱۱) پیازهای قرمز حاوی آنتوسیانین‌ها (رنگدانه های گیاهی خاص در خانواده فلاونوئید هستند که به رنگ پیاز قرمز، رنگ قرمز می‌دهند) هستند. مطالعات متعدد جمعیت نشان داده است که افرادی که غذاهایی که سرشار از آنتوسیانین‌ها را بیشتر مصرف می‌کنند، کمتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماری‌ها هستند.

    به عنوان مثال، یک مطالعه در ۴۳.۸۸۰ مرد نشان داد کسانی که عادت دارند به میزان ۶۱۳ میلی گرم در روز آنتوسیانین مصرف کنند ۱۴٪ کمتر در خطر ابتلا به حملات قلبی غیرکشنده قرار دارند. (۱۲) به طور مشابه، یک مطالعه در ۹۳،۶۰۰ زن نشان داد که افرادی که بیشترین میزان مصرف غذاهای غنی از آنتوسیانین را داشتند، ۳۲ درصد کمتر از زنان با کمترین میزان مصرف، احتمال حمله قلبی را تجربه کردند. (۱۳) علاوه بر این، اثبات شده که آنتوسیانین‌ها بدن را در برابر برخی از انواع سرطان و دیابت، محافظت می‌کنند. (۱۴، ۱۵)

    خلاصه: پیازهای سرخ دارای منابع غنی از آنتوسیانین‌ها هستند، که در برابر بیماری‌های قلبی، برخی انواع سرطان و دیابت از سلامت بدن محافظت کنند.

    ۵. حاوی ترکیبات ضد سرطان است.

    خوردن سبزیجات پیاز دار مانند سیر و پیاز با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها از جمله معده و روده بزرگ ارتباط دارد. بررسی ۲۶ مطالعه نشان داد افرادی که بیشترین میزان سبزیجات پیاز دار را مصرف کرده‌اند، ۲۲٪ کمتر از افرادی که مقدار کمی از آن‌ها را مصرف کرده‌اند، مبتلا به سرطان معده تشخیص داده شده‌اند. (۱۶) علاوه بر این، بررسی ۱۶ مطالعه در ۱۳۳۳۳ نفر نشان داد که شرکت کنندگان با بیشترین میزان مصرف پیاز ۱۵٪ کمتر در مقایسه با کسانی که کمترین میزان مصرف را داشتند در معرض خطر ابتلا به سرطان کولورکتال قرار داشتند. (۱۷) این خواص ضد سرطان پیاز با ترکیبات گوگرد و آنتی اکسیدان‎های فلاونوئید موجود در سبزیجات پیاز دار مرتبط است.

    به عنوان مثال، پیاز، آنونین A، یک ترکیب حاوی گوگرد را نشان می‌دهد که باعث کاهش رشد تومور و کند شدن شیوع سرطان تخمدان و ریه در مطالعات آزمایشگاهی می‌شود. (۱۸، ۱۹) پیازها همچنین حاوی فیستین و کوئرستین، آنتی اکسیدان های فلاونوئید هستند که می‌توانند رشد تومور را مهار کنند. (۲۰، ۲۱)

    خلاصه: رژیم غذایی سرشار از سبزیجات پیاز دار مانند پیاز ممکن است اثر محافظتی در برابر برخی سرطان‌ها داشته باشد.

    ۶. پیاز به کنترل قند خون کمک می‌‍کند.

    خوردن پیاز ممکن است به کنترل قند خون کمک کند، که مخصوصاً برای مبتلایان به دیابت یا پیشگیری دیابت بسیار مهم است. یک مطالعه در ۴۲ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد که خوردن ناشتا ۱۰۰ گرم پیاز قرمز تازه باعث کاهش قند خون در حدود ۴۰ میلی گرم در دسی لیتر پس از چهار ساعت می‌شود. (۲۲)

    علاوه بر این، مطالعات متعدد روی حیوانات نشان داده‌اند که مصرف پیاز ممکن است برای کنترل قند خون مفید باشد. یک مطالعه نشان داد موشهای صحرایی دیابتی با غذای حاوی ۵٪ عصاره پیاز به مدت ۲۸ روز، قند خون ناشتا را کاهش داده و همچنین میزان چربی بدنشان نیز به مراتب پایین‌تر از گروه کنترل بودند. ترکیبات خاص موجود در پیاز، مانند ترکیبات کورستین و گوگرد، دارای اثرات ضد دیابتی هستند. (۲۳)

    به عنوان مثال، نشان داده شده کوئرستین برای تنظیم قند خون در بدن با سلول‌های موجود در روده کوچک، لوزالمعده، بافت چربی و کبد در تعامل است. (۲۴)

    خلاصه: با توجه به بسیاری از ترکیبات مفید موجود در پیاز، مصرف آنها ممکن است به کاهش قند خون کمک کند.

    ۷. تراکم استخوان را افزایش می‌دهد. 🦴

    اگرچه لبنیات برای تقویت سلامت استخوان اعتبار زیادی کسب کرده‌اند، بسیاری از خوراکی‌های دیگر از جمله پیاز ممکن است به افزایش سطح تراکم استخوان کمک کنند.

    یک مطالعه در ۲۴ زن میانسال و یائسه نشان داد که افرادی که به مدت هشت هفته ۱۰۰ میلی لیترآب پیاز مصرف کرده‌اند، تراکم معدنی استخوان و فعالیت آنتی اکسیدانی را در مقایسه با گروه کنترل بهبود یافته‌اند. یک مطالعه دیگر در ۵۰۷ زن قبل از یائسگی یا بعد از یائسگی نشان داد افرادی که حداقل یک بار در روز پیاز می‌خورند، نسبت به افرادی که یک بار در ماه یا کمتر پیاز می‌خورند، دارای ۵٪ تراکم استخوان بیشتر بودند. (۲۵، ۲۶)

    علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که، خطر ابتلا به شکستگی لگن در زنان مسن که اغلب آنها پیاز می‌خورند درمقایسه با کسانی که هرگز پیاز نخوردند بیش از ۲۰٪ کاهش یافته است. اعتقاد بر این است که پیازها به کاهش استرس اکسیداتیو، تقویت سطح آنتی اکسیدان و کاهش ریزش استخوان کمک می‌کنند، که می‌تواند از پوکی استخوان جلوگیری کرده و تراکم استخوان را تقویت کند. (۲۷)

    خلاصه: مطالعات نشان می‌دهد که مصرف پیاز با افزایش تراکم مواد معدنی استخوان همراه است.

    ۸. پیاز از خواص ضد باکتریایی برخوردار است.🦠

    پیازها می‌توانند با باکتریهای خطرناک، مانند Escherichia coli (E. coli)، سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوکوس اورئوس (S. aureus) و باسیلوس سرئوس (منبع منبع معتبر) مبارزه کنند. (۲۸) علاوه بر این، نشان داده شده است عصاره پیاز که مانع از رشد ویبرو کلرای Vibrio cholerae می‌شود، این باکتری باعث نگرانی بهداشت عمومی در جهان شده است. (۲۹) کوئرستین استخراج شده از پیاز به نظر می‌رسد روشی ویژه برای مقابله با باکتری‌ها باشد.

    یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که کوئرستین استخراج شده از پوست پیاز زرد با موفقیت رشد هلیکوباکتر پیلوری (یک باکتری است که با زخم معده و برخی سرطانهای گوارشی همراه است)  و (MRSA) را مهار کرد. (MRSA یک باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک است که باعث ایجاد عفونت در نقاط مختلف بدن می‌شود.) (۳۰، ۳۱، ۳۲)

    یک مطالعه آزمایش دیگر نشان داد که کوئرستین به دیواره سلولی و غشای E. coli و S. aureus آسیب می‌زند. (۳۳)

    خلاصه: نشان داده شده است که پیاز رشد باکتریهای مضر مانند E. coli و S. aureus را مهار می‌کند.

    ۹. پیاز سلامت گوارش را تقویت می‌کند.

    پیاز منبع غنی از فیبر و پریبیوتیک‌ها است که برای سلامتی بهینه روده ضروری هستند. پربیوتیک‌ها انواع غیر قابل هضم فیبر هستند که توسط باکتری‌های مفید روده تجزیه می‌شوند. باکتری‌های روده از پربیوتیک تغذیه می‌کنند و اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه ایجاد می‌کنند.

    تحقیقات نشان داده است که این اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه باعث تقویت سلامتی روده، تقویت ایمنی، کاهش التهاب و تقویت هضم می‌شوند. (۳۴، ۳۵)

    علاوه بر این، مصرف غذاهای سرشار از باکتری‌ها به سلامت گوارش کمک می‌کند. یک رژیم غذایی سرشار از پربیوتیک ممکن است با بهبود جذب مواد معدنی مهم مانند کلسیم، که سلامت استخوان‌ها را بهبود می‌بخشد کمک کند. (۳۶، ۳۷)

    پیازها به ویژه در اینولین پربیوتیک و فروکتولیگوساکاریدها غنی هستند. این‌ها به افزایش تعداد باکتری‌های مفید در روده شما و بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کنند.(۳۸)

    خلاصه: پیاز یک منبع غنی از پربیوتیک است، که به تقویت سلامت دستگاه گوارش، بهبود تعادل باکتری‌ها در روده و به سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند.

    افزودن پیاز به رژیم غذایی آسان است، پیاز یکی از اصلی‌ترین مواد مورد استفاده در آشپزخانه‌ها در سراسر جهان است.

    آن‌ها به غذاهای خوشمزه طعم می‌دهند و می‌توان از آن به صورت خام یا پخته لذت برد. ناگفته نماند، مصرف پیاز می‌توانند باعث افزایش دریافت فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی شوند.

    خلاصه: پیاز را می‌توان به راحتی به غذاهای مزه دار اضافه کرد، از جمله تخم مرغ، غذاهای گوشتی، سوپ‌ها و خوراکی‌های فرپز.

    چکیده

    • فواید پیاز برای سلامتی کاملاً چشمگیر است.
    • این سبزیجات حاوی مواد مغذی حاوی ترکیبات قدرتمندی هستند که ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و برخی سرطان‌ها را کاهش دهد.
    • پیاز خواص ضد باکتریایی دارد و سلامت گوارشی را تقویت می‌کند، که ممکن است عملکرد ایمنی بدن را بهبود بخشد.
    • علاوه بر این، آن‌ها همه کاره هستند و می‌توانند برای افزایش طعم و مزه هر غذای خوش طعم استفاده شوند.
    • اضافه کردن پیاز بیشتر به رژیم غذایی شما راهی آسان برای بهره مندی از سلامت کلی شما است.

    منبع: (healthline)

    ۵/۵ (۱ نظر)

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا