آشپزینکات آشپزی

۱۵ نکته طلایی که هنگام پختن گوشت قرمز باید رعایت کنید!

آشنایی با نکات پختن گوشت قرمز به شما کمک می‌کند تا به حفظ خواص گوشت و همچنین بهبود طعم آن کمک کنید. در واقع اگر گوشت را به روش درستی بپزید، هم بافت آن نرم و خوشمزه می‌شود و هم خواص خود را کمتر از دست می‌دهد. اما بهترین نحوه پخت گوشت چگونه است و برای پخت سریع گوشت قرمز چه باید کرد؟ کدام روش پخت موجب حفظ خواص گوشت می‌شود و کدام روش طعم بهتری به گوشت می‌بخشد؟ در این مقاله از بلاگ اکالا می‌توانید با مهم‌ترین نکات پختن گوشت قرمز آشنا شوید.

نکات طلایی برای پختن گوشت قرمز

در ادامه نکات مهم به هنگام پختن گوشت قرمز را برایتان شرح خواهیم داد.

۱- گوشت را به روش درستی خرد کنید

بافت گوشت به گونه‌ای است که اگر درست برش داده نشود، گوشت شما سفت و بدمزه خواهد شد. اگر به بافت گوشت از نزدیک نگاه کنید، متوجه می‌شوید که گوشت بافتی جهت‌دار دارد. یکی از نکات پختن گوشت قرمز تکه تکه کردن گوشت در جهت بافت ماهیچه‌های آن است. این کار موجب پخت بهتر و خوشمزه‌تر شدن گوشت می‌شود.

بیشتر بخوانید: ترفندهای از بین بردن بوی زهم گوشت

۲- قبل از سرخ کردن گوشت ابتدا ماهیتابه را داغ کنید.

یکی دیگر از نکات پختن گوشت قرمز، داغ کردن ماهیتابه قبل از اضافه کردن گوشت به آن است. هیچگاه گوشت را به ماهیتابه سرد اضافه نکنید. ابتدا ماهیتابه را داغ کنید و بعد گوشت را اضافه کنید؛ این کار به پخت بهتر گوشت و خوشمزه‌تر شدن آن کمک می‌کند.

نکات طلایی برای پختن گوشت قرمز

۳- گوشت یخ زده را نپزید

اگر گوشت شما منجمد است، باید کمی صبر کنید تا گوشت به دمای محیط برسد و سپس آن را بپزید و یا در ماهیتابه بیندازید. پخت گوشت به صورت منجمد شده موجب می‌شود تا گوشت شما به صورت یکسان پخت نشود و سطح گوشت بپزد و بخش میانی آن نپخته باقی بماند. این کار هم موجب بد طعم شدن گوشت می‌شود و هم خطر انتقال میکروب و انگل را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: مدت زمان مجاز نگهداری گوشت خام و پخته در فریزر

۴- شعله گاز را روی حرارت مناسب تنظیم کنید

یکی دیگر از مهم‌ترین نکات پخت گوشت تنظیم شعله گاز روی حرارت متوسط است. برای پخت گوشت به‌هیچ‌عنوان شعله گاز را زیاد نکنید. گوشت باید در دمای ۵۷ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد بپزد. زیاد بودن شعله گاز موجب از دست رفتن خواص گوشت و نپخته ماندن داخل گوشت می‌شود.

۵- برای پختن گوشت قرمز از ظرف مناسب استفاده کنید

از دیگر نکات پختن گوشت قرمز می‌توان به انتخاب ظرف مناسب برای پخت اشاره کرد. بهتر است برای پختن گوشت از ظرف بزرگ استفاده کنید. از آنجایی که پخت گوشت موجب خروج بخار از آن می‌شود. اگر ظرف شما کوچک باشد، بخار به راحتی از ظرف خارج نمی‌شود و در ظرف باقی می‌ماند. این بخار موجب سفت شدن گوشت و دیرهضم شدن آن می‌شود. در واقع مصرف گوشتی که در قابلمه کوچک پخته شود، سبب ایجاد نفخ، سنگینی و سوزش معده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوسیس گوشت خانگی

۶- برای پختن گوشت در آب، بهتر است نمک را در انتها اضافه کنید

اگر گوشت را در آب می‌پزید، بهتر است نمک را در مراحل ابتدایی اضافه نکنید. این کار موجب از دست رفتن آب و چربی طبیعی گوشت می‌شود و یافت آن را سفت می‌کند. بهتر است نمک را بعد از چند ساعت که گوشت کاملا پخته شد، به آن اضافه کنید.

۷- برای تهیه کباب، گوشت را به اندازه مناسب برش دهید

برای درست کردن کباب با گوشت قرمز، باید تکه‌های گوشت را به اندازه ۲ تا ۳ سانتی‌متری برش دهید. بزرگ یا ضخیم بودن گوشت کبابی موجب می‌شود تا قسمتی میانی گوشت به خوبی نپزد و گوشت شما بو و مزه بدی پیدا کند. از طرف دیگر با این کار احتمال نپخته بودن قسمت میانی گوشت وجود دارد و این موضوع می‌تواند موجب انتقال انگل‌ها و باکتری‌های مضر به بدن شود.

 پختن گوشت قرمز

۸- گوشت را از قبل مزه دار کنید

برای تهیه گوشت کبابی یا استیک بهتر است از چند ساعت قبل گوشت را مزه دار کنید. می‌توانید برای مزه دار کردن گوشت از ترکیب روغن زیتون، پیاز خرد شده، فلفل دلمه‌ای، آب لیمو ترش تازه، نمک، فلفل سیاه و مقداری ماست استفاده کنید و گوشت را در یخچال قرار دهید.

۹- گوشت کبابی را به روش درستی بپزید

برای کباب کردن گوشت باید آن را با فاصله نسبت به شعله گاز را زغال نگه دارید. در صورتی که گوشت در معرض حرارت و شعله زیاد قرار بگیرد، سطح آن می‌سوزد و سیاه می‌شود. مصرف گوشت سوخته یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان است. برای پخت کباب بهتر است از حرارت متوسط استفاده کنید و گوشت را طوری روی شعله قرار دهید که حرارت به همه قسمت‌های گوشت برسد.

۱۰- گوشت را به روش درستی گرم کنید

گوشت منجمد نباید به طور مستقیم روی حرارت قرار بگیرد. این کار موجب سوختن لایه بیرونی گوشت و نپخته ماندن بخش میانی آن می‌شود. قبل از استفاده از گوشت بهتر است از ساعت قبل آن را از فریزر خارج کنید. برای باز شدن یخ گوشت می‌توانید آن را در یک کیسه فریزر قرار دهید و داخل آب گرم بگذارید.

بیشتر بخوانید: نکات فریز کردن گوشت

۱۱- گوشت را به اندازه بپزید

یک باور قدیمی در مورد تهیه انواع خورشت‌های ایرانی وجود دارد و آن این است که خورشت باید برای مدت طولانی روی شعله گاز بجوشد. حقیقت این است که این روش پخت گوشت موجب از بین رفتن خواص آن می‌شود و هضم گوشت را سخت می‌کند. در واقع زمان که شما گوشت را برای مدت طولانی می‌پزید، این گوشت دیگر هیچ فایده‌ای برای بدن ندارد و موجب بروز اختلالات گوارشی و معده درد می‌شود.

به علاوه پخت طولانی گوشت نه تنها موجب نرم شدن آن نمی‌شود، بلکه بافت گوشت را منسجم و سفت می‌کند. گوشت گوسفند برای پخت به ۳ ساعت زمان و گوشت گوساله به ۴ ساعت زمان نیاز دارد. سعی کنید بیشتر از این زمان گوشت را روی حرارت قرار ندهید.

۱۲- چربی‌های گوشت کبابی را حتما جدا کنید

شاید فکر کنید که همه مزه کباب به چربی آن است، اما باید به شما بگوییم که جدا کردن چربی گوشت یکی از مهم‌ترین نکات پختن گوشت قرمز کبابی است. زمانی که چربی در معرض حرارت قرار می‌گیرد، دود زیادی ایجاد می‌کند که این دود به شدت خطرناک است و موجب ایجاد سرطان می‌شود.

روش‌های پختن گوشت قرمز

۱۳- گوشت را چندین بار در تابه زیر و رو کنید

اگر گوشت را در ماهیتابه سرخ می‌کنید، حتما آن را چندین بار زیر و رو کنید تا همه قسمت‌های گوشت به صورت یکنواخت در معرض حرارت قرار بگیرد و به خوبی بپزد. این کار به پخت بهتر گوشت و جلوگیری از سوختن آن کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قیمه لاپلو خوشمزه با گوشت خورشتی

۱۴- اگر عجله دارید، از اسیدها برای پخت گوشت استفاده کنید

یکی از بهترین روش‌های پخت گوشت قرمز در مواقعی که عجله دارید، استفاده از مواد اسیدی است. اضافه کردن مقداری سرکه و آبلیمو به گوشت موجب نرم شدن بافت آن می‌شود و پخت آن را سریع‌تر می‌کند. برای این کار باید گوشت را از یک شب قبل یا برای ۱ تا ۲ ساعت در مقداری سرکه یا آبلیمو بخوابانید و سپس آن را بپزید.

۱۵- از کیوی یا انجیر نارس برای نرم کردن گوشت استفاده کنید

اگر گوشت شما بافت سفتی دارد و یا دوست دارید یک کباب نرم و خوشمزه درست کنید، می‌توانید یک عدد کیوی سفت یا انجیر نارس را رنده کنید و به گوشت اضافه کنید. خواباندن گوشت کبابی در انجیر و کیوی موجب نرم شدن بافت آن می‌شود. برای نرم کردن گوشت آبپز نیز پیشنهاد می‌شود از مقداری کیوی استفاده کنید.

۱۶- برای پخت گوشت از آب سرد استفاده کنید

یکی دیگر از نکات پختن گوشت قرمز این است که باید گوشت را با آب سرد بپزید. پخت گوشت با آب سرد موجب خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود و بوی زهم گوشت را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: انواع غذا با گوشت تکه ای (خورشتی)

۱۷- برای تهیه عصاره گوشت آن را در شیشه در بسته قرار دهید

حتما می‌دانید که عصاره گوشت خواص زیادی برای کودکان در حال رشد، افراد بیمار و خانم‌های باردار دارد. برای تهیه عصاره گوشت باید آن را به گونه‌ای بپزید که همه خواص و ویتامین‌های گوشت در آن باقی بماند. برای این کار باید گوشت را به تکه‌های ریز تقسیم کنید.

سپس آن را همراه با مقداری پیاز، نمک و سبزی معطر در یک ظرف شیشه‌ای بریزید. درب ظرف را محکم کنید و آن را در یک قابلمه آب قرار دهید. قابلمه را روی شعله گاز بگذارید تا گوشت به آرامی بپزد. به خاطر داشته باشید که شعله گاز باید کم باشد تا گوشت به آرامی بپزد. آماده کردن عصاره گوشت معمولا حدود ۳ ساعت طول می‌کشد.

 پختن گوشت قرمز به همراه مواد طعم دهنده

۱۸- برای پخت گوشت در زودپز از مقدار مناسبی آب استفاده کنید

طرز پخت گوشت گوسفندی با استخوان در زودپز بسیار راحت است. اما نکته مهمی که باید در مورد پخت گوشت به این روش بدانید این است که باید از آب کمی برای پخت گوشت استفاده کنید. مقداری آبی که برای پخت گوشت در زودپز نیاز دارید، به اندازه‌ای است که سطح گوشت را بپوشاند. استفاده از آب زیاد برای پخت گوشت در زودپز موجب بدمزه شدن و از بین رفتن مزه گوشت می‌شود.

بیشتر بخوانید: دستور پخت خوراک لوبیا سبز (راگو) با گوشت تکه‌ای خورشتی

سوالات متداول

در ادامه به سوالات متداولی که در رابطه با پختن گوشت قرمز پرسیده می‌شود، پاسخ خواهیم داد.

چکار کنم گوشت زود بپزه؟

اگر برای پخت گوشت عجله دارید، می‌توانید آن را در سرکه یا آبلیمو بخوابانید و یا از زودپز برای پخت گوشت استفاده کنید.

بهترین روش پخت گوشت در قابلمه چگونه است؟

در روش پخت گوشت آب پز باید گوشت را با مقداری آب سرد روی حرارت متوسط قرار دهید و حدود ۳ تا ۴ ساعت صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد.

از اینکه تا پایان این مقاله از مجله آشپزی اکالا همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم.

۴.۱/۵ (۱۶ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا