مکمل منیزیم؛ مزایا، عوارض و نحوه مصرف
منیزیم یک ماده معدنی حیاتی برای عملکرد مناسب بدن است که شما میتوانید با خوردن غذاهای سرشار از منیزیم یا با مصرف مکملها، این ماده معدنی را به بدن خود برسانید. در این مقاله از اکالا بلاگ به مزایا و خواص، عوارض و نحوه مصرف مکمل منیزیم اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
منیزیم چیست؟
منیزیم چهارمین ماده معدنی فراوان در بدن است و بدن بدون آن نمیتواند به درستی کار کند. این ماده معدنی مفید برای صدها فرآیند مربوط به سوخت و ساز بدن و بسیاری از کارکردهای مهم دیگر بدن (از تولید انرژی گرفته تا ساخت پروتئینهای مهم مانند DNA در بدن شما) بسیار ضروری است.
علاوه بر این، کمبود منیزیم میتواند تا حدودی باعث مبتلا شدن به بعضی از بیماریها و مشکلات مربوط به سلامتی شود، مانند دیابت نوع ۲، بعضی بیماریهای قلبی و همچنین بیماری آلزایمر. این ماده معدنی مهم در غذاهایی نظیر حبوبات، آجیل، دانهها و سبزیجات برگ سبز، گوشت و ماهی یافت میشود.
خواص و فواید مکمل منیزیم برای سلامتی
مصرف مکمل منیزیم و اصلاح کردن کمبود آن با فواید بسیاری برای سلامتی بدن همراه است. از جمله این فواید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- میتواند فشار خون را پایین بیاورد
مصرف مکملهای منیزیم میتواند به پایین آوردن فشار خون تا حدود زیادی کمک کند در حقیقت مصرف روزانهٔ مکملهای دارای ۴۱۰ میلی گرم منیزیم باعث کم شدن مقدار ۳ تا ۴ میلی متر جیوه در حد بالایی فشار خون (فشار خون سیستولیک) و کم شدن حدود ۲ تا ۳ میلی متر جیوه در حد پایین فشار خون (دیاستولیک) میشود.
بیشتر بخوانید: از خواص ویتامین B5 چه میدانید؟
۲- منیزیم باعث بهبود احساسات میشود
کمبود منیزیم در بدن میتواند تا حدودی باعث به وجود آمدن مشکل افسردگی در افراد شود. از این رو مصرف مکمل منیزیم تاثیر بسزایی در بهبود خلق و خو و احساسات فرد دارد.
۳- منیزیم میتواند به کنترل قند خون کمک کند
منیزیم نقش مهمی در تولید انسولین و متابولیسم یا سوخت و ساز گلوکز در بدن دارد. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ – بیماری که بر کنترل قند خون تأثیر میگذارد – دچار کمبود این ماده معدنی در بدن خود هستند.
این قضیه تا حدودی به این دلیل است که مقدار بالای قند خون یا انسولین میتواند مقدار منیزیم را که از طریق ادرار از بدن دفع میشود تا حدودی افزایش دهد که مصرف مکملهای منیزیم میتواند مقاومت به انسولین را تا حدودی بهبود بدهد.
بیشتر بخوانید: نشانههای کمبود منیزیم را بشناسیم!
۴- منیزیم و اختلالات روانی
اختلالات روانی یکی دیگر از پیامدهای احتمالی کمبود منیزیم است. این موارد شامل بیتفاوتی است که با کمبود ذهنی یا عدم احساسات مشخص میشود و با مصرف مکمل منیزیم میتوان پیامدهای این اختلال را به طور قابل توجهی کاهش داد.
۵- منیزیم خطر بیماری قلبی را کاهش میدهد
نتایج به دست آمده از انجام آزمایشها و تحقیقها در این زمینه نشان میدهد که کمبود منیزیم میتواند تا حدودی باعث افزایش خطر مبتلا شدن به بیماریهای قلبی در افراد شود.
این بدان معنی است که مصرف مکملهای منیزیم میتواند تا حدودی به کم شدن عوامل خطرناک بیماریهای قلبی، به خصوص در افرادی که کمبود منیزیم دارند کمک کند.
۶- منیزیم میگرن را بهبود میدهد
کمبود منیزیم میتواند باعث به وجود آمدن میگرن در افراد شود. همانطور که میدانید میگرن بیماریای است که باعث سردردهای شدید و مکرر در افراد میشود. از این رو با مصرف روزانه مکمل منیزیم میتوان این سردردهای مکرر را تسکین بخشید.
بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد ویتامین D
عوارض جانبی و خطرات
اگرچه مکملهای منیزیم به طور کلی تا حدودی بیخطر محسوب میشوند، اما شما باید قبل از مصرف آنها با پزشک خود مشورت کنید، به خصوص اگر مشکلات پزشکی دارید.
- این مکملها ممکن است برای افرادی که داروهای خاص ادرارآور، داروهای قلبی یا آنتی بیوتیک مصرف میکنند، تا حدودی مناسب نباشد.
- در بیشتر افرادی که مکمل منیزیم مصرف میکنند، عوارض جانبی منفی خاصی دیده نمیشود، اما مصرف این مکملها میتواند باعث مشکلات و عوارض منفی در رابطه با روده، مانند اسهال، حالت تهوع و استفراغ شوند.
- در اینجا توجه به این نکته هم بسیار مهم است که افراد مبتلا به مشکلات کلیوی در معرض خطر بیشتری برای درگیر شدن با عوارض جانبی منفی این مکملها هستند.
بیشتر بخوانید: مواد غذایی مفید برای حفظ سلامت و حجم مغز
نحوه مصرف مکمل منیزیم
رژیم غذایی سرشار از منیزیم شامل غذاهای سالم و کامل مانند غلات کامل یا سبوس دار، آجیلها، دانه و حبوبات است.
اگرچه میتوان مقدار توصیه شده برای مصرف روزانه این ماده معدنی بسیار مهم (حدود ۴۰۰ تا ۴۲۰ میلی گرم برای آقایان و حدود ۳۲۰ تا ۳۶۰ میلی گرم برای خانمها) را تنها از طریق رژیم غذایی دریافت کرد، اما باید توجه داشته باشید که بیشتر رژیمهای غذایی امروزی تا حد کافی سرشار از منیزیم نیستند.
اگر کمبود منیزیم در بدن خود داشته باشید، ممکن است به مقدار بالاتری از منیزیم به صورت روزانه نیاز داشته باشید، اما قبل از مصرف مقدار زیادی از منیزیم که از RDI یا همان ۳۵۰ میلی گرم در روز بیشتر است، باید با مشاور سلامتی یا پزشک خود در این مورد مشورت کنید.
امیدواریم که این مطلب از مجله دانستنی اکالا برایتان مفید واقع شود. پیشنهاد میکنیم حتما قبل از مصرف این مکمل با پزشک خود مشورت کنید تا با مشکل مواجه نشوید.