۱۰ روش خانگی برای درمان گرمازدگی که باید بدانید!
گرمازدگی به دلیل اختلال و از کار افتادن سیستم خنک کننده بدن رخ میدهد که این عامل میتواند ناشی از گرمای شدید بدن و در نتیجه کاهش آب بدن و حرارت محیط در فصل تابستان باشد. اما اگر دچار گرمازدگی شدیم باید چه کاری انجام دهیم؟ در این مقاله از اکالا بلاگ قصد داریم به روشهای درمان گرمازدگی خانگی بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
راهکارهای خانگی موثر جهت درمان گرمازدگی
در ادامه به ۱۰ روش خانگی و سنتی برای درمان گرمازدگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
۱- دوغ بخورید
یکی از لبنیات پرطرفدار در فصل تابستان، دوغ است. آب موجود در دوغ باعث رفع کم آبی بدن شده و همین عامل سبب کاهش سریع دمای بدن میشود. برای تهیه دوغ خانگی به منظور درمان گرمازدگی لازم است در ابتدا آب و ماست را با هم مخلوط کرده و هم بزنید. سپس پودر زیره و نمک را به آن اضافه کرده و آن را به صورت سرد بنوشید.
بیشتر بخوانید: ۲۰ سرگرمی خانوادگی برای گذراندن تعطیلات تابستانی!
۲- دوش آب سرد بگیرید
دوش آب سرد میتواند به سرعت دمای کل بدن را پایین آورد و باعث بهبود گرمازدگی شود. پس استفاده از آب سرد، اولین کاری است که در صورت مواجهه با گرمازدگی باید انجام دهید.
۳- درمان گرمازدگی به روش چینی
در این روش درمان از لوبیای مانگ استفاده میشود. برای این کار لازم است که یک فنجان لوبیای مانگ و سه فنجان آب را مخلوط کرده و بجوشانید. سپس محلول به دست آمده را خنک کرده و بنوشید. بنابراین هر زمانی که دچار گرمازدگی شدید، میتوانید این نوشیدنی خارق العاده را مورد استفاده قرار دهید.
۴- روغنهای مفید برای گرمازدگی
از مهمترین و پرکاربردترین روغنها برای درمان گرمازدگی میتوان به روغن نعنا، اسطوخودوس و زیتون اشاره کرد. برای استفاده از این روغنها لازم است، دو تا سه قطره از هر کدام را با هم مخلوط کرده و پشت گردن و زیر شانهها بمالید. اگر دمای بدن در حال بالا رفتن است، از استفاده این روغنهای پرخاصیت نباید غافل شد.
بیشتر بخوانید: خوراکیهای مفید برای پیشگیری از گرمازدگی
۵- آب پیاز
استفاده از آب پیاز برای درمان گرمازدگی از زمانهای قدیم مرسوم بوده است. برای استفاده از پیاز دو روش وجود دارد! اما این دو روش چیست؟
- روش اول: زمانی که دچار گرمازدگی شدید، باید آب پیاز را به پشت گوشها، سینه و کف پاها بمالید.
- روش دوم: پس از رفع گرمازدگی، یک قاشق آب پیاز را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بخورید.
بیشتر بخوانید: با کودک گرمازده چکار کنیم؟
۶- آب تمر هندی
استفاده از آب تمر هندی زمانی که علائم گرمازدگی در بدن مشخص شد، بسیار مفید است. تمر هندی خاصیت خنک کنندگی بالایی دارد و مواد مغذی که در این میوه خارق العاده وجود دارد، باعث جایگزین شدن الکترولیتهای از بین رفته بدن، در اثر کم آبی میشود.
برای تهیه آب تمر هندی باید چند دقیقه تمر هندیها (۵ الی ۶ عدد) را در آب جوشانده و سپس محلول را خنک کنید. در ادامه عسل یا شکر را با تمر هندی جوشانده شده مخلوط کرده و پس از اینکه محلول کاملا سرد شد، آن را مورد استفاده قرار دهید.
بیشتر بخوانید: ۱۴ شربت مفید برای جلوگیری از گرمازدگی
۷- آب گشنیز
آب گشنیز از خوراکیهای مفید برای رفع گرمازدگی است که باعث خنک شدن بدن شده و از تهوع و استفراغ جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: علائم انواع نیش حشرات و راههای درمان آن
۸- سرکه سیب
محلول سرکه سیب شامل ویتامینها و مواد معدنی خارق العادهای است که با استفاده از آن میتوان الکترولیتهای از دست رفته بدن را تامین کرد. اگر پس از پیاده روی یا فعالیت در آفتاب، احساس سرگیجه یا ضعف کردید از محلول سرکه سیب غافل نشوید. برای این کار سرکه سیب و آب را مخلوط کرده و بنوشید.
۹- خمیر چوب صندل
استفاده از خمیر چوب صندل یکی از بهترین گزینهها برای رفع گرمازدگی است. موادی که در پودر و روغن صندل وجود دارد سبب پایین آمدن سریع دمای بدن شده و به درمان گرمازدگی کمک قابل توجهی میکند.
برای استفاده از خمیر چوب صندل به ۳ یا ۴ قاشق غذاخوری پودر صندل و آب نیاز است. با ترکیب مواد ذکر شده میتوانید خمیر رقیقی از پودر صندل تهیه کنید و آن را روی پیشانی و سینه بمالید. اگر به پودر صندل دسترسی ندارید، میتوانید از روغن چوب صندل استفاده کرده و آن را در موضعهای مورد نظر، بمالید.
بیشتر بخوانید: غذاهای مناسب و نامناسب برای گرمازدگی را بشناسید!
بیشتر بخوانید: چه کنیم تا گرمازده نشویم؟
۱۰- آب میوههای تازه
با تهیه و مصرف آب میوههای تازه خانگی، شما میتوانید لذت خنکی و خوشمزهای را تجربه کنید و در عین حال بدن خود را از گرمازدگی تسکین دهید. این روش ساده و ارزان قیمت میتواند در روزهای گرم سال به عنوان یک گزینه خانگی برای رفع گرمازدگی به شما کمک کند.
توجه داشته باشید که این روشها به تنهایی ممکن است برای موارد شدید گرمازدگی کافی نباشند. هر آنچه که در مورد “گرمازدگی” باید بدانید را بخوانید تا از علائم، راههای پیشگیری درمان مختلف اطلاعات بیشتری کسب کنید.
در این مقاله از مجله دانستنی اکالا به ۱۰ روش ساده برای درمان گرمازدگی به صورت خانگی و سنتی اشاره شد. نظر شما راجع به سایر ترفندها و نکاتی که در درمان گرمازدگی موثر است، چیست؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: stylecraze