سلامت

با دلایل اصلی ایجاد جوش در بخش‌های مختلف پوست صورت آشنا شوید

صرف نظر از جایی که جوش ظاهر می‌شود، معمولا دلیل اصلی آن، مسدود شدن منافذ پوست با چربی، آلودگی و سلول‌های مرده می‌باشد. این گرفتگی منافذ به صورت جوش‌ سرسیاه و سفید پدیدار می‌شوند. اگر باکتری‌ها نیز وارد عمل شوند، جوش چرکی می‌شود. بدترین نوع آن‌ها، جوش‌ زیرپوستی هست که در لایه‌های زیرین پوست تشکیل می‌شوند و معمولا جای آن‌ها بعد از بهبودی نیز باقی می‌ماند.

به طور کلی، مسدود شدن منافذ صورت با چربی، آلودگی، باکتری، پوست‌های مرده و فولیکول‌های مو منجر به تشکیل جوش می‌شود. با توجه به این موارد، فعالیت‌های زیادی وجود دارند که بر روی پوست، جوش ایجاد می‌کنند که در ادامه تعدادی از این فعالیت‌ها ذکر می‌شود:

  • استفاده از محصولات مو که در تماس با پوست نیز قرار می‌گیرند.
  • روش‌های مختلف اصلاح صورت
  • استفاده بیش زیاد از محصولات مراقبت پوستی
  • استفاده از پاک کننده‌های نامناسب آرایشی
  • سفر به مکان‌های جدید با آب و هوای متفاوت
  • ضد آفتاب‌های سنگین
  • مصرف زیاد غذاهای فرآوری شده و حاوی کربوهیدرات
  • استرس بیش از حد برای مدت زمان طولانی (۶ روش موثر برای کاهش استرس)
  • تماس طولانی مدت گوشی تلفن با پوست صورت
  • خشک شدن بیش از حد پوست نیز همانند چرب شدن می‌تواند بر روی پوست جوش ایجاد کند.

دلایل جوش صورت مجله اینترنتی اُکالا

علاوه بر موارد ذکر شده، عوامل محیطی، رفتاری و داخلی زیادی وجود دارند که می‌توانند شما را مستعد ابتلا به جوش در نقاط مختلف صورت کنند. در این مقاله، قرار است که نگاهی دقیق‌تر به نواحی از صورت که جوش بیشتر در آنجا ظاهر می‌شود، بیندازیم و سپس عوامل ایجاد آن را بررسی کنیم پس با ما همراه باشید. برای رفع انواع جوش می‌توانید مقاله درمان جوش را مطالعه کنید.

جوش و آکنه در نقاط مختلف صورت به چه علت ظاهر می‌شوند؟

دانستن عواملی که ممکن است باعث ایجاد جوش در نقاط مختلف صورت شود، می‌تواند برای درمان بسیار مفید و موثر باشد. برای بررسی دقیق‌تر دلایل مختلف جوش، سعی شده است که قسمت‌های مختلف صورت تفکیک شده و دلایل رایج هر بخش مطرح شود.

۱- جوش پیشانی:

  • جوش پیشانی، عموما به دلیل چربی بیش از اندازه‌ی پوست ایجاد می‌شوند. مدل موهای شما نیز می‌تواند این مسئله را تشدید کند. برخی از افراد که جوش‌های زیادی در قسمت پیشانی خود دارند، سعی می‌کنند با حالت چتری آن‌ها را بپوشانند. باید بدانید که این کار ممکن است شرایط را بدتر کند؛ چرا که چتری می‌تواند آلودگی، چربی و همچنین باقیمانده‌ی محصولات مو را بر روی پوست نگه دارد.

درمان انواع مشکلات چشم” با راهکارهای ساده و خانگی

  • جوش‌های پیشانی همچنین در اثر پایین آمدن پوست اضافی سر و گیر افتادن آن در منافذ نیز ایجاد می‌شوند. علاوه بر این، چربی و عرق نیز می‌تواند منجر به تشکیل جوش شود. این نوع جوش‌ها ملتهب نیستند، اما پوست را ناهموار می‌کنند. بهترین روش درمان برای این دسته، استفاده از شوینده‌های حاوی سولفور (گوگرد) مثل سدیم سولفات استامید است که با نسخه قابل تهیه می‌باشد. در مواردی مشاهده شده است که در اثر استفاده از شامپو‌های ضدشوره که حاوی ترکیبات فعال مثل سلنیوم سولفید می‌باشند، این جوش‌ها ناپدید می‌شوند.
  • برای پیشگیری از جوش‌های پیشانی، محصولات قوی مو مثل حالت دهنده‌ها را کمتر مصرف کنید و اگر از کلاه یا روسری استفاده می‌کنید، سعی کنید آن‌ها را تمیز نگه دارید.

جوش پیشانی

۲- جوش بینی:

  • جوش‌های بینی در اکثر موارد، کوچک و بدون التهاب هستند. این جوش‌ها، بیشتر به شکل سرسیاه ظاهر می‌شوند. افرادی که پوست خیلی چربی دارند، بیشتر دچار این جوش‌ها می‌شوند.
  • غده‌های چربی صورت بیشتر در اطراف بینی قرار دارند و این امر، بینی را به یک ناحیه‌ی مستعد برای جوش تبدیل کرده است. نکته‌ی مهم برای رهایی از این نوع جوش‌ها، فشار ندادن آن‌ها است. هرچه بیشتر منافذ بینی خود را تحریک کنید، تجمع چربی، پوست مرده و باکتری بیشتر شده و التهاب و انتشار نیز افزایش می‌یابد. به جای فشار دادن بهتر است از مواد لایه بردار مثل سالیسیلیک اسید، لاکتیک اسید و گلیکولیک اسید استفاده کنید تا گرفتگی منافذ به تدریج و به آرامی از بین برود. اگر این روش موثر نبود، از رتینوئیدها استفاده کنید و با پزشک پوست خود مشورت کنید.
  • افرادی که از عینک استفاده می‌کنند، حتما به این نکته توجه کنند که عینک نباید فشار زیادی بر روی بینی وارد کند. این فشار می‌تواند سلول‌های مرده پوست را وارد منافذ کند و منجر به ایجاد جوش شود.

بیشتر بخوانید: آیا خمیر دندان جوش‌های صورت را از بین می‌برد؟

جوش بینی

۳- جوش گونه:

  • دلیل اصلی جوش‌هایی که بر روی گونه ایجاد می‌شوند، هنوز مشخص نیست؛ اما چندین احتمال وجود دارد. این جوش‌ها ممکن است در اثر مشکلات ژنتیکی و تمایل زیاد این ناحیه به جوش زدن ایجاد شوند. به علاوه، عادت‌های روزانه شما می‌توانند منجر به تشکیل جوش در این ناحیه بشوند. به طور کلی، هر چیزی که برای مدت زمان طولانی بر روی پوست شما قرار گیرد، می‌تواند چربی و باکتری به پوست منتقل کند و یا سلول‌های مرده پوست را افزایش دهد که نتیجه آن سبب ایجاد جوش می‌شوند. بنابراین تلفن، بالش، ملحفه و حتی دستان شما (اگر در طول روز صورت خود را زیاد لمس می‌کنید) می‌توانند در تشکیل و تشدید جوش‌های گونه نقش داشته باشند.
  • خوشبختانه، راه حل این مشکل نسبتاً ساده است. همه وسایلی که با گونه‌های شما در تماس هستند را تمیز نگه دارید و از لمس کردن صورت خود تا حد امکان خودداری کنید. با این کار میزان باکتری‌ها، آلودگی‌ها و چربی‌هایی که به صورت خود منتقل می‌کنید، کاهش پیدا می‌کنند.
  • نکته دیگری که باید حتما به آن توجه کنید این است که روزاسه پوستی (نوعی بیماری) اغلب به شکل جوش‌های قرمز و کوچک بر روی گونه ظاهر می‌شود. بنابراین اگر در درمان جوش‌های این ناحیه موفق نبودید یا دچار حساسیت و خارش شده‌اید، حتما به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا در این خصوص شما را راهنمایی کند. جدیدترین و به روزترین انواع مقالات درباره سبک زندگی و سلامتی را می‌توانید در بخش سبک زندگی مجله اینترنتی اُکالا” مطالعه کنید.

جوش گونه

۴ -جوش چانه:

  • جوش‌های اطراف دهان، چانه و فک اغلب به دلیل نوسانات هورمونی ایجاد می‌شوند. برای درمان جوش‌های هورمونی، استفاده از داروهای ضد باروری پیشنهاد می‌شود. اگر دکتر پوست تشخیص دهد که علت اصلی جوش‌های چانه شما هورمونی است، به شما توصیه می‌کند که به یک متخصص برای تنظیم هورمون‌ها مراجعه کنید.

درمان خانگی و سریع تمامی “مشکلات مو

  • علاوه بر داروهای ضد باروری، اسپیرونولاکتون نیز گزینه‌ی مناسبی برای جوش‌های هورمونی است. این دارو به طور معمول برای درمان فشار خون بالا نیز تجویز می‌شود، اما همچنین تولید آندروژن‌ها یا هورمون‌های مردانه را کاهش داده و جوش‌های هورمونی را از بین می‌برد. فراموش نکنید که برای مصرف داروهای هورمونی حتما باید تحت نظر پزشک باشید. انواع مقالات جدید و متنوع را می‌توانید در مجله اینترنتی اُکالا مشاهده کنید.

جوش چانه

در این مقاله با دلایل مختلف جوش که در هر بخش پوست صورت ممکن است اتفاق بیفتد آشنا شدیم. شما چه نوع جوشی در پوست صورت خود دارید و چه راهکارهایی برای درمان آن انجام داده‌اید. دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

منابع: self / everydayhealth

۰/۵ (۰ نظر)

‫۱۱ دیدگاه ها

  1. سلام رویه پیشانی ام همش جوش میزنه و جاش هم سیاه میشه ،قبلا آمفی منان مصرف می کردم این جوشها از آن موقع روی پیشانی ام به وجود آمده و هرکاری کردم ازبین نمیرود لطفا برای از بین بردن اونها راهنمایی کنید.

  2. سلام من جوش های زیادی در پیشانی دارم و ماسک های زیادی استفاده کردم ولی متاسفاته نتیجه ندیدم خواهش میکنم یک ماسک تاثیر گذار بهم معرفی کنید ممنونم در ضمن بنده ۱۴ ساله هستم.باتشکر

  3. سلام ممنونم از مطالب خوبتون
    صورتم جوش های زیادی داره با این که دکتر پوست ومو رفتم نمی دونم چی کار کنم این جوش ها تا کی ادامه داره؟ ۱۵ ساله هستم

  4. سلام ممنونم از مطالب خوبتون
    صورتم جوش های زیادی داره با این که دکتر پوست ومو رفتم نمی دونم چی کار کنم این جوش ها تا کی ادامه داره؟ ۱۵ ساله هستم

  5. سلام روزتون بخیر تندرستی

    واقعا مفید بود برام من اینجارو سیو کردم تا دوباره بیام

    خواستم نظر بزارم خستگیتون بره / پخش تراکت

    ممنون

  6. من پوست حساسی دارم ، از ماسک تخم مرغ که استفاده می کنم حتی ۱۵ دقیقه که شما میگید یا کمتر تخم مرغ صورتم رو خشک می کنه، از نظر شما باید این ترکیب ماسک تخم مرغ رو چطوری استفاده کنم که تخم مرغ باعث خشکی زیاد پوست من نشه؟ یا اینکه چه مکملی رو می تونید همراه با ماسک تخم مرغ توصیه کنید که تخم مرغ اون خشکی رو برای پوست من نداشته باشه؟ اگه کرمی هم هست که می تونه از این خشکی صورت بعد از استفاده از ماسک تخم مرغ موثر باشه هم نام ببرید و توضیح بدید عالی میشه.

    1. با استفاده از روغن زیتون یا روغن کرچک در داخل ماسک تخم مرغ می توان از میزان حساسیت پوست به تخم مرغ برای خشکی زیاد جلوگیری کرد؛ یا اینکه می تونید از ماسک عسل بعد از استفاده از ماسک تخم مرغ استفاده کنید تا از میزان خشکی پوست کم کند. همچنین روغن بادام و شیر گرم هم می تواند برای جلوگیری از خشکی پوست شما که حساس هست به همراه ماسک تخم مرغ ترکیب شود و استفاده گردد تا خشکی که تخم مرغ در پوست شما ایجاد می کند جلوگیری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا