آشپزینکات آشپزی

چگونه از مغز گردو نگهداری کنیم که تازه بماند؟

گردو به دلیل طعم بی‌نظیر و خواص بسیاری که دارد جزو محبوب‌ترین مغزها به شمار می‌آید و همچنین می‌توان از مغز گردو در تولید انواع محصولات غذایی، بستنی، شیرینی و… استفاده نمود. می‌توان گفت که این محصول بسیار کاربردی است زیرا در صنایع مختلف می‌توان از آن استفاده‌های متفاوتی کرد. همان‌طور که می‌دانید یکی از بهترین زمان‌های مصرف مغز گردو زمانی است که گردو تازه است. در حقیقت مغز گردو زمانی که تازه است بیشترین خواص ممکن را در خود دارد. اما مشکل اصلی این مغز پرطرفدار در این است که خیلی زود دستخوش تغییرات فیزیکی و شیمیایی شده و کیفیت خود را از دست می‌دهد. پس تصمیم گرفتیم در این مقاله از بلاگ اکالا، روش‌های نگهداری از مغز گردو را برایتان شرح دهیم.

انواع روش‌های نگهداری از مغز گردو

در این بخش به انواع روش‌های نگهداری از مغز گردو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

۱- خریدن گردو به صورت تازه

یکی از آسان‎‌ترین روش‌های نگهداری از مغز گردو این است که از همان ابتدا و زمان خریداری مغز گردو از تازه بودن آن اطمینان حاصل کنید، این کار را می‌توان از طریق طعم، چربی، اندازه‌ی مغز و همچنین نازکی پوست‌ آن متوجه شد.

مغز گردوی کهنه مزه‌ای تند و تلخ دارد و مصرف آن ممکن است سبب بروز مسمومیت شود پس پیشنهاد می‌شود قبل از خریداری گردو حتما تکه‌ای از مغز آن را بچشید تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل فرماید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی گردو؛ با پوست و بدون پوست

۲- نگهداری در ظرف درب‌دار

یکی از عوامل مهم خراب شدن مغز گردو، مجاورت آن در برابر اکسیژن است. زمانی که اکسیژن زیاد به مغز گردو می‌رسد باعث اکسید شدن و همچنین خشک شدن مغز گردو می‌شود. پس می‌توان گفت بهترین راه برای جلوگیری از اکسید شدن گردو نگهداری آن در ظروف درب دار است.

۳- نگهداری مغز گردو به همراه پوست

طبق تحقیقات انجام شده، گردو پس از مغز شدن، در شرایط معمولی و آزاد به سرعت خواص تغذیه‌ای خود را از دست می‌دهد اما در مقابل زمانی که به همراه پوست و کامل نگهداری می‌شود گردو خواص خود را نسبت به حالت قبل ‌با سرعت بسیار کم‌تری از دست می‌دهد. اما مشکل اصلی‌ای که نگهداری گردو به همراه پوست دارد این است که گردو خیلی زود‌تر از حالت معمول پوک و خشک می‌شود و همچنین فساد‌پذیری آن نیز بیشتر می‌شود.

اما با این وجود برخی از افراد معمولا برای نگهداری از این روش استفاده می‌کنند. البته که در نگهداری از گردو با این روش بهتر است از ظروف داری تهویه مانند سبد فلزی یا کیسه توری استفاده نمایید و برای حذف عواملی که باعث فاسد شدن گردو می‌شوند بهتر است آن را در مکانی خشک، خنک و تاریک قرار دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای گردو و فواید آن برای سلامتی

انواع روش‌های نگهداری از مغز گردو

۴- نگهداری در جای خشک و خنک

یکی از مهم‌ترین عوامل فاسد شدن مغز گردو رطوبت است. بدین صورت که اگر گردو به خوبی خشک نشود و یا بعد از خشک شدن در جای مرطوب نگهداری شود، بعد از مدتی ممکن است مغز گردو کپک بزند و خراب شود. پس با این تفاسیر اگر مغز گردو تهیه کردید و امکان نگهداری از آن در یخچال را نداشتید بهترین جا نگهداری از آن مکان‌های خشک و خنک است.

رطوبت نه تنها باعث خراب شدن گردو می‌شود بلکه خواص آن را نیز از بین می‌برد. بدین صورت که چربی‌های گیاهی موجود در گردو اگر در جای مرطوب و گرم قرار گیرد به سرعت شروع به اکسید شدن می‌کنند و در نهایت تغییرات نامطلوبی در رنگ، طعم، خواص و بافت گردو ایجاد می کند.

۵- نگهداری گردو در فریزر

یکی دیگر از بهترین روش‌ها برای نگهداری از گردو چه به صورت مغز شده و چه به همراه پوست، قرار دادن آن در فریزر است. نگهداری از گردو در فریزر آنقدر خوب است که گردو حتی تا یک سال بعد هم هم‌چنان تازگی و کیفیت خود را حفظ می‌کند. برای نگهداری از مغز گردو در فریزر بهتر است آن‌ها را درون ظروف درب دار یا پلاستیک قرار دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه اسموتی زردآلو و گردو

۶- نگهداری گردو در آب نمک

استفاده از آب نمک هم می‌تواند راه بسیار مناسبی برای نگهداری مغز گردو باشد، برای این کار کافی است یک کیلو مغز گردو را در بطری شیشه‌ای قرار داده و بطری را با آب به شکلی که آب تا سطح گردوها برسد پر کنید. سپس ۲ قاشق چای‌خوری نمک به آن اضافه کرده و ۲۴ ساعت در دمای اتاق نگهداری کنید و پس از این مدت می‌توانید آن را به یخچال منتقل کنید.

۷- نگهداری از مغز گردو به صورت آسیاب شده

بسیاری از افراد برای این ‌که مغز گردو خواص خود را از دست ندهد و همچنین خراب نشود، آن را آسیاب می‌کنند. این روش این امکان را می‌دهد که حجم قابل توجهی از مغز گردو را به صورت طولانی مدت نگهداری کنید. البته که فراموش نکنید که آن را حتما در ظروف درب‌دار نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه “کوکو سبزی با زرشک و گردو” مجلسی

مغز گردو

۸- نگهداری از مغز گردو در یخچال

قرار دادن مغز گردو در یخچال نیز می‌تواند راه‌حل خوبی برای نگهداری از مغز گردو باشد. ولی این نکته را حتما رعایت کنید که به هیچ عنوان مغز گردو را در کیسه یا ظرف سرباز درون یخچال قرار ندهید زیرا اگرچه محیط یخچال خنک است اما از طرفی بسیار مرطوب می‌باشد بنابراین حتما مغز گردو را در ظرف درب دار یا پلاستیکی که درب آن بسته شده باشد ریخته و سپس در یخچال قرار دهید.

۹- نگهداری از مغز گردو در پلاستیک‌های زیپ‌دار

پلاستیک‌های زیپ دار یکی از بهترین روش‌های نگهداری از مغز گردو هستند. زیرا به دلیل وجود زیپ روی این پلاستیک‌ها هوا در آن جابجا نمی‌شود و از اکسید شدن مغز گردو جلوگیری می‌کند. همچنین این پلاستیک‌ها حجم بسیار کمی دارند و می‌توان از آن‌ها در جاهایی که فضای کمی دارند استفاده نمود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رولت گوشت با جعفری و گردو

۱۰- نگهداری از مغز گردو به دور از مواد بودار

یکی از قابلیت‌های عجیبی که مغز گردو دارد این است می‌تواند بوی موادی که در اطراف آن قرار دارد را به خود جذب کند و این مسئله باعث تغییر بو و طعم گردو می‌شود پس بهتر است که مغز گردو را به درو از مواد بو دار مانند سیر، پیاز، پیازداغ فریز شده، پیازچه و… قرار دهید.

نکات مهم در نگهداری از مغز گردو

نکات مهم در نگهداری از مغز گردو

در این بخش به چند نکته مهم در رابطه با نگهداری از مغز گردو خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

  • اگر قصد خرید گردوی مغز شده دارید حتما آن را از مراکز و فروشنده‌های معتبر که مطمئن هستید گردوی تازه، سالم و بهداشتی عرضه می‌کنند خریداری کنید.
  • هرگز گردویی که تیره شده است و بوی تند و تلخی دارد را نخورید چراکه می تواند باعث مسمومیت شود.
  • مغز گردو در یخچال تا ۳ ماه و در فریزر تا یک سال بسته به قدرت نگهداری یخچال قابل نگهداری است.
  • اگر گردوی سبز یا تازه خریداری کرده‌اید و قصد دارید آن را مغز و سپس نگهداری کنید، دقت داشته باشید که پس از مغز کردن حتما ۲ تا ۳ روز مغزها را در معرض تابش آفتاب قرار دهید تا خشک و قابل نگهداری شوند.
  • هرگز مغز گردو نم‌دار و خیس را به همان شکل نگهداری نکنید و ابتدا آن را کاملا خشک کنید.

امیدواریم که این روش‌ها برای شما کاربردی باشند. برای آشنایی با روش‌ها، ترفندها و نکات مهم مرتبط با آشپزی، با مجله آشپزی اکالا همراه باشید.

۳.۴/۵ (۶۲ نظر)

یک دیدگاه

  1. بسیار سپاس ونهایت دقت در راهکنایی شما را ملاحط کردیم وخیلی جای تقدیر سپاسءزاری هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا