درمان سریع و خانگی انواع جوش و آکنه با موثرترین روشها
آکنه یا جوش یکی از بیماریهای پوستی است که مهمترین دلیل مراجعه بیماران به دکتر پوست است. جوش معمولا در دوران بلوغ شروع میشود که علت اصلی آن این است که ریشههای مو در فضایی به نام فولیکولِ مو قرار گرفته و رشد میکنند و از طرف دیگر، غدد چربی ترشحات خود را داخل فولیکول مو تخلیه میکنند که در نهایت سبب میشود که به سمت بالای پوست حرکت کرده و روی سطح پوست پخش شوند. در این مقاله قصد داریم به راهکارهای درمان خانگی انواع جوش و همینطور رفع جای جوش بپردازیم پس با ما همراه باشید.
۱- علل ایجاد جوش بر روی پوست صورت:
- وجود جوش در هر یک از نقاط پوست صورت میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که از مهمترین آنها میتوان به مسدود شدن منافذ پوست با چربی، آلودگی و سلولهای مُرده اشاره کرد.
- جوش پیشانی عمدتا به دلیل چربی بیش از اندازه پوست ایجاد میشود که قرار گرفتن مو بر روی پیشانی و همچنین عرق میتواند این مورد را تشدید کند. برای درمان جوشهای پیشانی میتوان از شویندههای حاوی سولفور مانند سدیم سولفات و در برخی موارد از شامپوهای ضدشوره استفاده کرد. برای مشاهده دلایل ایجاد جوش بر روی سایر قسمتهای پوست صورت از جمله بینی، گونه و چانه میتوانید به مقاله “جوش صورت“ مراجعه کنید.
۲- درمان جوش سرسیاه با ماسکهای خانگی:
جالب است بدانید که هر چقدر هم از پوست خود مراقبت کنید اما ممکن است بعضی اوقات جوشهای سرسیاه بر روی پوست نمایان شوند. این نکته را نباید فراموش کرد که همه جوشها را نمیتوان با روشهای ساده و سنتی درمان کرد اما جوشهایی که در ابتدا به شکل سرسیاه هستند را میتوان با راهکارهای ساده و خانگی برطرف کرد. در مقاله “درمان جوش سرسیاه“ میتوانید با تمامی راهکارهای خانگی و سریع، این نوع جوشها را درمان کنید.
بیشتر بخوانید: آیا خمیر دندان جوشهای صورت را از بین میبرد؟
۳- راهکارهای خانگی برای درمان جوش چرکی:
- جوشهای چرکی معمولا ملتهب و آزار دهنده هستند و تا زمانی که از سطح پوست تخلیه نشوند، به مرور بزرگتر میشوند. این نوع جوشها توسط باکتریها ایجاد میشوند. برای خارج کردن جوشهای چرکی از سطح پوست، نباید آنها را فشار داد به این دلیل که در صورت عدم تخلیه مناسب، میتواند نواحی اطراف را تحت تاثیر قرار داده و به سطوح عمیقتر پوست نفوذ کند.
- جوشهای چرکی بیشتر بر روی صورت، گردن، شانه، زیربغل و باسن ایجاد میشود که در موارد حاد، پزشک برش کوچکی بر روی پوست ایجاد کرده و به وسیله گاز استریل، آن را تخلیه میکند. در مقاله “درمان جوش چرکی“ میتوانید روشهای درمان خانگی برای رفع این نوع جوشها را مطالعه کنید.
۴- علل و درمان جوش زیر پوستی:
- همانطور که از نام این نوع جوش پیداست، این جوشها در زیر لایهی بیرونی پوست ایجاد میشوند و اغلب به دلیل اینکه از لحاظ ظاهری قابل تشخیص نیستند، با توجه به برآمدگی ظاهر شده میتوان آنها را شناسایی کرد.
- رهایی از جوشهای زیر پوستی، دشوار است اما میتوان با صبر و حوصله آنها را از بین برد. در مقاله “درمان جوش زیر پوستی“ با راهکارها و روشهایی که در رفع این نوع جوشها موثر هستند، آشنا میشویم پس مطالعه این بخش را از دست ندهید.
۵- جوش واژن و درمان خانگی آن:
واژن بانوان بعضی اوقات جوشهایی خواهد زد که ممکن است آزار دهنده باشد. برای درمان آن روشهای درمانی وجود دارد.
- از پوشیدن لباسهای تنگ خودداری کنید.
- از لباسهای زیر تماما نخ و پنبهای استفاده کنید.
- در صورت مشاهدهی هرگونه برآمدگی در ناحیهی واژن، از لمس کردن آن خودداری کنید.
۶- علل و درمان خانگی جوش بازو:
- احتمالا با جوشهایی که بر روی بازو ظاهر میشوند، مواجه شدهاید. این جوشها پس از اینکه منافذ پوست باز میشوند، باکتریها، پوستهای مُرده و چربی وارد این منافذ شده و آنها را مسدود میکند. در این مرحله بدن شروع به مقابله با مواد خارجی میکند و جوشهای قرمزی را بر روی پوست ایجاد میکند که به مرور و با گذشت زمان این جوشها تبدیل به جوش چرکی میشوند.
- تغییرات هورمونی، عدم رعایت بهداشت کافی، محصولات پوستی و لباسهای تنگ از مهمترین دلایل رایجی است که موجب تشکیل جوش بر روی بازو و پوست میشود. اگر به دنبال درمان خانگی جوشهای بازو به سادگی و در کمترین زمان هستید، میتوانید مقاله “درمان جوش بازو“ را مطالعه کنید.
۷- درمان جوش پشت و کمر با راهکارهای خانگی:
- جوشهایی که در پشت و کمر ایجاد میشوند، یک مشکل آزار دهنده هستند که اغلب به علت گرفتگی فولیکولهای مو در زیر پوست به وجود میآیند. از آنجایی که منافذ پوست در قسمت پشت و کمر، از منافذ صورت بزرگتر هستند بنابراین در این ناحیه، جوشهای زیادی قرار دارد.
- از دیگر عواملی که این مشکل را تشدید میکند، چربی بیش از حد پوست، رشد باکتری و التهاب غدد تولید کننده چربی است که باید به سرعت برای درمان این مشکل اقدام کرد. اما جای نگرانی نیست! با استفاده از روشهای خانگی که در مقاله “درمان جوش کمر“ به آن اشاره شده است، میتوانید با سادهترین روشهای ممکن، این مشکل را برطرف کنید.
۸- درمان خانگی و موثر جوش باسن:
- وجود جوش در باسن از مشکلات آزار دهندهای است که اغلب به دلیل التهاب فولیکولها به وجود میآید. این باکتریها در حالت طبیعی و بدون هیچ مشکلی بر روی پوست وجود دارند اما زمانی که به داخل پوست نفوذ کنند، سبب التهاب شده و در صورت تشدید این جوشها به دمل دردناک تبدیل میشوند.
- جوشهایی که در اثر التهاب فولیکولی به وجود میآیند، مشابه جوشهای معمولی بوده اما سر آنها قرمز رنگ و همچنین داخل آنها پر از چرک میباشد که در صورت عدم درمان، خارش و حساسیت ایجاد میکنند. جالب است بدانید که جوشهای باسن را میتوانید با موثرترین روشهای خانگی درمان کنید که در مقاله “درمان جوش باسن“ به هریک از این راهکارها اشاره شده است.
۹- جای جوش، مشکلی قابل درمان!
وجود جای جوش از جمله بدترین اتفاقاتی است که امکان دارد بر روی پوست و خصوصا پوست صورت بیفتد. همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. در بخشهای قبلی با روشهای درمان انواع جوش آشنا شدیم اما اگر اثری از جوش بر روی صورت باقیماند، نیاز به نگرانی نیست! در بخش “درمان جای جوش“ میتوانید با راهکارهای خانگی و در دسترس، جای جوش را از بین برده و زیبایی خود را بیش از پیش افزایش دهید.
انواع مقالات جدید و متنوع در “مجله اینترنتی اُکالا”
در این مقاله با انواع جوش و روشهای خانگی برای درمان آن و همچنین رفع جای جوش آشنا شدیم. شما از چه روشهای دیگری برای رفع جوش یا جای جوش استفاده کردهاید؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.