سبک زندگیسلامت و زیبایی
انواع تنگی نفس؛ علل و درمان خانگی با سادهترین روشها

اگر بخواهیم تعریف خیلی ساده از تنگی نفس داشته باشیم میتوانیم به تنفس دشوار، کوتاه و با زحمت فراوان اشاره کنیم. تنگی نفس دلایل مختلفی دارد که ممکن است نشانه برخی از بیماریها از جمله نارسایی قلب، مشکل ریه و حتی عصبی باشد. در این مقاله قصد داریم به تمامی موارد و دلایلی که موجب تنگی نفس میشوند، بپردازیم و با راهکارهای درمان خانگی هر یک آشنا شویم پس با ما همراه باشید.
۱- درمان تنگی نفس (آسم) با راهکارهای خانگی:
- بیماری آسم یا تنگی نفس مشکلی است که سبب التهاب و باریک شدن لولههای برونشیت در ریهها میشود که علائمی از جمله مشکل در نفس کشیدن، احساس سفتی در قفسه سینه و همچنین خس خس سینه را دارد.
- آسم از شایعترین بیماریهای تنفسی است که عواملی از جمله اضافه وزن و سیگار کشیدن، این مشکل را تشدید میکند. برای درمان خانگی و موثر تنگی نفس میتوانید مقاله “درمان آسم“ را که به سادهترین روشها برای رفع این مشکل پرداخته است، مطالعه کنید.
۲- رفع و درمان خانگی تنگی نفس عصبی و استرسی:
- تنگی نفس و استرس با یکدیگر ارتباط مستقیم دارند به طوری که در زمانهایی که با شرایط استرسزا یا عصبی دست و پنجه نرم میکنیم، میزان تنفس تغییر کرده و به جای تنفس آرام، نفس کشیدن سریع با عمق کم را تجربه میکنیم.
- تجربه تنگی نفس و حتی سایر مشکلات تنفسی که سبب میشود قادر به دریافت هوای کافی نباشیم، بسیار ترسناک است. جالب است بدانید که سلامت روان میتوانید بر روی نفس کشیدن تاثیر بسزایی داشته باشد بنابراین اگر به دنبال راهکارهای درمانی و هر سوالی که در ذهن خود راجع به تنگی نفس عصبی و استرسی دارید میتوانید مقاله “درمان تنگی نفس عصبی“ را مطالعه کرده و پاسخ هر یک از سوالات خود را ببینید.
۳- تنگی نفس در خواب و زمان دراز کشیدن، مشکل قابل درمان:
- یکی دیگر از مشکلات تنفسی، تنگی نفس در زمان خوابیدن و دراز کشیدن است که با نام ارتوپنه نیز شناخته میشود. خس خس سینه، سرفه و حتی تپش قلب از شایعترین علائم این مشکل است.
- اگر شبها با تنگی نفس از خواب بیدار میشوید و همچنین اگر در زمان دراز کشیدن به سختی نفس میکشید نگران نباشید! در مقاله “درمان تنگی نفس در خواب“ میتوانید با تمامی عواملی که در بروز این مشکل موثر است، آشنا شده و همچنین راهکارهای درمان خانگی آن را در کمترین زمان مطالعه کنید پس مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
۴- راهکارهای درمانی برای رفع تنگی نفس در بارداری:
- حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد بانوان در دوران بارداری، تنگی نفس را تجربه میکنند بنابراین باید با راهکارهای درمانی برای رفع این مشکل آشنا باشیم. پزشکان معمولا علت این عارضه یعنی تنگی نفس را مربوط به رحم در حال رشد میدانند که با رشد آن به سمت بالا، به ریهها فشار وارد میکند.
- تنگی نفس در دوران بارداری متفاوت است به طوری که برخی این مشکل را در همان ابتدای حاملگی، برخی در سه ماهه اول و حتی عدهای در سه ماهه سوم با آن روبرو میشوند. در مقاله “درمان تنگی نفس در بارداری“ میتوانید با روشهای درمانی در ماههای مختلف حاملگی برای برطرف کردن تنگی نفس آشنا شویم پس مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
۵- درمان تنگی نفس بعد از غذا خوردن با موثرترین روشها:
- تنگی نفس بعد از غذا خوردن یکی از مشکلات رایجی است که برای اغلب افراد اتفاق افتاده اما این بیماری معمولا قابل درمان است. تنگی نفس بعد از غذا خوردن میتواند علل مختلفی داشته باشد که از مهمترین آنها میتوان به آلرژی غذایی، فتق هیاتوس، آسم و سایر موارد اشاره کرد.
- اگر به طور مداوم با تنگی نفس بعد از غذا خوردن روبرو میشوید لازم است حتما به پزشک مراجعه کنید. در مقاله “درمان تنگی نفس بعد از خوردن غذا“ میتوانید با تمامی عواملی که در بروز این مشکل موثر هستند و همچنین با راهکارهای درمانی هر کدام آشنا شوید.
۶- چطور تنگی نفس بعد از ورزش کردن را درمان کنیم؟
- تنگی نفس هنگام ورزش کردن اصطلاحی است که برای توصیف دشواری در نفس کشیدن هنگام انجام فعالیتهای سادهای از قبیل پیادهروی یا بالا رفتن از پلهها استفاده میشود. تنگ شدن مجاری هوایی در ریهها سبب تنگی نفس، خس خس سینه و حتی سرفه میشود که در زمان ورزش کردن بیشتر نمود پیدا میکند.
- افرادی که به بیماری آسم مبتلا هستند، تاثیر تنگی نفس ناشی از ورزش کردن را بیش از دیگران متوجه میشوند. این بیماری علتهای مختلفی دارد که از مهمترین آنها میتوان به مشکلاتی از قبیل بیماری انسداد مزمن ریوی، نارسایی قلبی، ذات الریه، بیماریهای کبدی و غیره اشاره کرد. در مقاله “درمان تنگی نفس هنگام ورزش“ میتوانید با تمامی عواملی که در تنگی نفس دخیل هستند و همچنین راهکارهای درمانی این بیماری آشنا شوید پس مطالعه این مقاله را از دست ندهید. انواع مقالات جدید و متنوع را میتوانید در “مجله اینترنتی اُکالا“ مشاهده کنید.
در این مقاله با تمامی مشکلات تنگی نفس آشنا شدیم و به راهکارهای درمان خانگی و موثر هر یک پرداخته شد. شما تابحال با چه موارد دیگری از تنگی نفس روبرو شدهاید و چطور آن را درمان کردهاید؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.