سلامت

آلرژی و حساسیت‌های‌ پاییزی؛ علائم و راهکارهای درمان خانگی

پاییز یکی از بدترین زمان‌های سال برای علائم آلرژی است. با این حال، آنچه ممکن است شما ندانید این است که آلرژی در واقع اختلالات سیستم ایمنی بدن است. این موارد هنگامی رخ می‌دهد که بدن نسبت به مواد بی ضرر واکنش بیش از حد نشان دهد و آنتی بادی‌هایی برای حمله به آن تولید کند. سپس این امر منجر به التهاب می شود که دلیل اصلی بروز علائم آلرژی فصلی است.

همه این‌ها ترسناک‌تر از آن است که درمان علت اصلی علائم آلرژی سیستم ایمنی بدن اغلب می‌تواند حملات فصلی آلرژی را قبل از شروع متوقف کند. از طرف دیگر، درمان‌های متداول برای آلرژی‌های فصلی، فقط علائم را پنهان می‌کنند، بیشتر شبیه یک باند کمک هستند تا یک راه حل واقعی و متأسفانه، بسیاری از آن‌ها معمولاً لیستی از عوارض جانبی را شامل می‌شوند، از جمله خواب آلودگی. در اکالا بلاگ همراه ما باشید.

علائم آلرژی و حساسیت‌های فصل پاییز

وقتی به آلرژی‌های فصلی فکر می‌کنید، ممکن است به بهار فکر کنید. اما برای برخی از افراد مبتلا به آلرژی، علائمی مانند آبریزش بینی می‌تواند به همان اندازه در پاییز نیز آزار دهنده باشد. همراه با آب و هوای خنک‌تر و تغییر شاخ و برگ، علف‌های هرز و گیاهان دیگر گرده‌ها را در هوا آزاد می‌کنند و کپک‌های فضای باز در زیر برگ‌های ریخته رشد می‌کنند، که هر دو باعث تحریک آلرژی در پاییز می‌شوند.

علائم آلرژی بسته به اینکه در کدام قسمت از بدن قرار گرفته باشد، می‌تواند متفاوت باشد. دکتر راندهاو می‌گوید این شامل:

بیشتر بخوانید: درمان اگزما دست

رفع آلرژی و حساسیت پاییزی در مجله اینترنتی اُکالا

نکاتی برای مدیریت و پیشگیری از آلرژی‌های فصل پاییز

با کوتاه شدن روزها و کاهش دما، ما زمان بیشتری را در فضای بسته و پنجره‌های بسته را سپری می‌کنیم و خود را در معرض مواد حساسیت‌زای داخلی قرار می‌دهیم، مانند گرد و غبار.

با این حال، حتی اگر حساسیت شدید داشته باشید، معمولاً می‌توانید علائم خود را کنترل کرده و از زندگی خود لذت ببرید چه در داخل و چه در خارج. این نکات مربوط به مدیریت آلرژی فصلی می‌تواند به شما کمک کند:

۱- بررسی سطح گرده‌ها:

اگر سطح گرده در منطقه شما زیاد است، بهتر است فعالیت در فضای باز خود را محدود کنید، مخصوصاً در هنگام صبح که بالاترین تعداد گرده است. در صورت امکان، فعالیت‌های خود را برای چند روز در داخل نگه دارید تا در آن روزها در معرض مواد حساسیت‌زا قرار نگیرید. می‌توانید تعداد گرده‌ها را در آکادمی آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا در دفتر آلرژی ملی بررسی کنید.

بیشتر بخوانید: علائم آلرژی‌ فصلی در زمستان + روش‌های درمان آن

گرده گل

۲- لباس محافظ بپوشید:

اگر مجبور به بیرون رفتن هستید، آستین بلند، شلوار، کلاه و عینک آفتابی بپوشید تا گرده‌ها خارج از مو و چشم‌هایتان باقی بمانند. اگر کارهای حیاط خلوت را مانند چوب زیرزمینی یا چمن زنی انجام می‌دهید که می‌تواند گرده و کپک را به هم بزند از ماسک محافظ صورت استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: درمان اگزما پوست کودکان

عینک برای رفع آلرژی پاییزی

۳- گرده را بردارید:

یکی از محققان می‌گوید که یکی از بهترین راه‌ها برای به حداقل رساندن میزان آلرژی‌زایی این است که هر چه زودتر گرده‌های پوست و موهای خود را بشویید.

همچنین باید کفش‌ها را قبل از ورود به خانه عوض کنید و لباس‌های داخل در ورودی را عوض کنید تا میزان گرده و سایر مواد حساسیت‌زا را که ممکن است به خانه بیاورید کاهش دهید.

۴- آویختن لباس در فضای باز برای خشک شدن خودداری کنید:

دکتر شفر می‌گوید: لباسشویی یک آهنربا برای گرده است که در نهایت از طریق لباس و ملافه در داخل منزل شما قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: درمان خشکی پوست سر

آویختن لباس برای حساسیت پاییزی

۵- از رطوبت گیر استفاده کنید:

ممکن است شنیده باشید که دستگاه‌های رطوبت ساز می‌توانند در تنفس کمک کنند، اما اگر به گرد و غبار یا کپک حساسیت دارید، دستگاه‌های رطوبت گیر ممکن است بهتر باشند.

شفر می‌گوید: “گرد و غبار و کپک‌ها در یک محیط مرطوب شکوفا می‌شوند.” استفاده از دستگاه رطوبت‌گیر برای پایین نگه داشتن سطح رطوبت در خانه می‌تواند به مبارزه با رشد کپک کمک کند. بنیاد آسم و آلرژی آمریکا توصیه می‌کند که سطح رطوبت را زیر ۴۵ درصد نگه دارید ۳۵ درصد حتی بهتر است.

هر آنچه که از “مشکلات ناخن و درمان آن” باید بدانیم!

رطوبت‌گیر برای رفع حساسیت پاییزی

۶- از کولر استفاده کنید:

استفاده از کولر در اتاق خواب بسیار مهم است. این مکان جایی است که هر شب هشت ساعت یا بیشتر می‌گذرانید، بنابراین تمیز و بدون گرده برای جلوگیری از آلرژی بسیار مهم است.

یکی از محققان می‌گوید: پنجره‌ها را ببندید و سیستم تهویه هوا را روشن نگه دارید. “نصب سیستم فیلتر ذرات معلق با راندمان بالا را در نظر بگیرید، به ویژه در فصل‌های طولانی، به طوری که در هنگام خواب هوای تصفیه شده بهتری را تنفس کنید.” فقط به یاد داشته باشید که فیلترهای کولر را مرتب عوض کنید.

شفر می گوید: “فیلتر استفاده شده را در یک کیسه زباله پلاستیکی قرار دهید، سپس فیلتر را در داخل کیسه پلاستیکی دور بریزید.

بیشتر بخوانید: روشن کردن تمامی قسمت‌های پوست

کولر برای رفع حساسیت پاییزی

۷- داروهای خود را طبق تجویز مصرف کنید:

این یکی از آسان‌ترین و موثرترین گام‌هایی است که می‌توانید بردارید. اکنون بسیاری از داروهای ضد آلرژی بدون خواب، طولانی مدت و موثر هستند.

بیشتر بخوانید: آلرژی بهاری در کودکان

۸- در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنید:

یک آزمایش آلرژی مناسب به شما کمک می‌کند تا علت درد و رنج شما را تشخیص داده و روش درمانی مناسب برای جلوگیری از آن را تعیین کند.”هر کسی که به آلرژی و آسم مبتلا باشد باید بتواند احساس خوبی داشته باشد، تمام روز فعال باشد و شب‌ها خوب بخوابد.”

مراجعه به پزشک برای آلرژی پاییزی

راهکارهای خانگی برای درمان حساسیت‌های پاییزی:

پس از اینکه با علل و روش‌های جلوگیری از بروز آلرژی و حساسیت‌های فصلی آشنا شدیم در این بخش قصد داریم به راهکارهای خانگی برای درمان این مشکل بپردازیم.

۱- بینی خود را تمیز کنید:

گرده‌ها به غشای مخاطی ما میچسبند. سعی کنید مجاری بینی خود را با روغن‌های بینی تمیز کنید.

بیشتر بخوانید: درمان تمامی مشکلات مو

روغن بینی برای آلرژی پاییزی

۲- استرس را مدیریت کنید:

هورمون‌های استرس در بدن و به خصوص در سیستم ایمنی بدن ویرانی ایجاد می‌کنند و آلرژی‌های فصلی را حتی بدتر می‌کنند. روش‌های مدیریت استرس مانند مدیتیشن، صرف وقت برای مراقبت از خود را در نظر بگیرید و از تعهد بیش از حد در برنامه خود جلوگیری کنید.

راهکارهای موثر برای “رفع استرس

استرس برای حساسیت فصلی

۳- طب سوزنی را امتحان کنید:

وقتی آلرژی با طب سوزنی درمان می‌شود، عدم تعادل اساسی در بدن برطرف می‌شود. یک برنامه درمانی برای تسکین علائم حاد آلرژی و در عین حال درمان مشکلات ریشه‌ای که در واکنش بدن به آلرژن‌ها نقش دارند، تهیه شده است.

بشتر بخوانید: درمان آلرژی بهاری

۴- استفاده از داروهای گیاهی:

باتربور، گیاهی است که از یک درختچه اروپایی تهیه می‌شود و پتانسیلی را برای تسکین علائم آلرژی فصلی نشان داده است، شبیه به آنتی هیستامین‌ها عمل می‌کند. کوئرستین ماده مغذی موجود در پیاز، سیب و چای سیاه است که تحقیقات نشان داده مانع ترشح هیستامین می‌شود.

۵- سرکه سیب:

گفته می‌شود سرکه سیب سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند، به شکستن مخاط کمک می‌کند و از تخلیه لنفاوی پشتیبانی می‌کند. متخصصان توصیه می‌کنند برای تسکین علائم آلرژی‌، یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک لیوان آب وآبلیمو در روز مخلوط کنید.

بیشتر بخوانید: درمان انواع سردرد

سرکه سیب برای رفع حساسیت پاییزی

۶- سم زدایی از بدن:

اغلب، آلرژی‌ها توسط سموم موجود در بدن بدتر می‌شوند. کبد یک واسطه عالی برای التهاب در بدن است و هنگامی که مشغول اضافه کاری استرس، داروها، الکل و غذاهای فرآوری شده ما است، آلرژی می‌تواند شعله‌ور شود. با از بین بردن غذاهای سرخ شده، قند، الکل و سایر سموم از رژیم غذایی بدن خود را سم زدایی کنید. غذاهای حمایتی کبدی و گیاهانی مانند خار خار، زردچوبه، کنگر فرنگی، مرکبات و مغزها را امتحان کنید. جدیدترین و به روزترین انواع مقالات درباره سبک زندگی و سلامتی را می‌توانید در بخش “سبک زندگی مجله اینترنتی اُکالا” مطالعه کنید.

فست فود موثر در آلرژی فصلی

۷- از روغن‌های اساسی غافل نشوید:

افزودن روغن‌های اساسی به حمام، فنجان چای، روغن ماساژ یا پخش کننده روغن می‌تواند به کاهش علائم آلرژی کمک کند. روغن نعناع فلفلی، ریحان، اکالیپتوس و درخت چای برای مقابله با التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن ارتباط دارند. روغن‌های اساسی برای آلرژی به سم زدایی بدن و مبارزه با عفونت‌ها، باکتری‌ها، انگل‌ها، میکروارگانیسم‌ها و سموم مضر کمک می‌کند. انواع مقالات جدید و متنوع را می‌توانید در مجله اینترنتی اُکالا مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید: فواید روغن‌های گیاهی

روغن گیاهی برای رفع آلرژی پاییزی

در این مقاله با علائم، روش‌های پیشگیری و همچنین راهکارهای درمان خانگی آلرژی و حساسیت فصل پاییز آشنا شدیم. شما تابحال از چه روش دیگری برای رفع این مشکل استفاده کرده‌اید؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

منابع: everydayhealth / healthline / wellnessmama

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا