آشپزیغذای فصلی

سحری چی بخوریم؟ ۳۲ دستور غذای متنوع و نوشیدنی‌های مناسب سحری

وعده سحری، به عنوان تامین‌کننده انرژی و آب بدن در طول روز، نقشی حیاتی در روزه‌داری ایفا می‌کند. انتخاب غذاهای مناسب در این وعده، از بروز مشکلاتی نظیر سردرد، بوی بد دهان و تغییرات وزن جلوگیری می‌کند. در این مقاله از مجله اکالا، به معرفی غذاها و نوشیدنی‌های مغذی و مفید برای سحری خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

در ادامه، شما را با مجموعه‌ای از غذاهای مناسب برای سحری نظیر نرگسی اسفناج، املت گوجه، شکر پلو شیرازی، دمی گوجه، بادمجان شکم‌پر، پوره سیب زمینی، کتلت هویج، خوراک ماش، کتلت مرغ و… آشنا می‌کنیم و و طرز تهیه هر یک را برایتان شرح خواهیم داد.

غذاهای مناسب سحری ماه رمضان

در وعده سحری ماه رمضان، مصرف غذاهای پروتئین‌دار و کم‌چرب، به ویژه حبوبات و انواع گوشت، برای تامین انرژی پایدار در طول روز توصیه می‌شود. پرهیز از غذاهای پرنمک و چرب نیز برای جلوگیری از تشنگی و مشکلات گوارشی ضروری است.

در ادامه، به برخی از غذاهای مناسب برای سحری ماه رمضان اشاره می‌کنیم:

۱- نرگسی اسفناج

نرگسی اسفناج یکی از غذاهای کم هزینه و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن به مناطق شمالی کشور باز می‌گردد. برای درست کردن این غذا باید ابتدا، اسفناج‌های خرد شده را بدون آب بپزید.

سپس پیاز و سیر نگینی خرد شده را تفت داده، زردچوبه را اضافه کرده و با اسفناج پخته مخلوط کنید. پس از تفت دادن مواد و افزودن نمک و فلفل، تخم‌مرغ‌ها را روی اسفناج شکسته و با حرارت ملایم بپزید تا بسته شوند. نرگسی را می‌توانید با نان یا برنج و ماست سرو کنید.

طرز تهیه نرگسی اسفناج

۲- پوره سیب‌زمینی

پوره سیب زمینی غذایی سریع، خوش طعم و لذیذ است که در وعده‌های غذایی مختلف از جمله سحری در ماه رمضان قابل میل کردن است. برای درست کردن این غذا باید ابتدا سیب زمینی‌ها را آب‌پز کرده و پس از خنک شدن، پوست آن‌ها را جدا و له کنید.

سپس شیر و کره را اضافه کرده و مجدداً له کنید تا پوره یکدست شود. در نهایت، پوره را در ظرف سرو ریخته و با جعفری تزئین کنید.

پوره سیب‌زمینی

۳- کتلت هویج

کتلت هویج، به دلیل وجود هویج به عنوان یک سبزی مغذی، گزینه‌ای ایده‌آل برای وعده سحری ماه رمضان است. این غذا، ضمن تامین انرژی مورد نیاز بدن در طول روز، فواید بی‌شماری را به همراه دارد و می‌توان آن را با سالاد، نان و سبزیجات تازه میل کرد.

برای درست کردن این غذا باید هویج، سیب زمینی و پیاز را رنده کنید. در ادامه آب اضافه پیاز را بگیرید. گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی و مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و هر ادویه‌ای که دوست دارید را به مواد اضافه کنید.

مواد را برای چند دقیقه ورز دهید و سپس مواد کتلت را در روغن داغ سرخ کنید. این کتلت را می‌توانید بدون گوشت نیز آماده کنید.

نکات و فوت و فن‌های تهیه کتلت هویج با گوشت و بدون گوشت

۴- خوراک ماش

یکی از غذاهای مقوی و خوشمزه ایرانی برای وعده سحری خوراک ماش است. این غذا به دلیل داشتن ماش، منبع غنی از پروتئین و فیبر است و طرز تهیه بسیار ساده‌ای دارد.

برای طبخ این غذا ابتدا ماش و بلغور گندم را خیسانده و جداگانه بپزید تا نرم شوند. سپس پیاز و سیر نگینی را در روغن تفت داده، رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگ باز کند. ترکیب پیاز و رب را به ماش و بلغور پخته شده اضافه کنید.

سیب‌زمینی‌های مکعبی را سرخ کرده و بخشی از آن‌ها را داخل خوراک بریزید. در نهایت، آب نارنج یا آبلیمو و نمک را به خوراک اضافه کرده و پس از جا افتادن، با باقی‌مانده سیب‌زمینی‌های سرخ شده تزیین و سرو کنید.

خوراک ماش

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

۵- کتلت مرغ

یکی از ساده‌ترین و در عین حال لذیذترین غذاها برای سحری، کتلت مرغ است که می‌توانید در کنار پلو یا نان سرو کنید. برای پخت کتلت مرغ باید پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید.

پیاز، مرغ چرخ شده، فلفل دلمه‌ای، جعفری ساطوری، سیر و ادویه‌ها را با هم مخلوط کنید. سپس آن را در دست خود شکل دهید و سرخ کنید.

طرز تهیه کتلت مرغ با سیب‌زمینی و تخم مرغ

۶- کوکوی لوبیا چشم بلبلی

یکی دیگر از انواع غذاهای مقوی و سبک برای سحری، کوکوی لوبیا چشم بلبلی است طرز تهیه آسانی دارد. برای درست کردن این غذا ابتدا لوبیا را از شب قبل خیس کرده، سپس پخته و پوره کنید.

پیاز، سیب زمینی و سیر رنده شده را به همراه تخم مرغ، آرد سوخاری، آرد نخودچی و ادویه‌ها به پوره لوبیا اضافه کرده و مخلوط کنید. در صورت تمایل، سبزی معطر نیز اضافه کنید. سپس کوکوها را در روغن سرخ کرده و با نان سرو کنید. 

کوکو لوبیا چشم بلبلی

۷- سالاد لوبیا چیتی

سالاد لوبیا چیتی حاوی پروتئین و فیبر زیادی است که ارزش غذایی بالایی دارد و می‌توان آن را برای سحری ماه‌ رمضان به عنوان یک غذای مقوی و در حین حال سبک آماده کرد.

برای درست کردن این سالاد باید ابتدا لوبیا چیتی را به مدت ۲۴ ساعت خیس کرده و چندین بار آب آن را عوض کنید، سپس بپزید تا نرم شود. سیب زمینی را نیز جداگانه آب‌پز کرده و پس از پوست کندن، به صورت مکعبی خرد کنید.

ماست و سس مایونز را مخلوط کرده و خیار شور نگینی، هویج رنده شده و کاهوی خرد شده را به همراه لوبیا چیتی و سیب زمینی به آن اضافه کنید.

در نهایت، آب لیمو ترش، نمک، فلفل سیاه و شوید خرد شده را اضافه کرده و پس از مخلوط کردن، سالاد را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد.

سالاد لوبیا چیتی

۸- املت گوجه

یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاها برای سحری املت گوجه است که در چند دقیقه آماده می‌شود. برای درست کردن این املت گوجه باید ابتدا گوجه‌ فرنگی‌ها را رنده کرده و در تابه روحی بپزید تا آب آن‌ها کاملاً تبخیر شود.

سپس روغن را اضافه کرده و گوجه‌ها را تفت دهید تا رنگ گوجه‌ها تغییر کند. بعد از افزودن نمک و فلفل سیاه، تخم‌مرغ‌ها را اضافه کنید. ابتدا سفیده‌ها سپس زرده‌ها را با پوره گوجه ترکیب کنید و بپزید.

پس از پخت کامل املت را با نان تازه بربری یا سنگک سرو کنید.

املت

۹- دمی گوجه

چنانچه قصد دارید غذایی بدون گوشت برای سحری آماده کنید، ما به شما دمی گوجه را پیشنهاد می‌کنیم. البته برخی افراد از گوشت قرمز، گوشت چرخ کرده یا مرغ در ترکیبات آن استفاده می‌کنند، اما مواد اصلی آن را گوجه و برنج تشکیل می‌دهد.

برای طبخ این غذا باید ابتدا برنج را خیس کنید. سپس پیاز را تفت داده و زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید. سیب زمینی خرد شده را اضافه کرده و کمی تفت دهید.

گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کرده و صبر کنید تا آب آن تبخیر شود. برنج را با آب به مواد اضافه کرده و پس از تبخیر آب، کره و دارچین را اضافه کنید. برنج را دم کرده و پس از ۳۰ دقیقه با سبزی، ترشی یا سالاد شیرازی سرو کنید.

طرز تهیه دمی گوجه

۱۰- ماکارونی

ماکارونی غذایی پرطرفدار و در عین حال سیر کننده است که می‌توانید برای سحری ماه رمضان آماده کنید. برای طبخ این غذا ابتدا پیازهای نگینی شده را تفت دهید و گوشت را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید.

بعد از تغییر رنگ گوشت، رب گوجه فرنگی را همراه آویشن اضافه کنید و خوب تفت دهید. در یک قابلمه آب را بجوشانید و ماکارونی را در آن نیم‌پز کنید.

بعد از آبکش کردن ماکارونی سیب زمینی حلقه شده را کف قابلمه بچینید و روی آن را به صورت لایه‌ای از ماکارونی و مایه ماکارونی پر کنید و اجازه دهید دم بکشد.

طرز تهیه ماکارونی با سویا

۱۱- شکر پلو شیرازی

شکر پلو غذای مشهور شیرازی است که در ماه رمضان اغلب برای وعده سحری طبخ می‌شود. برای پخت شکر پلو شیرازی، ابتدا برنج را به مدت چند ساعت خیس کنید.

برای درست کردن شربت، شکر و آب را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شده و شربت کمی غلیظ شود، سپس زعفران دم‌کرده را اضافه کنید.

پوست پرتقال را چند بار در آب جوش بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. خلال بادام و پسته را در گلاب خیس کنید. برنج را نیم‌پز کرده و آبکش کنید، سپس با شربت زعفرانی مخلوط کنید.

ته قابلمه را با روغن و ته دیگ دلخواه چرب کرده و برنج شیرین شده را داخل آن بریزید و دم کنید. در نهایت، شکر پلو را در ظرف سرو بکشید، با خلال‌های آماده شده تزیین و سرو کنید.

شکر پلو شیرازی

۱۲- پلو چکدرمه

چکدرمه غذایی شبیه به استانبولی است که در کنار دوغ، سالاد و انواع ترشی در وعده سحری سرو می‌شود. برای طبخ این غذا باید ابتدا برنج را خیس کنید. سپس گوشت خرد شده را همراه با پیاز و زردچوبه در روغن تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.

در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید، سپس آب بریزید و گوشت را بپزید. پس از پخت گوشت، برنج را اضافه کنید، به طوری که یک بند انگشت آب روی برنج باشد.

پس از جوشیدن و تبخیر آب، برنج را دم کرده و پس از دم کشیدن، در ظرف سرو بریزید و تزیین کنید.

چکدرمه

۱۳- خورشت کرفس

خورشت کرفس از جمله غذاهایی است که اگر به خوبی پخته شود طعم و مزه بی‌نظیری دارد. همچنین به دلیل طبع سرد این غذا می‌توان آن را برای سحری ماه رمضان درست کرد.

برای طبخ این خورشت سنتی باید پیاز نگینی خرد شده را در کمی روغن تفت دهید، زردچوبه و گوشت خورشتی را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطرشان آزاد شود. ساقه‌های کرفس را پس از خرد کردن کمی تفت دهید.

سپس برگ‌های کرفس را به همین ترتیب چند دقیقه‌ای تفت دهید و به خورشت اضافه کنید. نعنا، جعفری تازه ساطوری شده را پس از تفت دادن به همراه آب و لیمو عمانی‌های خیسانده شده به خورشت بیفزایید.

۴۰-۵۰ دقیقه‌ای زمان دهید تا خورشت بپزد. سپس با نمک، فلفل سیاه و آبغوره چاشنی آن را مطابق ذائقتان تنظیم کنید.

مراحل تهیه خورش کرفس اصیل و سنتی

۱۴- خورشت بامیه

خورشت بامیه یکی از خورشت‌های مخصوص فصل تابستان است که به دلیل طبع سرد آن برای رفع عطش و تشنگی در سحری ماه رمضان پخته می‌شود.

برای درست کردن این خورشت ابتدا باید پیاز را همراه با سیر، گوشت، رب گوجه و گوجه رنده شده تفت دهید و سپس مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید گوشت بپزد.

بامیه‌ها را در روغن تفت دهید و بعد از پخت گوشت همراه با ادویه‌ها در قابلمه بریزید و زمان دهید تا خورشت جا بیفتد. 

خورشت بامیه با لپه و گوشت

۱۵- ساندویچ سالاد نخود

سالاد نخود، یک غذای ساده و مقوی است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و به راحتی در عرض چند دقیقه می‌توانید آن را برای سحری در ماه رمضان آماده کنید.

برای درست کردن این سالاد، ابتدا نخود را خیس کرده و بپزید تا نرم شود. سپس گوجه، خیار، جعفری و پیاز را خرد کرده و با نخود پخته و ذرت مخلوط کنید. قبل از سرو، سس دلخواه را اضافه کرده و سالاد را هم بزنید.

سالاد نخود

۱۶- بادمجان شکم‌پر

بادمجان شکم‌پر که با نام قارنی یاریخ هم می‌شناسیم از جمله غذاهای خوشمزه‌ای است که به عنوان غذای نونی برای وعده سحری ماه رمضان پیشنهاد می‌شود. این غذا به دلیل مخلفات زیاد می‌‌تواند ساعات زیادی شما را سیر نگه دارد.

برای طبخ این غذا ابتدا بادمجان‌ها را شسته، از وسط نصف کرده و داخلشان را خالی کنید، سپس با روغن چرب کرده و در فر کبابی کنید. در این فاصله، پیاز را تفت داده، ادویه و گوشت چرخ کرده را اضافه کنید تا پخته شود.

سپس رب گوجه فرنگی، قارچ و نخود فرنگی را اضافه کنید. بادمجان‌های کبابی را از فر خارج کرده، کمی پنیر پیتزا بریزید، با مواد گوشتی پر کرده و مجدداً پنیر پیتزا اضافه کنید. در نهایت، بادمجان‌ها را در فر قرار دهید تا پنیر آب شود.

طرز تهیه بادمجان شکم پر

۱۷- میرزا قاسمی

میرزا قاسمی غذایی شمالی است که بسیار ساده و آسان آماده می‌شود و گزینه‌ای مناسب برای سحری است. برای درست کردن این غذا ابتدا باید بادمجان‌ها را روی شعله گاز یا منقل کبابی کنید، پوست آن‌ها را بگیرید و با گوشتکوب خوب خرد کنید.

سیر و زردچوبه را روی حرارت سرخ کنید و بعد بادمجان‌ها را اضافه کنید. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. مواد را خوب تفت دهید تا آب اضافه‌شان کشیده شود.

در انتها تخم مرغ را همراه با نمک و فلفل به غذا اضافه کنید تا میرزا قاسمی شما آماده شود.

میرزا قاسمی از غذاهای کم هزینه و ارزان

۱۸- خوراک مرغ و قارچ

یکی دیگر از غذاهای مناسب سحری، خوراک مرغ و قارچ است که می‌توان به روش‌های مختلفی آن را آماده کرد. این غذا به دلیل مقوی بودن و کم‌چرب بودن گزینه خوبی برای سحری ماه رمضان است.

برای پخت این غذا ابتدا پیاز و قارچ را تفت داده، سپس با جعفری و پنیر مخلوط کنید. سینه‌های مرغ را به صورت جیبی برش داده، با ادویه مزه‌دار کرده و با مخلوط قارچ و پنیر پر کنید.

لبه‌ها را با خلال دندان ببندید و مرغ‌ها را در کره سرخ کنید. برای آماده کردن سس، سیر را در کره تفت داده، آرد و خامه را اضافه کرده و سپس با شیر یا آب مرغ رقیق کنید.

مرغ‌های سرخ شده را به سس اضافه کرده، درب تابه را با فویل بپوشانید و در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه بپزید.

طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ

۱۹- لوبیا پلو مجلسی

لوبیا پلو یکی از غذاهای معروف و خوشمزه ایرانی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. برای طبخ این غذا باید ابتدا پیاز را تفت داده و سپس گوشت را به آن اضافه کنید.

پس از تفت دادن گوشت و افزودن ادویه‌ها، آب جوش و لوبیا سبز تفت داده شده را به مواد اضافه کرده و اجازه دهید تا همه مواد با هم پخته شوند.

در مراحل پایانی پخت، زعفران دم کرده و نمک را به مواد اضافه کنید. سپس برنج آبکش شده را لایه لایه با مواد گوشت در قابلمه ریخته و دم کنید.

طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه‌ای

۲۰- کباب تابه‌ای

کباب تابه‌ای یکی از محبوب‌ترین انواع کباب‌ها است که به راحتی و با مواد اولیه ساده‌ای در زمان کوتاهی آماده می‌شود. برای پخت کباب تابه‌ای باید ابتدا پیاز، فلفل دلمه و سیر را با رنده ریز رنده کنید.

آب اضافی آن را با کمک صافی بگیرید. درون کاسه با گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل سیاه و محلول زعفران ۱۰ دقیقه ورز دهید. روی ظرف را بپوشانید و ۱۰-۲۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید.

ته تابه، کباب را صاف کنید و شیار اندازید. روی حرارت متوسط بگذارید تا آب اضافی آن تبخیر شود. کمی روغن اضافه کرده و هر طرف کباب‌ها را ۳-۴ دقیقه با حرارت کم سرخ کنید.

طرز تهیه کباب تابه‌ای

۲۱- خورشت قیمه

خورشت قیمه یکی از اصیل‌ترین غذاهایی ایرانی است که می‌توانید آن را برای سحری آماده و نوش جان کنید. برای طبخ این غذا ابتدا لپه‌ها را خیس کنید تا نرم شوند. پیازها را در قابلمه با روغن تفت دهید تا طلایی شوند.

زردچوبه و فلفل سیاه و گوشت را به پیازها افزوده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. لپه‌های خیس‌ خورده و رب گوجه‌ فرنگی تفت داده شده را به خورشت اضافه کنید.

خورشت را با آب جوش بپزید و لیمو عمانی‌ها را در انتهای پخت اضافه کنید. در نهایت، سیب‌زمینی‌های سرخ‌ شده را روی خورشت قرار داده و با برنج زعفرانی سرو کنید.

طرز تهیه خورشت قیمه

۲۲- اوتمیل

اوتمیل، به عنوان یک وعده غذایی مغذی و سیرکننده، جایگاه ویژه‌ای در رژیم غذایی ورزشکاران و روزه‌داران دارد. برای درست کردن اوتمیل، جو دوسر پرک و شیر را در قابلمه روی حرارت ملایم مخلوط کنید تا جو نرم شود.

سپس عسل یا شکر، پودر نارگیل و موز پوره شده را اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود. در انتها، پودر دارچین را اضافه کرده و پس از لعاب‌دار شدن، از روی حرارت بردارید.

  • اوتمیل را می‌توان گرم یا سرد سرو کرد و با میوه‌های دلخواه، پودر نارگیل، خلال پسته و بادام یا کنجد تزیین کرد.

مراحل تهیه اوتمیل

بیشتر بخوانید: ۱۰ اشتباه رایج در انتخاب غذا برای سحری رمضان

انواع سوپ مناسب سحری

علاوه بر غذاهایی که پیش از این برای سحری ماه رمضان معرفی شد، انواع سوپ نیز به دلیل تامین کربوهیدرات مورد نیاز بدن در ایجاد احساس سیری نقش مهمی دارد. از این‌ رو در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها پرداخته‌ایم:

۱- سوپ مرغ

سوپ مرغ از جمله غذاهای خوشمزه و مناسب برای سحری ماه رمضان است که به دلیل وجود مرغ و سبزیجات ویتامین‌های بدن را تامین و قوای بدن را بهبود می‌دهد.

برای پخت این سوپ مقوی، ابتدا مرغ را آب‌پز کرده تا بوی زهم آن گرفته شود. سپس پیاز نگینی را در کره تفت داده، سیر رنده شده، ادویه و رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید.

مرغ آب‌پز شده و سیب‌ زمینی درسته را به همراه آب جوش اضافه کرده و بپزید. سیب‌ زمینی پخته شده را له کرده و مرغ را ریش‌ریش کنید، سپس به قابلمه برگردانید.

در ادامه هویج رنده شده را اضافه کرده و پس از پخت، جعفری خرد شده را اضافه کنید. در نهایت، با آبلیمو و نمک طعم‌دار کرده و سرو کنید.

طرز تهیه سوپ مرغ رستورانی

۲- عدسی

عدسی یکی از ساده‌ترین غذاهای سنتی ایرانی است که می‌توانید آن را به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا در وعده سحری میل کنید. برای پخت عدسی ابتدا باید عدس‌ها را برای چند دقیقه در آب بخیسانید.

پیاز را در روغن سرخ کنید و همراه با زردچوبه تفت دهید. در ادامه رب گوجه، نمک و فلفل را اضافه کنید. بعد از چند دقیقه به مقدار لازم آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید عدس‌ها به خوبی بپزند.

سپس آرد را در روغن تفت دهید و به عدسی اضافه کنید. سیب زمینی‌ها را خرد کنید و بعد از نیم پز شدن عدس‌ها در قابلمه بریزید. بعد از نیم ساعت عدسی شما آماده است.

طرز تهیه عدسی

۳- نخود آب

نخود آب، غذای سنتی و مقوی جنوب ایران، به دلیل داشتن آب فراوان و مواد مغذی، انتخابی ایده‌آل برای وعده سحری در ماه رمضان است. برای طبخ این غذا باید ابتدا نخود را خیس کرده و چندین بار آب آن را عوض کنید.

پیاز نگینی را در روغن تفت داده، سیر رنده شده، زردچوبه و فلفل قرمز را اضافه کنید و تفت دهید.  در ادامه نخود و بلغور گندم خیس خورده را اضافه کرده و تفت دهید.

سپس آب قلم یا استاک گوشت را اضافه کرده و بگذارید نخودها بپزند تا نرم شوند. در نهایت، نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل آبلیمو را اضافه کرده و سرو کنید.

نخود آب

۴- حلیم گندم

حلیم، یک وعده غذایی کامل برای سحری است که برای درست کردن آن ابتدا باید گندم را برای چند ساعت بپزید تا کاملا نرم شود. سپس گوشت را بپزید و ریش ریش کنید.

زمانی که گندم پخت، آن را میکس کنید و بعد با گوشت ریش ریش شده، نمک و روغن مخلوط کنید و اجازه دهید حلیم برای چند ساعت بجوشد تا جا بیفتد.

طرز تهیه حلیم

۵- سوپ ماهیچه

سوپ ماهیچه یکی از انواع سوپ‌های شناخته‌شده و بین‌المللی است که در اغلب رستوران‌ها سرو می‌شود و برای سحری بسیار مناسب است. برای درست کردن این سوپ ابتدا برنج را خیس کنید.

پیاز نگینی را در روغن تفت داده، زردچوبه اضافه کنید و سپس پوره گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا غلیظ شود. ماهیچه را اضافه کرده و تفت دهید، سپس آب جوش بریزید و بگذارید بپزد.

برنج خیس خورده را اضافه کرده و بگذارید بپزد. سپس سبزی سوپ و هویج رنده شده را اضافه کرده و بپزید. در نهایت، ماهیچه پخته شده را ریش‌ریش کرده و به سوپ برگردانید، با نمک، فلفل و آبلیمو طعم‌دار کرده و با جعفری و لیمو تزیین کنید.

مراحل تهیه سوپ ماهیچه

۶- خوراک لوبیا چیتی

خوراک لوبیا چیتی غذایی کم هزینه، بسیار مغذی و پرطرفدار و فوق العاده خوشمزه و سبک است که شما می‌توانید آن را در وعده‌های مختلف ماه رمضان نظیر سحری یا افطاری آماده و سرو کنید.

برای درست کردن این خوراک ابتدا لوبیاها را تمیز کنید و در آب سرد برای ۶ تا ۸ ساعت بخیسانید. پیاز را خرد کنید و با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود، سیر پوره شده را اضافه و تفت دهید.

رب گوجه فرنگی و ادویه‌ها را به ترکیب افزوده و چند دقیقه دیگر تفت دهید. گوجه فرنگی‌ها را پوره کنید و به مخلوط اضافه کنید، کمی بپزید تا آب آن تبخیر شود.

سپس لوبیا و سیب‌زمینی را به قابلمه افزوده و با آب بپزید تا نرم شوند. بعد از پخت، سیب‌زمینی را از قابلمه خارج و پوره کنید، به خوراک اضافه کنید و با مقداری نمک و آبلیمو چاشنی غذا را تنظیم کنید. چند دقیقه دیگر بپزید و به دلخواه تزیین و سرو کنید.

طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی

بیشتر بخوانید: برای اینکه در ماه رمضان تشنه نشویم چه کنیم؟

انواع نوشیدنی مناسب سحری ماه رمضان

انواع نوشیدنی مناسب سحری ماه رمضان به شرح زیر است:

۱- شربت زعفرانی

یکی از شربت‌های پرطرفدار در بین ایرانیان شربت زعفران است. برای درست کردن این شربت خوشمزه ابتدا زعفران را با کمی شکر بسابید تا پودر شود، سپس با چند تکه یخ ترکیب کنید تا رنگ دهد. شکر و آب را همراه با هل روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.

بعد از جوشیدن شربت، گلاب را اضافه کنید و زمانی که شربت به غلظت مورد نظر رسید، زعفران و جوهر لیمو را اضافه کنید. شربت را از روی حرارت بردارید تا خنک شود و در ظرف شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید. 

شربت گلاب

۲- شربت تخم شربتی

شربت تخم شربتی، با طعم دلپذیر و خواص خنک‌کنندگی خود، گزینه‌ای مناسب برای رفع عطش و تأمین انرژی در ماه رمضان است. برای درست کردن این شربت، ابتدا تخم شربتی‌ها را در آب خیس کنید تا لعاب بیندازند و حجمشان افزایش یابد.

در یک قابلمه، آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملاً حل شود و شربت قوام آید. پس از خنک شدن شربت، آن را از صافی رد کنید تا ذرات اضافی جدا شوند.

سپس تخم شربتی‌های لعاب‌دار را به همراه گلاب، آبلیمو و در صورت تمایل زعفران دم‌کرده به شربت اضافه کنید و خوب هم بزنید. شربت را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و سپس سرو کنید.

طرز تهیه شربت تخم شربتی

۳- چای سبز

چای سبز یکی دیگر از نوشیدنی‌های مناسب برای جلوگیری از تشنگی در روزهای طولانی ماه رمضان است که به استفاده در سحری ماه رمضان توصیه می‌شود. این نوشیدنی جایگزین نوشیدنی‌های کافئین‌دار شده و از تشنگی در طول روز جلوگیری می‌کند.

برای دم کردن چای سبز، ابتدا آب را جوش آورده و اجازه دهید تا دمای آن به حدود ۸۰ درجه سانتی‌گراد برسد. سپس چای سبز را داخل قوری ریخته و آب جوش را به آن اضافه کنید. پس از ۳ تا ۸ دقیقه دم کشیدن، چای را صاف کرده و میل کنید.

مدت زمان دم کشیدن چای سبز زمان

بیشتر بخوانید: شیرینی‌های سنتی برای سفره افطار

۴- شربت سکنجبین

شربت سکنجبین با طعم‌های مختلف درست می‌شود. مصرف آن دمای بدن را کاهش می‌‌دهد. سکنجبین یک اشتها آور طبیعی است. سکنجبین با عسل یا خیار انتخاب خوبی برای نوشیدنی ماه رمضان است.

برای درست کردن این شربت خوشمزه، ابتدا آب و شکر را در ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملاً حل شود. پس از جوش آمدن مخلوط، سرکه و نعناع را اضافه کرده و به طور مداوم هم بزنید تا شربت به غلظت دلخواه برسد.

سپس شربت را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود. در نهایت، شربت خنک شده را با آب و یخ مخلوط کرده و میل کنید.

مراحل تهیه شربت سکنجبین

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا در خصوص انتخاب غذاها و نوشیدنی‌های مناسب برای سحر ماه رمضان صحبت کردیم. در هنگام انتخاب غذای مناسب برای سحری لازم است میوه‌های آب‌دار مانند هندوانه، انگور و خرما نیز در کنار غذاها اهمیت داده شود.

همچنین با مصرف غذاهای سالم و کم‌چرب در سحری ماه رمضان از بروز مشکلات گوارشی معمول در این ماه پیشگیری می‌شود. به همین علت انتخاب بهترین غذا برای سحری ماه رمضان از اهمیت زیادی برخوردار است.

۳.۵/۵ (۶ نظر)

‫۳۰ دیدگاه ها

  1. والا روز اخر ماه رمضانه من که دیگه پدرم در اومده انقدر که غذا درست کردم اینم که هرچی غذای مزخرف هست پیشنهاد کرد
    اخه یکی به من بگه سحرری کی قیمه نثار میزاره
    اخه ادم کله سحر قیمه نثار میزاره
    اههههههههههه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

جدیدترین دستورهای آشپزی

هر روز در تلگرام

همین حالا عضو شوید