آشپزیخواص مواد غذایی

در غذاهایی که می‌خوریم چه سبزیجاتی به کار رفته است؟!

ساختار زندگی ایرانی‌ها با بکار بردن انواع سبزی‌ها در غذاهای مختلف پیوند خورده است. شرایط آب و هوایی در کشور ما باعث رشد و نمو انواع و اقسام گیاهان و سبزیجات است. به این خاطر سبزیجات در سبد مصرف خانوارها قرار گرفته است.

غذاهایی که داخل آنها سبزیجات بکار رفته برترین و مشهور ترین خوراک های ایرانی شناخته شده اند.

    از تخفیف‌های 50% سوپرمارکتی اکالا باخبر شو!

    ما در اینجا به معرفی انواع و اقسام سبزیجات می‌پردازیم و شما دوستان عزیز را با خوراکی‌های معروفی که در آن ها سبزی بکار رفته آشنا می‌کنیم.

    لیست سبزیجات به کار رفته در غذاها:

    قورمه سبزی  تره ، جعفری ، گشنیز ، شنبلیله ، اسفناج
    کوفته تبریزی تره ، شوید ، ترخون ، مرزه ، جعفری ، نعنا
    سبزی پلو  تره ، شوید ، جعفری ، گشنیز
    آش تره ، گشنیز ، شوید ، برگ چغندر یا اسفناج ، جعفری
    خورشت کرفس نعنا ، جعفری ، برگ کرفس
    دلمه ریحان ، جعفری ، مرزه ، ترخون ، تره

    سبزیجاتی وجود دارند که با مخلوط کردن در روغن زیتون و سیر سرو می‌شوند. یکسری هم وجود دارند که به عنوان سالاد بکار برده می‌شوند مانند: کاهو ، انواع و اقسام کلم‌ها.

    ریحان بنفش و ریحان سبز، پیازچه ها، گشنیز، نعنا، جعفری، ترخون و مرزه همه این سبزیجات در سالادها و غذاها کاربرد دارند و از خاصیت بالایی برخوردار هستند.

    دقت در خرید سبزیجات:

    سعی کنید در خرید سبزیجات دقت عمل بخرج بدهید و از سبزیجات تر و تازه و جوان استفاده کنید. سبزیجاتی را خریداری کنید که به اصطلاح لهیده و پلاسیده نباشند.

    روش شستن سبزیجات:

    شما می‌توانید بعد از تهیه سبزی آن را پاک کنید. بعد از پاک کردن چندین مرتبه آنها را در آب فراوان با مواد ضدعفونی شستشو دهید. در صورت نبود مواد ضدعفونی کننده سبزیجات، بهترین جایگزین نمک است . دقت کنید حداقل سبزیجات نیم ساعت در آب خیس بخورد و چندین مرحله شسته شود تا گل و لای داخل آن ته نشین بشود. بعد از آن آبکشی کنید و داخل سبد یا آبکش قرار بدهید تا آب کشیده و آماده خُرد شدن شود.

    چگونگی نگهداری سبزیجات تازه:

    نگهداری سبزیجات تازه در منزل احتیاج به دقت زیادی دارد . بعد از خورد شدن سبزی ها آنها را در کیسه فریزر ساده یا زیپی قرار دهید و هوای کیسه فریزر را خالی کنید. سپس بسته بندی و داخل فریزر قرار دهید.

      از تخفیف‌های 50% سوپرمارکتی اکالا باخبر شو!

      سبزی‌های غذاخواص سبزیجات:

      در اینجا به خواص و فواید سبزیجات می‌پردازیم تا شما عزیزان را به خاصیت های تک تک آن‌ها اشنا کنیم.

      جعفری:

      این نوع سبزی بسیار مغذی است و کاربرد زیادی در غذاها دارد و سرشار از ویتامین است. کاربرد آن در سوپ ، فلافل ، انواع خورشت‌ها و کتلت و کوکوها است و خوشمزگی خاصی به غذاها داده و می‌توان گفت در اکثر غذاها استفاده می‌شود. می‌توانید جعفری را به راحتی خشک کنید و استفاده کنید.

      خاصیت درمانی جعفری:

      این نوع سبزی برای کنترل قند و دیابت مفید است. ضد التهاب و مصرف آن برای جلوگیری از سرطان مفید است. جعفری از آنتی اکسیدان قوی برخوردار است و دارای اسید فولیک است.

      مصرف جعفری ادرار آور، در مرض کلیه و عفونت ها مفید است. سبزی‌ها سرشار از فیبر فراوان و ضد یبوست شناخته شده اند که جعفری از این قاعده مستثنی نیست.

      خیلی‌ها گشنیز را با جعفری اشتباه می‌گیرند لذا می‌خواهیم شما را با تفاوت این دو آشنا کنیم.

      تفاوت این دو گیاه در این است که از لحاظ شکل مانند هم اما گشنیز از لطافت بیشتری برخوردار است.

      گشنیز در دیابت تأثیر گذار است. مقوی مغز و معده، قلب و مصرف آن بر روی کبد مفید است و در رفع بی‌اشتهایی توصیه می‌شود. کسانی که دچار کم اشتهایی هستند مصرف گشنیز مفید است. خیلی راحت می‌توانید آن را خشک و در غذاها بکار ببرید و از لحاظ خاصیت بسیار غنی، سرشار از فیبر است و با خشک کردن آن به هیچ عنوان خاصیت خود را از دست نخواهد داد.

      سبزی معجزه آسای شوید:

      این گیاه طرفداران خاص خودش را دارا است . از لحاظ طعم غذا را بسیار لذیذ و خاصیت درمانی بسزایی دارد. بهتر است از این نوع سبزی بیشتر استفاده کنید. کسانی که دچار چربی خون هستند تأکید می شود بیشتر استفاده کنند. مصرف این نوع سبزی چربی خون را کنترل و پایین آورنده چربی است.

      کسانی که دچار بدخوابی هستند بهتر است از شوید استفاده کنند. شما نتیجه آن را خواهند دید و از خواب آرامی برخوردار خواهید شد.

      این روز ها عرق شوید در عطاری‌ها یافت می شود و برای برطرف کردن سکسه و نفخ و حالت تهوع مفید است. شوید سرشار از کلسیم و برای معده درد درمان خوبی است.  سموم بدن را برطرف می‌کند.

      تخم شوید اشتها را زیاد و شیر زنان باردار را زیاد و اختلالات قاعدگی را برطرف می کند.

      خاصیت گشنیز گرم است و کسانی که دچار جوش و تبخال می‌شوند بهتر است گشنیز را دم کنند و مانند دم نوش میل کنند.

      تره:

      دو نوع تره موجود است: تره ساده و تره فرنگی که بیشتر در فصل زمستان رویش دارد. تره سرشار از ویتامین سی و در درمان چربی خون مفید بوده و کمک کننده رفع یبوست است. شوی ، از منیزیوم فراوانی برخوردار است.

      تره خاصیت ضد عفونی کننده دارد و در هضم غذا مفید و کمک کننده است.

      اسفناج:

      اسفناج این گیاه سبز، سرشار از فیبر و دارای ویتامین ای و سی است. در برطرف کردن گرفتگی عروق مصرف آن توصیه می‌شود. این گیاه بسیار مفید و دارای خواص زیادی است. کسانی که از فقر آهن در رنج هستند می‌توانند از اسفناج استفاده کنند.

      اسفناج، برای پوست بسیار مفید و طراوت خاصی به پوست می‌بخشد. کسانی که از کبد چرب خود رنج می‌برند بهتر است از این نوع سبزی استفاده کنند. افرادی که دچار سرماخوردگی هستند بهتر است از اسفناج استفاده کنند زیرا باعث تقویت سیستم دفاعی بدن می‌شود.

      طریقه خشک کردن سبزیجات:

      سبزی های غذا

      اگر هدف خشک کردن سبزیجات را دارید سعی کنید از سبزیجات تر و تازه استفاده کنید.

      به این صورت که ابتدا سبزی را خریداری کنید چندین بار آن را در آب بشورید.، بعد از شستشوی زیاد و زمانی که مطمئن شدید گِل و لای آن کاملاً از بین رفته است، خوب آن را آب بکشید و بگذارید آب آن کاملاً از بین برود. بعد از رفع آب و نم آن، چند تا چاقو بر روی سبزی زده و به حدی که سبزی قابل خشک شدن و دیدن باشد.

      دقت کنید که سبزی خشک زیادی نباید خرد و ریز شود. زیرا زمانی که آب خود را از دست می‌دهد کمی حالت جمع شدن از سایز اصلی سبزی خرد شده تازه را دارد.

      روش‌های خشک کردن سبزی:

      • می‌توانید سبزی را در زیر نور آفتاب خشک کنید.
      • راه دیگر اینکه در فر به حد گرمای خیلی کم و تند تند به فر سر بزنید تا سبزی ها نسوزند.
      • روش دیگر جلو باد پنکه و هر از گاهی سبزی ها را جابجا کنید تا بطور یکنواخت خشک شوند .

      البته اگر قصد دارید زیر نور افتاب خشک کنید سعی کنید نور مستقیم به سبزیجات نخورد و حتما در زیر سایه خشک شوند تا رنگ خود را حفظ کند و به آرامی خشک بشوند .

      بعد از خشک شدن آنها را در شیشه و در جای خشک و خنک نگهداری کنید . مدت نگهداری سبزیجات خشک شده تقریبا یکسال است.

      سبزی خوردن

      سبزی خوردن شامل تره ، تربچه ، پیازچه ، شاهی ، ریحان سبز و ریحان بنفش ، ترخون و مرزه و جعفری است.

      سبزی‌های غذا

      سبزی خوردن بسیار پر خاصیت است و توصیه می‌شود هر روز در برنامه غذایی خود قرار دهید. با مصرف سبزی خوردن بدن خود را در برابر امراض بیمه می‌کنید.

      همه سبزی‌های موجود در سبزی خوردن، دارای فیبر بالا و برای معده مفید است و خاصیت ضد عفونی کننده را دارا هستند.

      ریحان جلوگیری از سرطان و برای سیستم عصبی مفید است. ضد افسردگی و کسانی که از بی خوابی رنج می‌برند ریحان بخورند.
      تره در بیماری آسم و در برطرف کردن بیماری قلبی مفید و بوی بد دهان را برطرف می‌کند.
      مرزه  بدلیل بو و مزه تند آن بیشتر مرزه را خشک و استفاده می‌کنند. تعریق زیاد بدن را برطرف و برای عطش زیاد استفاده می‌شود. مرزه یک ضد انگل شناخته شده است. بیشتر در غذای کوفته استفاده می‌شود و  عطر و بوی خاصی دارد .
      نعنا  نعنا از سبزیجات مفید، ضد درد و خارش و مسکن قوی به حساب آمده است.
      جعفری   برای برطرف کردن فشار خون بالا و قلب مفید و منبع ویتامین سی است. تصفیه کننده خون و باز کننده عروق است .
      ترخون گیاهی بسیار معطر و سرشار از کلسیم، فسفر و پتاسیم است. برای تسکین دردها مفید و برای آن کسانی که دچار دندان درد هستند تسکین دهنده خوبی است. در کل ترخون ضد میکروب شناخته شده است. در غذاهایی مانند دلمه و کوفته کاربرد دارد.
      تربچه این نوع سبزی زیبا برای کلسترول مفید است . دارای فیبر بالا و سرشار از ویتامیین سی و اسید فولیک بوده و از آنتی اکسیدان زیادی برخوردار است. ضد کم اشتهایی و برگ‌های آن برای تحریک روده مفید است .
      پیازچه این نوع سبزی از خانواده پیاز است. سرشار از ویتامین سی و ضد عفونی کننده بدن است. از پتاسیم و مس بالایی برخوردار است.
      شاهی این نوع سبزی دارای ویتامین آ، سی است. شاهی آنتی اکسیدان قوی و برطرف کننده لک صورت و برای کنترل کردن کلسترول مصرف آن مفید است. برای رفع سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا بسیار خوب است.

      امیدوارم مصرف سبزیجات را در مصرف روزانه خود قرار دهید و استفاده لازم را از این مطالب برده باشید.

      ۵/۵ (۱ نظر)

        از تخفیف‌های 50% سوپرمارکتی اکالا باخبر شو!

        نوشته های مشابه

        ‫۳ دیدگاه ها

        دیدگاهتان را بنویسید

        نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

        دکمه بازگشت به بالا